Câtă vreme mai ai ce arăta, arată!

8 March 2016

Șe știe că femeile au o slăbiciune pentru haine, pentru materiale fine şi accesorii preţioase, dar nu doresc neapărat să-și ticseacă dulapul cu haine, ci doar vor să arăte bine. Din păcate însă, cu timpul, dulapul unora nu mai este oglinda gusturilor, ci doar a vârstei. A ce se cade și nu a ceea ce-ar mai putea fi. Și nu o dată ne-am lăsat trezite repede din reverie în fața unei rochii cam colorate și cam scurte de gândul că n-ar mai merge… Toate am trecut prin asta cel puţin o dată şi am lăsat ca alegerile să fie dictate de numărul din buletin.

Ei bine, ultima dată când nu m-am mai lăsat influențată de vârstă și de ce-ar putea spune prietenele mele, înaintea altora, a fost când am lăsat deoparte toate prejudecățile și mi-am comandat niște rochițe care mi-au plăcut teribil de mult. În câteva zile rochițele au ajuns la mine, iar când le-am purtat, efectul a fost “wow!”. Îți trebuie un pic de curaj, doamnă! Că ce legătură să fie între lungimea rochiei și vârstă? Dacă îmi place și dacă îmi stă bine în ea, asta ar trebui să conteze și nu niște reguli absurde. Deranjez pe cineva? Nu știu, poate. Dar cui îi pasă?

rochie

Coco, Susan, Meryl, Madonna

Coco Chanel – cine n-o știe, cine n-o admiră? – ne-a lăsat moştenire nu doar splendidele taioare și parfumul Chanel 5, ci şi o vorbă minunată: „Moda este trecătoare, însă stilul dăinuie”. Stilul, stilul propriu contează, mesajul personal pe care îl transmitem prin felul în care ne îmbrăcăm.

Bun, ți-ai păstrat formele, ești aceeași femeie veselă și plină de vitalitate, spune-mi ce motive (serioase) ai avea să renunți la culorile considerate tinerești și la lungimile care îți puneau în evidență picioarele încă frumoase? Cine decide până unde se întinde tinerețea ta și ce trebuie să conțină, în consecință, garderoba acum? Am întâlnit femei, care, deși arătau într-un mare fel la vârsta lor, refuzau să mai poarte rochii scurte aducând argumentul anilor. Până la urmă, noi sau ceilalți? Să se uite lung, dacă poftesc. Câtă vreme mai ai ce arăta, arată!

susan sarandon

Recent, Susan Sarandon, 69 de ani!, a apărut la premiile SAG purtând un sutien negru, un sacou alb şi nimic altceva în partea de sus. Imediat s-au auzit voci dezaprobatoare, unii critici fiind de-a dreptul lipsiţi de haz şi politeţe. A fost ţinuta sa minusculă prea mult pentru o actriţa de talia şi vârsta ei? Se pare că pentru unii a fost, într-adevăr, prea mult, însă pentru mine a fost exact ce şi-a propus cel mai probabil actriţa – o ţinută care să o scoată în evidenţă, simplă şi stilată, în care a eclipsat pe unele dintre colegele de breaslă.

Sau, iată, să le luăm pe Madonna şi pe Meryl Streep, pe care nu le despart nici 10 ani. Diferențe mai mari între stilurile vestimentare cu greu mai găsești. Madonna a fost frecvent criticată pentru stilul foarte tineresc, Meryl Streep a fost mereu lăudată de stilişti pentru ţinutele sale. Fiecare cu stilul ei. Cum ar fi să o vedem pe cântăreaţa celebră pentru nonconformismul său în ţinute pe care societatea le consideră potrivite pentru femeile de 57 de ani, cât are ea? Ei i se potrivește, punct.

Frumuseţea şi bunul gust nu au vârstă

Bun gust înseamnă finalmente alegeri care ne pun în valoare atuurile şi maschează micile defecte, câteodată și adevărata vârstă. Într-o lume în care bărbații maturi sunt considerați atrăgători, iar femeile de aceeași vârstă, scuzați, expirate, e cazul să ne reconsiderăm atitudinea și să schimbăm mentalități. E vremea vulpilor argintii și nu doar la Hollywood. A sosit timpul ca şi noi, femeile care nu păşesc pe covorul roşu, să trecem la alegeri mai îndrăzneţe. Dacă inima ne-o cere, mintea e de acord și trupul le poate susține, vârsta nu mai e un handicap, ci un mare avantaj. Gândiți-vă numai la cum vă simțiți îmbrăcată într-o rochie nouă în care vă stă extraordinar – vă mai stă ceva sau cineva în cale? 🙂Citiţi şi

Căci viața continuă

Your Style. Your Story: Zalando se lansează în România cu o campanie dedicată individualității și autenticității

Cum să porți o rochie de seară elegantă pentru o ocazie specială

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Aurora M / 12 March 2016 15:23

    Iar in spatele ei, daca nu ma insel, este fiica ei superba: Eva Amurri 🙂

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro