Ce are curva în plus față de soție

2 November 2019

Dezbatere foarte aprinsă pe Catchy, dar, mai mult decât atât, în viața modernă de astăzi, în care sunt grav alterate valorile morale și sociale. Așa că merită câteva gânduri, nu?

În primul rând, să încercăm să definim termenii. Curva este femeia care, asemenea unui animal pripășit în ograda omului, se hrănește cu „mălaiul” și cu zilele acestuia, conștientă că oricând se poate trezi în drum. Spre deosebire de prostituată, care are de la început plata ei, curva are pretenții, întreținute de bărbatul căzut în plasa instinctelor sexuale ale bărbatului, plictisit sau nemulțumit de ceea ce poate obține în cadrul legal al căsătoriei, în care, din păcate, acest factor ajunge pe un loc secundar, pus în umbră de alte preocupări casnice sau de creștere a copiilor. Ea e femeia „de cauciuc”, care se pliază pe timpul liber și pe banii ascunși la ciorap de bărbatul care vrea să epateze, oferindu-i concedii de lux la hoteluri scumpe, parfumuri scumpe, bijuterii sau alte beneficii, desigur, de ordin material. Din acest punct de vedere, prostituata e mult mai decentă și mai bine intenționată, pentru că nu își oferă serviciile în schimbul unor promisiuni care pot sau nu să fie îndeplinite. Se poate pune întrebarea: ea e de vină sau el, care se dedă unei astfel de situații? Hmmm, complicată treabă. În principiu amândoi, pentru că trebuie întâi capra să ridice coada, apoi lucrurile sunt simplu de imaginat. Diferența mare între bărbați, aici, pentru că ei nu sunt făcuți să fie monogami, dar unii țin la viața lor și se întorc acasă în fiecare seară, fără să dea măcar de bănuit, alții se lasă complet furați de peisaj, fără să-și dea seama că sunt într-un tren de mare viteză în care imaginile se succed cu mare repeziciune. Pentru primii, să zicem că am putea nutri un soi de înțelegere și, de ce nu, apreciere – de admirat nu încape discuție. Pentru cei din categoria a doua, lăsăm soarta să decidă, pentru că există în fiecare caz un soi de recompensă pe care o primesc drept în moalele capului.

Cât timp au bani, bărbații ăștia sunt de aur. Apoi „li se dă pauză”, până la noua încărcare a contului. Păi, de unde atâția bani pentru toate cadourile pe care le pretind amantele? Mai știm și noi, mașină, casă, distracții, aureturi, blănuri, căpătuială, toate astea costă nu doar bani, ci și muncă. Iar munca, de obicei, ucide liniștea, ba chiar și sănătatea. Și munca lor de întreținere a „fațadei”, și munca lor de acumulare de capital. Iar sexul cade și el victimă, e adevărat, mai la urmă, dar negreșit pe listă, așa cum se întâmplă, de altfel, și în familie. Pe burta goală nu-ți vine să stai cu picioarele pe pereți, că n-ai putere. Un cerc vicios pe care ele nu îl înțeleg, pentru că foamea lor dă de-a dreptul.

Soția? Tot un fel de animal domestic, dar care este devotat stăpânului, oferind, în schimbul unui ideal – nobil, de altfel, confortul unui existențe echilibrate și lipsite de emoții negative. Desigur, soția-soție, nu vorbim despre cele care se cred soții sau încearcă să joace acest rol. Ea se mulțumește cu puțin, pentru că este educată, mai ales de către mama ei, să fie sprijin și pilon de rezistență pentru ceea ce înseamnă partenerul de viață, gospodărie, progenituri, atmosferă – desigur, dacă a fost crescută de o astfel de mamă, pentru că și ele pot fi de mai multe feluri. Chestiunea nu se poate generaliza în niciun fel. „Many men, many minds”, spune englezul, tradus prin „câte bordeie, atâtea obiceiuri.”

Mai departe. Curva de profesie – desigur, nu amatoarea, ci experimentata, nu are simțul familiei, ci doar al proprietății. Ea știe clar ce are de făcut: să acumuleze cât mai mult, pentru că existența ei în preajma unui bărbat este efemeră. Un bou plecat la curve e definitiv pierdut pentru viața de familie, dacă e să analizăm cazuistica acestui specimen uman, pentru că gustul sexului pe ascuns e cea mai gustoasă bomboană care poate fi savurată pe ascuns, pe furate, cum se spune, și nimic din lumea acesta nu poate concura cu senzațiile pe care hoțul le are când e negustor cinstit. Așadar, ea – dacă e deșteaptă, înțelege că e una din multele care boțesc așternuturile unui mascul, până în momentul în care alta – poate că nici mai bună, nici mai frumoasă, îi va oferi noutăți demne de luat în seamă. Și atunci, singura ei grijă este ca el să aibă conturile pline, căci asta îi asigură setea de a trăi „frumos”.

Copiii ei? Dacă îi are, norocul lor. Dacă nu-i are, ghinion pentru copiii așa-zisei victime, pentru că amantele (un termen general, care, după părerea mea, nu e decât o modalitate de a îndulci puțin rahatul) nu concep că altcineva ar putea să intre în competiție cu ele, cu atât mai puțin copiii lui, care pot fi crescuți și numai de către mame, și doar până la o anumită vârstă, e clar de ce, corect? Sau, în fine, ei se pot descurca și singuri, despre ce vorbim? Curva nu are scrupule, are doar instinct de supraviețuire.

Acum că am lămurit, în mare, să ne întoarcem la întrebare: ce are curva în plus față de soție?

Răspunsul e simplu, scurt și cuprinzător: un prost.

Așa că, soții înșelate, fruntea sus, n-ați pierdut (chiar) nimic. Viața merge înainte!

Citiți și Cum stă treaba cu nevestele și amantele

Guest post by Anonimă

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Părintele Ionuț Blidar și enoriașii srilankezi

Psalm pentru părinţi

Povestea care nu ar fi trebuit să fie scrisă așa

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Stefan / 21 April 2024 6:37

  Mai oameni buni,dacă nu ar exista curve, noi barbati am muri cu sămânța în coaie sau am deveni POPONARI . Eu unul încet încet mi am transformat soția în curva,este doamna pe stradă și curva în,fut orice la ea în toate felurile,limbi în pizda etc.si e foarte mișto. Sa știți că nu m ar deranja să o futa și alt bărbat discret,chiar îmi doresc sa reușesc să o conving să se futa și cu alți barbati,vouă dacă nu vă plac femeile curve încercați la mănăstire sau rămâneți cu sămânța în oua. Nu uitați iubiți femeile curve!

  Reply
 2. Mihai / 18 February 2020 11:07

  Texte sterile scrise fara cap si coada. Ati auzit de viata?! De diversitate? Cine ne da dreptul sa judecam pe ceilalalti? Cine ne da dreptul sa credem ca noi procedam corect, iar cei care nu procedeaza ca noi sunt nemernici?! A nu se intelege ca sunt partizanul vreuneia dintre parti, dar mi s-a cam acrit de atata ipocrizie.

  Reply
 3. Cris / 3 November 2019 10:58

  Curva e si nevasta/iubita/prietena, care se prostitueaza pe gratis, lasandu se violata (violul domestic este destul de des si se ascunde sub sintagma “dreptul barbatului”, asa cum era “dreptul stapanilor” asupra fetelor virgine ale iobagilor, executare silita fara drept de apel, doar ca in cazul concubinajelor/casatoriilor, unele, intr un final, evadeaza din inchisoare si nu mai vor sa auda in viata lor de barbati)

  Like 3
  Dislike 1
  Reply
 4. Ana / 3 November 2019 10:54

  Exact! care e diferenta intre un wc public si un wc privat? sau care e diferenta intre materialul de f…..domestic si cel “salbatic”? de regula (desi si aici sunt multe care presteaza servicii ca in filmele porno si se cheama “iubi”/”sotii fidele si iubitoare”), la wc publice cei mai multi barbati fac cele mai multe mizerii, care le inunda mintea non-stop, din simplul motiv ca cei mai multi sunt doar niste accesorii ale p…..lor, niste anexe care se cheama “barbati”. P ….ii domina, ii f….non stop, nu sunt in stare sa le controleze, nu pot, nu vor, atata timp cat p…./material de f…..e peste tot! gratis/pe bani!

  Like 5
  Dislike 1
  Reply
 5. Dragonfly / 2 November 2019 19:33

  Ce are curva in plus fata de sotie? Pai, daca o luam asa pe “de-a dreptul”, curva este aceea cu, care domnii soti (si toti barbatii in general) isi pot satisface toate fanteziile, mai ales pe cele mai mizerabile ( si aici nu ma refer la banalul blow job, sex anal sau masturbare reciproca). Curva, fara nici o intentie de a jigni, poate sa fie foarte usor asemuita cu un wc public pt ca la fel ca si acolo, si cand esti cu ea iti satisfaci toate nevoile fiziologice care nu sunt tocmai placute. Da, barbatul este un prost atunci cand inseala dar, este o veche vorba romaneasca ” nu este prost cine cere, este prost cine da” si atunci daca el cere si ea ii da, care-i prostul din aceasta ecuatie? Din punctul meu de vedere, esti propriul stapan al vietii si corpului tau chiar si atunci cand esti intr-o relatie fie ea si casatorie si esti unicul care poate decide cum sa le administreze insa, in situatiile de genul casatoriei depind emotional de tine si alte persoane (sotie, copii) si cel mai onest mi se pare sa pui punct respectivei relatii si apoi poti sa fi liber ca pasarea cerului sa te desfati cu tot ceea ce tie iti este pe plac. Nu am sa inteleg niciodata, dar niciodata de ce trebuie sa distrugem si alte vieti pt ca mai apoi sa ne intoarcem spasiti incercand sa dregem busuiocul. Nu are rost sa stam legati de ceva/cineva care ne limiteaza in a trai dupa bunul plac al inimii si caruia sa ii facem viata un cosmar doar pentru ca acolo, langa acea persoana ne-am OBISNUIT sa ne intoarcem in fiecare seara dar sa nu ii mai oferim nimic pentru ca nu mai avem ce.

  Like 11
  Dislike 6
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro