Ce mai țărancă, frate!

26 November 2018

ROBERT SERBANI-am auzit țăcănitul pantofilor pe asfaltul trotuarului și mi-a venit, firesc, să întorc capul. M-am stăpânit. Am încercat să intuiesc ce înălțime ar putea să aibă, după ritmul tocurilor, dar până să mă decid între între 1,72, 1,78, 1,85, m-a depășit. Asta și pentru că am încetinit, voluntar, pasul.

M-am uitat la pantofii ei, dar am urcat imediat privirea sus, pe pulpe: erau pline de eczeme roșietice, de parcă ar fi mușcat-o niște păianjeni. Brrr, ce grețos! M-am uitat mai bine. Ia uite: eczemele erau modelul de pe ciorapii ei de culoarea pielii. Uau! Păi, cât de țărancă trebui să fii ca să porți așa ceva, să fii o ditamai păluga și să mai ai și tocuri cui? Și să nu-ți fie suficiente toate astea! Așa că îți mai torni pe cap o pălărie, iar mecla ți-o ascunzi sub niște ochelari de soare enormi! Frate… Din ce colț de țară ești, barză rătăcită la oraș?

Mi s-a părut că se uită puțin după umăr, de parcă ar fi ghicit ce gândesc. Nu era deloc urâtă, ba chiar avea un profil aparte, pe care i l-am deslușit de sub borurile pălăriei. Am lăsat puțină distanță între noi și m-am luat după ea. Era țapănă, arăta bine, dar mizeria aia de ciorapi mă intriga la culme. Cum să-ți tragi pe niște craci atât de mișto o nenorocire care întoarce stomacul pe dos? Cât de tălâmbă să fii?

femeie ochelari palarie

S-a oprit puțin și a scotocit prin geantă. Mi-am căutat țigările prin buzunarele de la haină, am scos pachetul, m-am oprit și eu și m-am întors cu spatele, ca și când vântul mi-ar fi putut stinge flacăra de la bricheta cu care mi-am aprins țigara. Dar vântul nici măcar nu adia. Am tras un fum și am luat aerul unui ins care așteaptă pe cineva. Ea a apăsat ceva taste pe telefonul mobil, iar apoi l-a dus la ureche și s-a uitat spre mine. M-am uitat și eu la ea. Mi s-a părut că zâmbește. Nu, era un rictus ce-mi era adresat. Țăranca dracului, mai ai și fente-n cap! Faci fițe cu mine, tu, aia, din vârful dealului.

Am dat să mă car, când am auzit-o vorbind la mobil: Bonjour, maman, bonjour! Que faites-vous? Super! Oui, c‘est parfait. Oui, oui, le pays est magnifique, les gens sympathiques, mais les hommes me semblent un peu paysans. Oui, oui, paysans!

Pe Robert îl găsiți și aici

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Mici schimbări care îți fac vara mai frumoasă

Na, poftim, acum ai timp!

Tristețea nu vinde

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Mirela / 29 November 2018 16:10

  Am 1.80 (deci o „ditamai păluga”, ca să mă exprim în limbajul elegant al autorului!) și port tocuri cui de 8,10 ori 12 cm. Ar trebui să merg în genunchi doar fiindcă unii bărbați sunt complexați de înălțimea lor? Cine stabilește care e înălțimea maximă la care o femeie ar trebui să poarte tocuri și pe ce bază? De la 1.70 în sus, dacă poartă tocuri e țărancă? As atașa și o poză, d-le autor, ca să vezi ca o femeie de 1.80 pe tocuri e foarte mișto! Doar că tu nu ajungi la ea, iar asta te macină, de fapt!

  0
  0
  Reply
 2. Mazarine / 28 November 2018 19:12

  Delicios! Ai furat-o , țărane!
  Felicitari, totusi, pentru faptul ca ai avut acea tărie de a împartăși cum noi cum ai furat-o

  0
  0
  Reply
 3. Cristi / 26 November 2018 22:53

  Textele acestui autor sunt printre cele mai slabe dintre cele de pe Catchy

  0
  0
  Reply
 4. Jesse / 26 November 2018 22:38

  Ce mai distrus frate!
  Comenteaza de femei pe strada ca nu stiu ce nu-i place la ciorapi!
  Bine ca a lasat poza lui de mare om de calitate. Brrr, ce gretos!
  Oare cate pe strada cand l-au vazut au crezut ca li se intoarce stomacul pe dos..
  Dar asta-i masculul self entitled care se crede justificat sa ii judece el pe altii de parca s-ar afla in stratosfera.
  Te oftici ca te-a facut taran?
  De ce oare??
  Hai sa vedem daca o publicati pe asta..

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro