Ce nu mi-a spus niciodată mama

21 January 2017

Am întâlnit-o pe Ioana într-o zi de iarnă zguduită de un frig umed, lipicios, vâscos. Obrajii şi mâinile mele sufereau vizibil, fularul şi mănuşile – armele mele redutabile împotriva gerului – se dovedeau acum inerte și perfect inutile. Tremuram dezamăgită, mă gândeam ce primă impresie voi face în fața acestei femei pe care eu o admiram de mult timp şi care, printr-un mare noroc, mă preferase pe mine să colaborăm. Reuşisem s-o prind liberă pentru nu mai mult de două ore, chiar azi, poate cea mai respingătoare zi a acestei prime luni a anului. Nu am aşteptat-o mult, doar câteva minute, timp în care sufletul meu se chircea neputincios, iar frigul îşi făcea de cap, inducându-mi nu numai o stare de sfârşit de lume personală, ci şi o durere de cap, adâncă şi grea. Urma să ne retragem într-o cafenea – într-o zi de sâmbătă, atmosfera biroului ar fi fost prea rigidă chiar şi pentru o întâlnire de afaceri.

Când am zărit-o, am uitat de mica mea dramă personală în care mă scufundasem până atunci. Mi-a zâmbit cald, topind frigul din jurul său. Era o femeie fără vârstă – deşi eu ştiam că a trecut de ceva timp de borna celor 40 de ani de care eu de-abia acum mă apropiam –, iar chipul ei părea scăldat într-un soare primăvăratec toscan, şi nu în frigul ucigător al Bucureştilor în plin ianuarie. Nu părea să aibă riduri, numai umbre uşoare îi dădeau o expesivitate calmă, blândă şi sigură pe sine, cu o distincţie care însă nu permitea apropieri prea prietenoase. Cel puţin, nu în prima clipă.

femeie pahar

Am schimbat două cuvinte şi ne-am îndreptat către cafenea. O admiram tăcută, mă aşteptam să mă impresioneze, însă întâlnirea faţă în faţă este mult mai puternică decât cea intermediată de ecranul televizorului sau al calculatorului.

În următorele ore am stabilit în linii mari colaborarea noastră. Eu urma să mă ocup pe partea de imagine de câteva dintre proiectele ei. Fusese încântată de CV-ul meu profesional, însă nu şi de… imaginea mea de femeie răpusă de frig. Nu am îndrăznit s-o întreb ce face pentru a arăta atât de proaspătă, însă nici nu a fost nevoie, ea mi-a ghicit gândul şi mi-a dezvăluit o mică parte dintre secretele ei, dându-mi astfel speranţe că, în curând, voi fi suficient de norocoasă să le aflu (aproape) pe toate.

În timp ce eu nu ştiam cum să-mi ascund mâinile mai bine (căci faţa chiar nu aveam cum s-o camuflez), ea mi-a dezvăluit cu simplitate că foloseşte în exclusivitate produse marca Gerovital. Evident că bănuiam, doar admiraţia sa faţă de Ana Aslan era una publică. În plus, Gerovital este şi Brandul nr. 1* în categoria Îngrijirea feței, după cum citisem recent (Calcul realizat pe baza datelor Nielsen din serviciul Retail Audit pentru Categoria Îngrijirea feței, iulie 2015 – iunie 2016, valoare vânzări, pentru piața din România).

Ioana mi-a recomandat atunci apa micelară cu acid hialuronic pentru o curăţare blândă a feţei, gâtului şi decolteului, dar şi a ochilor şi buzelor prin captarea de către miceli a machiajului, sebumului și a altor impurități, fără să necesite clătire, lăsând pielea catifelată datorită filmului lăsat de acidul hialuronic.

202-GH3EV-apa-micelara

Mi-am trecut discret degetele pe obraz, după care mi-am retras mâna ruşinată, de parcă aş fi furat ceva. Ioana mi-a ghicit gândul şi a zâmbit înţelegător.

M-a asigurat că nu o să mai am astfel de probleme, iar eu am înţeles că nu pot reprezenta imaginea unei femei impecabile, fără ca eu, la rândul meu, să fiu la fel.

Mi-a mai recomandat încă alte două produse, despre care, ulterior, m-am informat în amănunt: serul cu acid hialuronic, concentrație 6%, bogat în acid hialuronic pur şi lipozomal 6%, vitamina C lipozomală, SOD, GP4G şi Trylagen cu efecte antiage, de umplere și netezire a ridurilor, de refacere a funcţiei de barieră a pielii şi de hidratare intensă şi crema antirid cu acid hialuronic, concentraţie 3%, bogată în acid hialuronic pur şi lipozomal 3%, SOD, GP4G şi Trylagen, cu efecte intensiv hidratante acţionând dual, prin refacerea rezervelor hidrice ale pielii şi diminuarea pierderilor transepidermale de apă, asigurând fermitatea pielii pe termen lung, acţionând împotriva degradării oxidative şi protejând lanţurile proteice de colagen şi elastină responsabile de elasticitatea tenului.

ser_acid_hialuronic_cutie'ok

I-am împărtăşit şi mamei detaliile întâlnirii mele – avea şi ea emoţii, ca orice mamă – şi nici nu m-a răbdat inima să nu-i dezvălui și ei cum de reuşeşte Ioana (pe care și ea o admiră) să-şi păstreze tenul tânăr şi proaspăt, chiar într-o zi de iarnă. Mama s-a uitat la mine (cu milă?, aşa mi s-a părut) şi a fost uimită că eu nu ştiam (şi nu foloseam) Gerovital. Apoi a deschis sertarul ei cu creme, unde le-am văzut cuminţi, pe toate.

201-GH3-EVO-CR-ANTIRID-CUTIE-2

Între bucuria reuşitei întâlnirii şi redescoperirea propriei mame – pe care, dacă o vezi zilnic, nici nu îţi dai seama că anii trec asupra ei mai blând decât în cazul propriei tale persoane (şi uneori nici nu te întrebi cum este posibil, asumând că e normal ca o mamă să nu îmbătrânească) -, am făcut un pas important în carieră cu un chip nou, aş putea spune.

Mă bucur că am avut ocazia să împărtăşesc această experienţă cu cititoarele revistei Catchy,

Cu drag,

Maria Iancu

PS: Aceste produse se găsesc în supermarketuri, hipermarketuri, magazinele Farmec și Gerovital, dar și în magazinul online Farmec.Citiţi şi

Cum se folosește corect un epilator

Iubesc APA!

Aideviațamea!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Elena / 30 January 2017 0:09

  Sunt într-adevăr excelente și și-au dovedit eficacitatea în timp.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro