Ce trebuie să știți când cumpărați pensule de machiaj

4 April 2022

Pensulele de machiaj sunt incredibil de variate. Există unele mari, altele mici și altele cu forme ciudate! Unele sunt scumpe, iar altele sunt ieftine. Ele pot veni cu mânere lungi, scurte, grase sau subțiri. La fel, pensulele pot fi din păr de animale sau din fibre sintetice. Pentru a încerca să vă ușurăm situația, iată ghidul nostru despre ce trebuie să aveți în vedere atunci când cumpărați pensule de machiaj.

Ce trebuie să luați în considerare atunci când cumpărați pensule de machiaj

Există patru lucruri principale de luat în considerare atunci când cumpărați pensule de machiaj:

– Calitatea

– Scopul și utilizarea

– Dimensiunea, forma și greutatea pensulei – cum se simte în mână

– Etica personală

Să ne uităm la fiecare dintre ele mai în detaliu.

Calitate

– Pensulele de calitate sunt o parte esențială a creării unui machiaj de calitate. Pentru uz personal, este mai bine să ai cinci pensule de bună calitate, care pot avea mai multe utilizări, decât să ai o masă de pensule ieftine și urâte. În mod similar, profesioniștii au nevoie de calitate. Pensulele care se destramă sau lasă dungi fac munca mai dificilă.

– Calitatea nu înseamnă neapărat scump. În timp ce prețul poate fi uneori un indicator al calității, acesta nu este exclusiv. Mărcile de machiaj premium percep uneori un preț premium pentru pensulele lor. Cu toate acestea, nu înseamnă că pensulele sunt de cea mai bună calitate – s-ar putea să plătiți pur și simplu pentru nume. Sigur, dacă vă place să dețineți nume de marcă și sunteți fericit să plătiți pentru asta, este alegerea dvs. Doar asigurați-vă că nu este stilul mai presus de substanță.

– Verificați construcția pensulei. Mai întâi de toate, pipăiți ușor pensulele. Acestea nu ar trebui să fie sfărâmicioase sau să se simtă zdrențuite. În al doilea rând, acestea nu ar trebui să piardă o masă de păr sau să se rupă când le atingeți. Perii ar trebui să fie ținuți ferm în poziție de o bază fără sudură, care nu se clatină sau se desprinde. De asemenea, pensulele ar trebui să aibă o formă bună. În cele din urmă, pensulele prost făcute vor pierde părul și se vor destrăma după câteva spălări. Acest lucru înseamnă că nu vor face o treabă bună pe termen scurt sau lung.

– Pentru treburile murdare de machiaj, cum ar fi folosirea latexului sau a lipiciului, folosim pensule de machiaj vechi sau pensule din multi-pachete ieftine de la supermarket. Pe scurt, nu folosim pensulele noastre frumoase. Asta pentru că nu vor mai fi niciodată la fel după ce vor face o tură cu niște lipici.

– Pensulele mici care vin cu machiajul nu sunt, de obicei, atât de grozave. Sunt în regulă ca o completare rapidă atunci când ieșim în oraș. Cu toate acestea, ele nu sunt pentru aplicarea principală a machiajului sau pentru uz profesional.

Scop și utilizare

– Ce doriți să faceți cu pensula? De exemplu, doriți să estompați fardul de obraz sau să creați o linie precisă? Acest lucru se datorează faptului că fiecare are nevoie de o pensulă cu o formă diferită. Prin urmare, trebuie să alegeți un model care se potrivește cu ceea ce vreți să faceți cu ea. Seturile de pensule pot fi o modalitate bună pentru începători.

– Pensulele pot fi multifuncționale. Unele pensule de machiaj sunt concepute pentru a fi multifuncționale, dar majoritatea sunt făcute pentru a face o treabă specifică. Totuși, asta nu înseamnă că nu poate fi folosită pentru alte aplicații de machiaj potrivite. De exemplu, o pensulă pentru buze poate fi folosită ca pensulă pentru rimel, eyeliner sau pentru corector.

Dimensiune, formă și greutate

– Pensulele vin într-o varietate de forme, dimensiuni și greutăți. Chiar și pensulele concepute pentru același scop vor fi realizate diferit. De exemplu, pensulele pentru fond de ten vin într-o mare varietate de dimensiuni și materiale. Acest lucru va afecta modul în care se simt în mâna dumneavoastră – și, desigur, unele vă vor fi mai plăcute decât altele.

– Pensulele bune se vor simți echilibrate în mâna dumneavoastră.

– Încercați diferite mărci pentru a vedea ce funcționează pentru metoda dvs. de aplicare și mărimea mâinii. De exemplu, încercați pensulele colegei dvs. sau mergeți în marile magazine. Într-un cuvânt, mânuiți cât mai multe pensule pentru a vedea cum se simte fiecare. În acest fel, o veți găsi pe cea potrivită pentru dumneavoastră.

Etica personală

– În zilele noastre puteți cumpăra pensule de machiaj pentru toate gusturile personale, inclusiv pensule fără cruzime și vegane. De asemenea, există perii reciclate și ecologice.

Dacă aceste lucruri sunt importante pentru dvs., atunci nu vă compromiteți convingerile. Există o mulțime de opțiuni excelente.

– Luați în considerare dorințele clientului dacă sunteți un make-up artist profesionist – și țineți cont de acestea. Întâlnim persoane cărora nu le plac pensulele din păr de animale din diverse motive. De exemplu, acestea pot avea alergii sau sunt vegetariene/vegane și pur și simplu nu doresc păr de animale pe ele.Citiţi şi

Aveam 40 de ani când mi-am împlinit visul. Și ce dacă?

Maia Morgenstern: Nu se face așa ceva! E rușine! Te faci de râs! Ia vezi cum faci?!?!

Sfaturi și trucuri de machiaj pentru a găsi formula adecvată tenului tău

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro