Ce ușor e să spui: „E vina ta, dragă, pentru că nu mai facem suficient sex!”

25 December 2016

Presa pentru femei abundă în informații despre explicațiile de ce bărbații înșală și, eventual, oferă sfaturi cum să faci să-l ții „acasă”. Dar genul de sugestii oferite arată că articolele sunt fie scrise de o bunică, educată în stil patriarhal, fie de un bărbat care își găsește justificări pentru acțiunile sale! De multe ori, când sunt prinși asupra faptului, bărbații aruncă vina pe soție pentru situație și nu îți asumă nicio vină! Ce ușor e să spui: „e vina ta, dragă, pentru că nu mai facem suficient sex”, când, de fapt, el voia să experimenteze sau să-și dovedească cât de bărbat e! Poate pur și simplu nu a vrut să rateze o ocazie oferită pe tavă, dar, evident nici atunci nu e „vina lui”, ci a ispitei. Unele femei ajung să creadă că nu sunt ele suficient de femei pentru bărbații lor, dar, de fapt, cealaltă femeie este pur și simplu altceva, o noutate. E ca atunci când mănânci în fiecare zi ciorbă de pui, iar după mai multe zile, încerci și ciorbă de vită! Dacă nu ai suficientă maturitate să-ți condimentezi relația, s-ar putea să cauți satisfacție în altă parte și, da, vina pentru situație aparține celor doi parteneri deopotrivă, pentru că o relație e compusă din două persoane și ambii trebuie să se străduiască! Femeile mai au și tendința să se compare cu alte femei și ajung să creadă că ele nu s-au îngrijit suficient de frumusețea lor și de asta au fost înșelate, de parcă Nicoleta Luciu, care a fost miss România, nu a pățit-o!

femeie-perle

De multe ori, unii dintre bărbații care ajung să înșele copiază modelul din propria familie sau pe cel din propriul anturaj. Indiferent după cine se iau, tot ei optează pentru înșelat și nu au scuză juvenilă că nu a fost ideea lor! Poate relația cu soția este terminată și nu au curajul să recunoască faptul că le trebuie o schimbare, dar, de cele mai multe ori, bărbații infideli nu iși doresc încheierea căsniciei.

Gelozia este un sentiment inutil în momentul când ajungi să înțelegi că, dacă își dorește, partenerul te înșală oricât l-ai păzi tu, dar dacă firea lui nu îl predispune la așa ceva, s-ar putea să nu o facă! Știu că doare când ești trădat, pentru că este încălcată ideea ta despre dragostea care ar trebui să ți se arate! Dar nu poți controla o altă persoană, iar femeile ar trebui să înțeleagă că nu răspund ele pentru faptul că soțul le-a înșelat. Nu îți poți asuma vina pentru situație, spunând că nu i-ai arătat suficientă apreciere, de multe ori fiind și viceversa valabilă! Am vorbit numai despre relațiile extraconjugale ale bărbaților, dar există și varianta feminină, căreia i se aplică aceleași cauze, adică cel care a greșit ar trebui să își analizeze singur motivele, pentru că acestea spun multe despre el însuși, despre relație și, cel mai puțin, despre partenerul tău.

Guest post by Cristina Wlassopol

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

De ce ești singură, Iulia?

“Apreciez tot mai mult femeile trecute de 40 de ani”

Viața

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro