Cea de-a 13-a zodie. Pregătiţi pentru noul horoscop?

15 September 2016

Astrologia se bazează pe ideea că stelele şi planetele din Univers ne guvernează destinul, servindu-ne ca ghizi spirituali. Accesarea informaţiilor pe care acestea ni le transmit ne ajută să ne înţelegem mai bine propria personalitate. Iar aceasta este o practică veche de când lumea, fiind prezentă în majoritatea culturilor şi transmiţându-se până în prezent.

Totuşi, observaţiile astrologilor din ultimele decenii au adus în discuţie varianta conform căreia Soarele traversează şi constelaţia Ophiuchus, pe lângă celelalte 12.

Asta înseamnă că este nevoie de un nou Zodiac şi că, în prezent, 86% dintre noi se ghidează după un horoscop eronat. Astfel, celor 12 zodii deja cunoscute, li se mai adaugă încă una: Ophiuchus (Ofiucus):

zodiac

Capricorn: 20 ianuarie – 16 februarie

Vărsător: 16 februarie – 11 martie

Peşti: 11 martie – 18 aprilie

Berbec: 18 aprilie – 13 mai

Taur: 13 mai – 21 iunie

Gemeni: 21 iunie – 20 iulie

Rac: 20 iulie – 10 august

Leu: 10 august – 16 septembrie

Fecioară: 16 septembrie – 30 octombrie

Balanţă: 30 octombrie – 23 noiembrie

Scorpion: 23 noiembrie – 29 noiembrie

Ophiuchus (Ofiucus) (cea de-a 13-a zodie): 29 noiembrie – 17 decembrie

Săgetător: 17 decembrie – 20 ianuarie

Ophiuchus, cea de-a 13-a zodie, deşi pare nouă, în realitatea ea a existat în zodiacul original, fiind înlăturată de către babilonieni care doreau 12 semne în loc de 13. Constelaţia Ophiuchus este reprezentată de un bărbat ţinând un şarpe, fiind cunoscută şi sub numele de Serpentarius (sau purtătorul de şarpe). În mitologia greacă, este Asclepius, vindecătorul fiu al lui Apollo. Asclepius avea putearea de a trezi morţii la viaţă. Din păcate, furiosul Hades, dându-şi seama cât este de mare puterea lui Asclepius, a reuşit să-l convingă pe Zeus să-l ucidă cu un fulger. După moarte, acesta s-a metamorfozat într-o constelaţie. Sumerienii l-au numit zeul Enki. Egiptenii îl consideră ca fiind Imhotep, un om care ar fi trăit în Egipt în secolul 27 înainte de Hrisos. Biblia a atribuit caracteristicile acestuia unui evreu pe nume Joseph, fiul lui Jacob. Imhotep este versiunea egipteană a numelui Joseph.

ophiucus-768x749

Astfel, dacă eşti născut între 29 noiembrie şi 17 decembrie, te afli, de fapt, în zodia Ophiuchus. Trăsăturile acestei zodii ţi se vor potrivi mai bine decât cele ale Scorpionului sau ale Săgetătorului. Un nativ în Ophiuchus este:

– dornic de pace şi armonie

– poetic, inventiv, talentat şi înclinat către zona spectacolului (teatru, muzică)

– atras de educaţie şi înţelepciune

– intuitiv

– uşor influenţabil

– om de succes

– magnet al bunăstării pentru sine şi pentru alţii

– dornic să fie în centrul atenţiei, având o fire sociabilă

Ce înseamnă toate acestea?

Poate nu puţini dintre noi ne-am dat seama că zodiile nu prea ni se potrivesc. De aceea, această actualizare ar putea fi răspunsul de care avem nevoie. Noile zodii surprind prin acurateţea informaţiilor oferite şi a modului în care aceasta ni se potrivesc.

Şi totuşi…

Nu toţi astrologii sunt de acord cu acest nou Zodiac. Argumentul principal este că astrologia se bazează pe cele patru anotimpuri – care nu s-au schimbat – şi nu pe constelaţii.

Astrologul Rick Levine este de părere că nu există cel de-a 13-lea semn zodiacal şi că Ophiuchus este doar o constelaţie.

Credeți cum doriți, altfel spus. 🙂Citiţi şi

Horoscopul chinezesc pentru 2024 – Anul Dragonului de Lemn

Luna Nouă în Vărsător și mesajele pentru fiecare zodie (horoscop) –

25 ianuarie 2023 – Lună Plină în Leu (horoscop)

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro