Cea mai eficientă modalitate de a spăla hainele de mână

20 April 2021

Dintr-un motiv sau altul, uneori este mai bine să renunțați la mașina de spălat și să încercați o abordare manuală. În timp ce spălarea de mână este de obicei rezervată articolelor delicate – bluze damă din mătase, sutiene și lenjerie intimă – este o opțiune eficientă pentru majoritatea tipurilor de îmbrăcăminte, mai ales dacă nu aveți o încărcătură suficient de mare.

Înainte de a vă îndrepta spre chiuvetă, aruncați o privire asupra îngrijirii articolului de îmbrăcăminte și a etichetei cu fibre pentru instrucțiuni privind temperatura apei și instrucțiuni suplimentare de spălare. Dacă pe etichetă scrie „curățătorie chimică”, spre deosebire de „numai curățătorie chimică”, poate fi sigur să o spălați la chiuvetă – și să reduceți factura de curățare chimică în acest proces. Ca precauție, testați îmbrăcămintea plasând o picătură de apă într-un loc ascuns și ștergând cu un prosop de hârtie. Dacă nu se desprinde nicio culoare sau nu lasă o pată de apă, atunci ar trebui să fie în regulă să fie spălată manual. Deși instrucțiunile de îngrijire pot varia de la un tip de îmbrăcăminte la altul, se aplică aceeași metodă pas cu pas, indiferent dacă lucrați cu lână, mătase sau bumbac.

Indiferent dacă vă confruntați cu o pată de vin sau pur și simplu aveți nevoie să reîmprospătați bluze de dama înainte de următoarea purtare, iată modul infailibil de a spăla hainele de mână.

Cum să spălați manual hainele

Spălarea hainelor cu mâna este de departe cea mai blândă abordare. Aceasta înseamnă că doriți să vă tratați hainele cu un nivel extrem de îngrijire pe tot parcursul procesului de curățare. Pentru a economisi timp, nu ezitați să spălați articole de îmbrăcăminte similare, în aceeași culoare și tip de material. Urmați acest ghid pas cu pas pentru majoritatea articolelor de îmbrăcăminte (dar continuați să citiți instrucțiuni mai specifice):

 • Citiți eticheta de îngrijire pentru a determina tipul de țesătură: mătase, lână și așa mai departe. De acolo, identificați cel mai bun detergent pentru rufe. Orice detergent standard ar trebui să funcționeze pentru majoritatea articolelor. Țesăturile delicate pot necesita ceva mai blând, cum ar fi detergentul pentru țesături fine sau detergent lichid ușor pentru vase.
 • Tratați petele, dacă este necesar. Pentru a face acest lucru, lucrați cu ușurință detergentul pentru rufe sau detergent lichid în vârful degetelor (evitați frecarea!). În timp ce se înmoaie, treceți ușor apa prin îmbrăcăminte de mai multe ori.
 • Umpleți chiuveta cu apă – călduță sau caldă, în funcție de etichetele de îngrijire a articolului de îmbrăcăminte – și puneți articolele de îmbrăcăminte (lâna, mătasea și culorile virbante se curăță cel mai bine în apă rece.) Apoi adăugați doza recomandată de detergent. Amestecați detergentul în apă pentru a vă asigura că este complet dizolvat, apoi așezați-vă haina în apă și apăsați-o ușor pentru a o scufunda complet. Apa poate deveni colorată, dar nu vă panicați: aceasta este pur și simplu vopseaua de țesătură care eliberează culoarea și nu va duce la pierderi de culoare după spălare.
 • Clătiți hainele bine. Dacă aveți un pulverizator pe robinet, așezați orice articole de îmbrăcăminte ușoare, cum ar fi lenjerie sau costume de baie, într-o strecurătoare și clătiți-le. În caz contrar, umpleți chiuveta cu apă limpede și rece, scufundați îmbrăcămintea și strângeți apa pentru a clăti. Repetați după cum este necesar.
 • Îndepărtați excesul de apă. Deoarece smulgerea țesăturilor umede și delicate poate provoca daune inutile, ridicați cu atenție îmbrăcămintea cu ambele mâini și stoarceți cu grijă cât mai multă apă posibil. Apoi, așezați-o plat pe un prosop absorbant și rulați prosopul și îmbrăcămintea împreună până când apa este absorbită.
 • Așezați obiectele să se usuce. Pentru a împiedica articolele delicate, în special tricotajele, să se întindă, așezați-le plat pentru a se usca. Pentru îngrijire suplimentară (și pentru a accelera procesul de uscare), așezați pulovere sau costume de baie deasupra unui prosop uscat și lăsați-l să se usuce la aer. Odată ce partea frontală este uscată, întoarceți-o.

Cum se spală sutienele și lenjeria delicată

Deși a arunca sutienul în mașina de spălat poate părea o soluție rapidă, poate cauza mai multe daune, pe termen lung. Le poate agăța, găuri sau chiar rupe țesătura delicată.

Spălarea sutienelor cu mâna este metoda recomandată de brandurile și designerii de lenjerie, deoarece vă ajută lenjeria să își păstreze forma. Vestea bună e că este foarte ușor de făcut.

 • Umpleți chiuveta cu apă călduță (sau temperatura specificată pe eticheta de îngrijire a sutienului). Adăugați un detergent delicat.
 • Așezați cu atenție sutienul în apă și înmuiați-l timp de 15 minute. Lucrați ușor soluția în toate colțurile sutienului.
 • Clătiți. Dacă aveți un pulverizator pe robinet, puneți sutienul într-o strecurătoare și clătiți-l. În caz contrar, umpleți chiuveta cu apă rece și limpede, scufundați sutienul și stoarceți apa pentru a clăti.
 • Pentru a scăpa de excesul de apă, stoarceți ușor apa din curele și din spate, ștergeți-o sau apăsați-o (inclusiv cupele) cu un prosop. Apoi remodelați și uscați plat.Citiţi şi

Jocuri psihologice

Lenjeria intimă a reginei și vechi tradiții. Știați despre aceste lucruri?

Lucruri pe care nu trebuie să le faci atunci când utilizezi mașina de spălat

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro