Cel mai bun sinonim al iubirii

1 February 2016

mihai morar 3Omul este seism. Undele de suprafaţă pe care le transmitem celor din jur sunt rezultanta forţelor noastre interioare. Ştii oamenii perfect frumoşi sau absolut inteligenţi în faţa cărora nu simţi niciun fel de energie? Sunt oamenii care nu produc cutremure decât la suprafaţă. Iar cutremurele de suprafaţă se simt aproape spre zero.

Dar cunoşti oamenii care trăiesc pentru un vis, care tremură pentru pasiunea lor? Ei sunt cei în stare să transmită intensitatea unei săli pline, unui stadion, unui neam, unei generaţii, chiar unei lumi întregi… L-ai văzut pe Freddie Mercury cântând „These Are The Days Of Our Lives” şi un Wembley plin-ochi cu mâinile ridicate? L-ai auzit pe Martin Luther King rostind „I have a dream…” în faţa a 250.000 de revoluţionari? I-ai observat pe cei doi îndrăgostiţi care se sărută în mijlocul unei pieţe, în timp ce mascaţii alungă protestatarii cu gaze lacrimogene, iar pe deasupra lor zboară cocktail-uri Molotov? Ei sunt oamenii-cutremur.

jonny depp si Kate moss

 Johnny Depp şi Kate Moss. Foto: Annie Leibovitz

Despre toţi aceştia s-a spus că „atitudinea contează”. Atitudinea e intensitatea unui cutremur, ceea ce simt cei din jur. Ceea ce au, de fapt, aceşti oameni în plus este MAGNITUDINEA. Magnitudinea este ce simţi tu, în adâncul tău, înainte să simtă oricine altcineva din preajma ta. Sunt fiorii care îţi pătrund din scoarţă până în mantaua personală, sunt vibraţiile care îţi pun în mişcare plăcile tectonice, sunt fluturii din stomac, e forţa cu care arzi, chiar dacă eşti conştient că poţi să cazi. Atitudinea este suprafaţa ta. Magnitudinea este interiorul tău. Atitudinea e tremurul. Magnitudinea e însuşi cutremurul. În fond, nu cred că există un sinonim mai bun pentru iubire decât magnitudinea.

Pe Mihai îl găsiți dimineața la Radio ZU. 🙂Citiţi şi

Securismul a făcut metastaze

Chiar dacă ai plecat

Tot ceea ce ai de făcut este să ții lumina aprinsă

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

You want to keep reading, right?

Other great pieces by

Mihai Morar

Your tuppence

 1. Alexandra / 1 February 2016 16:39

  “Atitudinea e tremurul. Magnitudinea e însuşi cutremurul.” frumos spus

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro