Cel mai mare protest al femeilor anunţat în SUA, la o zi după învestirea lui Trump

15 January 2017

A început ca un strigăt pe reţelele de socializare şi e pe cale să devină cel mai mare protest feminin din istoria Americii, programat la o zi după învestirea lui Donald Trump ca preşedinte al SUA în 20 ianuarie.

Pe 21 ianuarie sunt anunțate peste 300 de proteste locale simultane de-a lungul celor 50 de state americane şi alte mişcări de solidaritate similare în afara graniţelor SUA. Marșul de la Washington va fi cel mai important ca număr de participante anunțate – peste 100.000. De ce ies femeile de toate rasele, etniile și de toate categoriile sociale în stradă? Se simt amenințate de administrația Trump. Motive de îngrijorare sunt multe: legalitatea avortului, drepturile prizonierilor, dreptul de vot, libertatea presei, asistență medicală la prețuri accesibile, egalitatea rasială și de gen, creşterea salariului minim.

protest femei

Mai multe vedete vor fi prezente la marș: Madonna, Amy Schumer, Scarlett Johansson, Frances McDormand, Zendaya, Uzo Aduba, Lea DeLaria şi Diane Guerrero, iar altele și-au arătat solidaritatea cu aceste mişcări de protest – Katy Perry, Julianne Moore, Cher şi Debra Messing.

Dacă aceste proteste vor avea loc la anvergura anunțată, va fi un semnal important că femeilor care reușesc să se solidarizeze nu li vor mai putea impune vreodată reguli și legi care exclud respectul și egalitatea în drepturi. Așteptăm cu interes! 🙂Citiţi şi

Femei, pentru că merită

Madame Secretary

E doar despre feminitate, primăvară și flori

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro