Cinci cărți clasice pe care fiecare copil ar trebui să le citească

11 March 2022

Există un motiv pentru care cărțile clasice pentru copii nu se demodează niciodată. Adesea ele povestesc aventuri palpitante sau locuri imaginare de care copiii vor fi mereu la fel de entuziasmați. Mai mult, ele îi învață pe copii lecții atemporale despre cum să trateze animalele sau cum să gestioneze emoțiile.

Iată o serie de cărți clasice pe care copiii tăi nu ar trebui să le rateze în viață.

Basme complete de Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen a fost un autor și poet danez care a scris peste 150 de basme. Poveștile sale sunt cunoscute pentru realismul, inteligența și perspicacitatea lor psihologică. El este cel mai cunoscut în întreaga lume ca scriitorul cărților „Regina zăpezii”, „Mica sirenă” și „Rățușca cea urâtă”. Basmele complete ale lui Hans Christian Andersen este o traducere a lucrărilor sale complete. Toate acestea sunt povești pe care copiii adoră să le citească, iar această ediție este perfectă pentru ei pentru că are o mulțime de imagini. Operele predau multe lecții valoroase, cum ar fi abordarea bullying-ului, ce înseamnă să ai o inimă bună și cum să depășești obstacolele.

Aventurile lui Tom Sawyer (Mark Twain)

Tom Sawyer este una dintre cele mai bune cărți pentru copii. Acesta spune o poveste despre aventurile lui Tom cu prietenii săi din St Petersburg, Missouri, pe malul râului Mississippi. Capitolele cărții sunt numite „aventuri” deoarece acoperă o varietate de escapade diferite care sunt tipice vieții băieților pe măsură ce cresc de-a lungul râului: cum ar fi jocul de-a pirații, mersul la pescuit sau vânătoarea de păsări de apă cu armele lor, lupta, și fuga de la școală pentru a merge la înot sau pentru a merge la picnicuri pe malul râului. Cartea conține o mulțime de lecții despre puterea prieteniei, loialitate și onestitate. Cu toate personajele uimitoare din acest roman, vei râde în hohote într-un moment și vei plânge de tristețe sau bucurie în următoarea.

Micul Prinț (Antoine de Saint-Exuperty)

Micul Prinț este o carte care spune povestea unui mic prinț care își părăsește casa pentru a explora lumea. Întâlnește oameni de pe multe planete diferite și învață despre stilul lor de viață, dar nu găsește niciodată ceea ce caută: cineva care să-l înțeleagă la fel de mult pe cât îi înțelege el pe ei. Cartea a fost publicată inițial în 1943, dar de atunci a fost tradusă în peste 180 de limbi. Aceasta o face una dintre cele mai bune cărți pentru copii, deoarece îi învață pe copii cum să-i înțeleagă pe ceilalți.

Cronicile din Narnia (CS Lewis)

Cronicile din Narnia este un serial fantasy epic care a cucerit inimile și mințile copiilor, adulților și savanților deopotrivă. Poveștile au fost traduse în peste 30 de limbi și vândute în peste 100 de milioane de exemplare în întreaga lume din 1950, de când au fost publicate pentru prima dată în Marea Britanie.

Toate poveștile urmăresc aventurile și luptele pe care patru copii le au într-o lume fermecată, în timp ce merg într-o călătorie pentru a se elibera de malefica Vrăjitoare Albă care i-a aruncat acolo. De-a lungul călătoriei lor, ei învață despre curaj, prietenie, loialitate și vitejie care le ajută să-și modeleze caracterul pentru anii următori.

Winnie the Pooh (AA Milne)

Publicată în 1962, această colecție de cărți este o lectură grozavă pentru copii. Protagonistul, ursul Winnie, pleacă în diverse aventuri alături de prietenii săi Piglet, un mic porc de jucărie; Tigru, un tigru care sarei; Kanga și Roo, doi canguri; Bufniță, o pasăre înțeleaptă bătrână. Fiecare copil ar trebui să citească această carte pentru că îi învață despre o prietenie pură și de nedespărțit. Povestea este una dintre cele mai faimoase pentru copii la nivel global, a fost tradusă în multe limbi și poate fi găsită pe rafturile din fiecare librărie dar și sub formă de cărți online. Această poveste clasică te va face să râzi și te va învăța cum să iubești necondiționat.Citiţi şi

KINOdiseea Open Air revine în București între 23 august și 3 septembrie (program)

De ce să nu-l iubesc?

Cum?! Nu l-ai citit pe Esperagastrus?!?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro