Cine i-a furat Antoanelei crucea de Bobotează?

6 January 2020

Constanța, arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, iese în larg cu o barcă și aruncă în mare trei cruci, simbolul “arătării Sfintei Treimi în apa Iordanului”. Ca în fiecare an, mai mulți înotători sar în mare pentru a le prinde. Între ei se află și Antoanela Manac, campioana constănţeană la Triatlon, studentă la Facultatea de Medicină. Fata prinde una dintre cele trei cruci și în secunda doi un bărbat venit din spate i-o smulge din mână și o aduce la mal.

Există dovada video, scena a fost filmată. Bărbatul n-a fost identificat, cică ar fi dispărut. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului a declarat că “femeia va primi şi crucea, daruri a primit deja”, adăugând că “hoţul a fugit, că nu l-a mai văzut nimeni”. Cei ce au adus crucile la mal au primit “un pacheţel cu calendare, icoane şi câţiva bănişori”.

Pe pagina ei de FB, Antoanela a scris acum o oră:

“Boboteaza, 6 ianuarie 2020!
Traditii si obiceiuri la Constanta!
Dupa slujba cea mare de sfintire a apelor, numita Boboteaza, am inotat in Marea Neagra si am reusit sa ajung prima la una din cele trei cruci aruncate de catre INALTPREASFINTITUL TEODOSIE, Arhiepiscopul Tomisului!

Multumesc Jandarmeria Română si ISU Constanta pentru asistenta!

#apasfiintita #inotinmare #inotdupacruce”

Cum vedeți, n-a făcut caz de incident. Dar gestul acelui bărbat rămâne și e cu atât mai deplorabil cu cât s-a petrecut într-o asemenea zi.

Preotul Eugen Tănăsescu a filmat toată scena:

 Citiţi şi

Crucea și răstignirea omului

Cer cu vanilie

“Dumnezeu există și numele lui e Petrunija”

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro