Cum alegi parfumul potrivit pentru un bărbat

9 August 2021

Parfumul ar trebui să definească persoana care-l poartă. De aceea, dacă vrei să oferi un parfum unui bărbat, trebuie să fii atentă la câteva detalii, pentru a face alegerea potrivită. Nu e suficient să-ți placă ție mirosul, fiindcă, în fond, el este cel care-l va purta pe piele și pe haine.

Cum alegi parfumul ideal pentru un bărbat, astfel încât darul tău să fie apreciat? Prima regulă este să observi ce arome folosește, ca să te orientezi asupra preferințelor lui. Încearcă să afli care sunt brandurile favorite în materie de parfum, dar și să identifici notele pe care le preferă. 

Sursa foto

Iată la ce să fii atentă, atunci când alegi un parfum pentru un bărbat.

Alege parfumul în funcție de gusturile lui 

Așa cum spuneam, prima regulă este să ții cont de gusturile lui, nu doar de ale tale. Faptul că ție ți-a plăcut un miros anume nu este suficient. În general, bărbații au preferințe specifice în materie de parfumuri. Fie folosesc note puternice, orientale, lemnoase, în special, cei care adoptă un stil vestimentar mai elegant, fie merg spre varianta fresh, de regulă, cei care preferă confortul și hainele casual, sport. 

Alege doar parfumuri originale din magazine specializate

Poate, cel mai important criteriu în alegerea unui parfum este autenticitatea lui. Cumpără doar produse din magazine specializate, fie ele în puncte fizice sau online, pe internet. Colectia noastra de parfumuri pentru barbati infinite love îți garantează calitatea produselor. Alege din gama variată de miresme, pe toate gusturile și personalitățile.

Testează-l pentru a-i simți toate notele

Nu te lăsa păcălită de un miros pe care-l simți imediat după pulverizare. Aroma reală a unui parfum este reflectată atât de notele de vârf, cele emanate în primele minute, cât și de notele de bază, adică mireasma care rămâne după aproximativ jumătate de oră după ce ai folosit un parfum. Este vorba despre acel miros care rămâne pe piele sau pe care îl simți a doua zi pe hainele purtate anterior. Solicită mostre și testează parfumul înainte să-l cumperi. 

Ia în calcul anotimpul 

Un alt criteriu în alegerea parfumul potrivit pentru bărbați este perioada anului. În general, în timpul sezonului cald, parfumurile mult prea puternice sunt de evitat. Așa că, dacă este vară, orientează-te, mai degrabă, către note fresh, ușor dulci. 

La extrema cealaltă, dacă vrei să oferi un parfum de utilizat în sezonul rece, atunci aromele puternice, lemnoase, orientale sunt perfecte. Desigur, există persoane care folosesc același parfum sau aceleași note atât iarna, cât și vara, însă, ar fi recomandat să existe o diferențiere. Recomandarea are la bază faptul că temperatura corpului, determinată de temperatura aerului de afară, poate influența mirosul parfumului. Cel puternic va deveni și mai puternic când este foarte cald, iar cel fresh ar putea fi prea puțin sesizabil atunci când îl folosești iarna, pe sub multe haine. Acest lucru este universal valabil pentru toate parfumurile, deci, se aplică și în cazul celor de bărbați. 

Ține cont de personalitatea lui 

Este vesel și jovial, mereu pus pe glume? Probabil că un parfum mult prea sobru și clasic nu i s-ar potrivi. Așa că, mai bine, orientează-te spre o mireasmă fresh, de citrice și note de piper combinate cu vanilie. Îi va reflecta mai bine personalitatea. La extrema cealaltă, nu-i oferi un parfum dulce unui bărbat care este frecvent la patru ace, mereu la costum și cu servieta-n mână. Lui i s-ar potrivit un parfum puternic, lemnos, cu note orientale, ușor condimentate.

Pont: Observă îndeaproape mirosul pe care-l emană. Chiar dacă nu vei reuși să afli ce branduri folosește, te vei orienta mai bine asupra notelor de bază, iar alegerea va deveni mai ușoară, pentru că ai deja un criteriu esențial.Citiţi şi

Fii tu, fii slabă, uită-ți independența, lasă-te cucerită și alintată

Bărbaţii aleg întotdeauna pe cine au ei chef. Şi se vor alege întotdeauna cu cine au ele chef

Să zicem că ai țipat, ți-ai pierdut controlul și l-ai smotocit puțin. Îți revii și îți dai seama că ai greșit. Ce faci?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro