Cum să ai o piele superb bronzată în orice anotimp

25 February 2019

De-a lungul timpului, moda cea capricioasă a adus în prim plan, pe rând, elemente antagonice. Și nu a făcut excepție nici când a fost vorba de culoarea pielii. Dacă odinioară albul imaculat însemna automat noblețe și o stare socială de invidiat, dublate de mister, dramatism, dar poate și de lipsa melaninei, în contrast cu pătura de jos nevoită să lucreze mereu afară și care astfel avea mereu o pielea arsă de soare, la începutul secolului al XX-lea, odată cu apariția unei Coco Chanel foarte bronzate, recent întoarse dintr-o croazieră, bronzul a devenit o modă. Desigur, cu fluctuațiile de rigoare – și aici vorbim despre nuanțe – de la arămiu ars sau măsliniu, la bej diafan, discret, pe rând, anii și-au impus mofturile trecătoare pentru ca azi, bronzul discret să fie considerat chic indiferent de anotimp, iar cel intens, de prost gust, mai ales că este asociat cu probleme de sănătate. La cât de periculos este excesul de soare pentru piele (sau excesul de ședințe la solar), bronzul intens ridică multe semne de întrebare, inclusiv din partea dermatologului, în special dacă pielea subiectului este una foarte deschisă la culoare. Desigur, nu avem cu toții aceiași pigmenți și nu putem controla nuanța pe care pielea o va avea după ce stăm la plajă, așa că nu trebuie să facem o tragedie din asta, sfatul dintotdeauna referitor la aplicarea de loțiune protecție solară și cumpătare când vine vorba de expunere la soare rămânând perfect valabil.

Dar ceva tot putem face pentru a avea un control asupra a ceea ce se întâmplă cu pielea noastră. Și nu e vorba de ultima invenție în domeniu, căci autobronzantele au apărut pe piață încă din anii 50. Da, la cremă autobronzantă mă refer și la modul rapid, eficient și mai sănătos decât soarele în care aceasta acționează (la ce radiații sunt acum!!). Ce s-a schimbat însă în ultimul timp a fost calitatea acestora și asta nu este deloc de neglijat, căci, dincolo de modă și tendințe, o piele sănătoasă rămâne cea mai fericită alegere.

Pentru un bronz uniform și cât mai natural, trebuie să ții cont de câteva reguli simple:

1. Crema se aplică pe pielea curată, exfoliată (fără produse pe bază de ulei, căci reziduurile acestora pot împiedica aplicarea uniformă a autobronzantului), bine uscată și hidratată, după ce ai încheiat restul operațiunilor de care ai mai avea nevoie (precum epilat, vopsit, manichiură, pedichiură etc), pentru a nu șterge sau lăsa urme inestetice pe piele.

2. Crema autobronzantă se aplică de jos în sus, în cantități mici, prin mișcări circulare, brațele fiind ultimele. Ai grijă la cantitatea de cremă pe care o aplici pe față! După ce aceasta este uscată, nu uita de pudra de talc, pentru fixare. De asemenea, evită activitățile solicitante din punct de vedere fizic în următoarele 6-8 ore.

3. Nuanța cremei autobronzante se alege în funcție de nuanța naturală a pielii – pentru o piele mai deschisă, o cremă cu o nuanță, la rândul ei, mai deschisă. Iar dacă se optează pentru formulă ce permite un bronz treptat, atunci trebuie respectat numărul de aplicări pentru a se ajunge la rezultatul dorit.

4. Dacă detectezi „greșeli” de aplicare, șterge-le cu puțină lămâie și apoi cu un prosop umed.

5. Menține pielea în permanență hidratată. Dacă vrei să reîmprospătezi culoarea, optează pentru exfoliere și repetarea pașilor în aplicarea unui nou strat de cremă autobronzantă.Citiţi şi

Noiembrie

Cumpără și la sfârșit de sezon, moda nu se schimbă așa repede

Mama mea, Maria mea…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro