Cum scapi de senzația de picioare grele, umflate, dureroase

17 August 2017

Dacă stai mult în picioare, dacă stai așezat/ă, dar cu picioarele încrucișate, dacă ești supraponderal/ă, dacă nu faci mișcare, dacă ai moștenit o predispoziție în a reține apa sau o fragilitate a vaselor de sânge, te poți aștepta să intri în cele 80% dintre femei și 20% dintre bărbați care își simt picioarele ca plumbul ori dureroase. Vestea proastă e că senzația de picioare „grele” indică o posibilă insuficiență venoasă, iar durerea de la nivelul gambelor poate anunța o suferință arterială. Pentru că, asta e!, odată cu trecerea anilor, vasele de sânge își pierd elasticitatea, nu se mai dilată și contractă corect, presiunea intravenoasă crește, iar pereții lor cedează. Vestea bună e că putem preveni instalarea acestor simptome sau să atenuăm inconvenientele, odată instalate.

gel cu heparină

O dietă bogată în fructe și legume, hidratarea corespunzătoare, mișcarea, dușurile răcoritoare sau compresia elastică sunt câteva dintre soluții, dar complementar se mai pot folosi gelurile cu aplicare locală pentru  înlăturarea senzației de picioare „grele”, obosite și umflate. Un astfel de produs este Dr. Hart Gel cu heparină. 

Iată ce fac ingredientele acestui gel:

Heparina este un excelent agent de condiționare a pielii și un activator al microcirculației sanguine.

Alantoina este o biocomponentă de origine vegetală inclusă în compoziția gelului, ajutând la regenerarea și repararea pielii. Totodată, contribuie la sinteza colagenului, accelerează vindecarea și protejează pielea de factorii iritanți.

Panthenolul (Provitamina B5) protejează membranele celulare împotriva oxidării și deteriorării, neutralizează acțiunea radicalilor liberi, menține gradul de hidratare al epidermei și contribuie la regenerarea pielii.

Dr. Hart Gel cu heparină se găsește în Farmaciile Sensiblu și costă 56,99 lei. Mai multe detalii găsești pe www.drhart.ro și www.facebook.com/SmartDeLaDrHart/Citiţi şi

Vor inelul și vor statutul

Ce v-ar putea face niște domni, dragi bărbați

Bărbații plătiți – antidepresivul femeilor singure?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
2,031 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro