Curg donațiile pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame de Paris

16 April 2019

Donații în bani (milioane de euro) și în materiale de construcție au început să curgă după incendiul care a devastat catedrala Notre Dame din Paris.

Miliardarul francez Bernard Arnault a anunțat în această dimineață că el și conglomeratul de lux  LVMH (Moët Hennessy Louis Vuitton) pe care îl controlează vor dona 200 de milioane de euro. Anunțul lui vine după cel al rivalului său, François-Henri Pinault, deținătorul grupului de lux Kering (Gucci și Saint Laurent, printre altele), care a donat 100 de milioane de euro. (Ne place această cursă a miliardarilor…)

Fundația privată French Heritage a lansar deja o campanie de strângere de fonduri pentru reconstrucție.

Valerie Pecresse, președintele regiunii Ile-de-France, ce include cea mai mare parte a regiunii Paris, a anunțat că va contribui cu 10 milioane de euro.

Șeful unei companii de cherestea a declarat la radio FranceInfo că e gata să ofere cea mai bună scândură de stejar pentru reconstrucția structurii ce susținea tavanul acum prăbușit. Structură ce era cunoscută sub numele de “pădurea”.

“Lucrările vor dura ani, decenii chiar, și va fi nevoie de mii de metri cubi de lemn. Va trebui să găsim cele mai bune specii, cu diametre mari” – a declarat la radio Sylvain Charlois de la grupul  Charlois din Murlin, centrul Franței.

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a propus marți organizarea unei conferințe internaționale cu donatorii pentru a coordona ajutoarele destinate reconstrucției.

Agenția UNESCO a Organizației Națiunilor Unite a promis să fie de partea Franței pentru restaurarea site-ului declarat în 1991 ca făcând parte din patrimoniul universal.Citiţi şi

Gândurile, ce pierdere de vreme!

Alte întâmplări cu Panait Istrati îndrăgostit

Intelectualii sunt primejdioși

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Fiul din Africa - Catchy / 22 April 2019 9:45

  […] Citiţi şi Curg donaţiile pentru refacerea Catedralei Notre Dame de Paris […]

  0
  0
  Reply
 2. Doamne, de ce? - Catchy / 16 April 2019 11:24

  […] Curg donațiile pentru reconstrucția Catedralei Notre Dame de Paris […]

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro