Cuvântul anului 2017

Catchy

4 December 2017

În 2016, post-adevăr a fost declarat cuvântul anului de către prestigiosul dicționar al limbii engleze, Dicționarul Oxford. Motivația lingviștilor a fost utilizarea intensă a lui post-adevăr  în dezbaterile politice pe tema Brexit și în campania prezidențială din Statele Unite. Un cuvânt care are ecouri și în 2017, pentru că în formarea opiniei publice funcționează mai repede emoția și convingerile personale decât faptele obiective, iar politicienii știu asta. Poate e timpul să judecăm cu mintea și nu cu inima…

fake news

Pentru 2017, Dicționarul Collins a decis, conform BBC News, că expresia „Fake News” (știri false) este expresia care a caracterizat acest an, fiind extrem de des folosită de numeroși politicieni, începând cu însuși Donald Trump în timpul campaniei sale electorale. De altfel, se pare că „Fake News” va avea cât de curând locul său în dicționar, echivalând cu transmiterea de informații false sub formă de reportaje jurnalistice, uneori chiar senzaționale, menite să atragă (sau, mai bine zis, să distragă) atenția publicului (de la alte evenimente). Un instrument de manipulare, cu alte cuvinte, care, din păcate, a jucat un rol activ în subminarea încrederii societății în mass-media.

În curând, și Dicționarul Oxford va anunța cuvântul (sau expresia) anului, așa că așteptăm cu sufletul la gură să vedem dacă tot „Fake News” va ocupa locul fruntaș în top, sau poate vom avea și acum parte de o surpriză și în loc de cuvinte să câștige un emoticon, precum în 2015.

Oare în societatea noastră care să fi fost cel mai folosit cuvânt în 2017? Mă tem că nu e un substantiv comun… 🙂Citiţi şi

O șansă pentru rezistență – Denial

Putem salva poporul cu televizorul?

Cuvântul/cuvintele anului 2016

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
58 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro