Dacă ești singură, trebuie să te dezgolești?

George Colang

3 May 2015

george colangDintre toate reacţiile stârnite la articolul Femeia imaginii, şi au fost câteva, una singură mi-a atras atenţia. Nu am nimic cu persoana, mereu e vorba de idei! Cică, domne, dacă am şti noi cât de singure sunt de fapt femeile astea de pozează excesiv în fundul gol, poate că ne-am canaliza raţiunea spre lucruri mai măreţe şi am înţelege de fapt cum e cu deşertăciunea umană. Draga mea, singuri suntem când mergem pe stradă, când stăm pe Facebook, când ne ţinem de mână în relaţii corozive, când ne minţim cu brio că nu suntem singuri! Să nu mai vorbim că, în faţa morţii, suntem „destul” de singuri! Ori, cum spunea Wittgenstein, durerea de dinţi nu o poţi da cu împrumut! Deci, despre ce vorbim?

Lamentările sunt frumoase, ştiu, dar nu ar fi mai frumos să facem şi ceva mai mult decât joc de glezne? Păi, dacă eşti singură, rezultă cumva că trebuie să-ţi expui sânii pe stradă? Ori pe Facebook? Dacă eşti singură, asta înseamnă că nu mai există valori morale? E ca şi cum singurătatea asta ar şterge cu buretele un întreg car axiologic şi ne-ar spune că totul este un soi de nihilism suprem. Păi, chiar miza singurătăţii presupune un apel la valorizare! Victimizarea, la fel! Şi atunci dacă nu există valori morale, tu ceri compasiune? E fix ca logica de pe Facebook, întâi îţi arăt cu*ul, pe urmă îmi vezi sufletul – pentru că am mai auzit şi inepţia asta.

Amantă

Mai important este să înţelegem că singurătatea nu este o boală, este un fel de a fi, chiar primordial; nu este soră cu dracul, nu are nici coarne, ci ne scoate în Mall la cumpărături de fiecare dată când ne plictisim. În esenţă, dacă vreţi, plictisul e găunos, natura umană, singurătate? – e pionul central care te ajută să te priveşti în oglindă, este prilejul de a ajunge la deşert, de a da de goliciunea ta, de a privi în adâncime. Ştiu, e greu, mai ales acum, mai ales când iubirea e ca la raft, e al dracului de greu, dar nu e frumos?

Cât despre goliciune? Închei cu un gând mai vechi. Am observat că femeile sunt goale pe Facebook direct proporţional cu cât sunt de nemăritate. Cu cât sunt mai aproape, cu cât încep să pună mâna pe unul, cu atât încep să mai pună un maiou, un sacou, un ceva cât să le acopere ruşinea. Iar bărbaţii? Ăştia sunt la fel. Oricum nu mă interesează! 

 Pe George îl găsiți cu totul aici.Citiţi şi

Nu vreau decât să fii fericit. Și asta nu se poate decât fără mine

La 44 de ani, nu mi-e rușine de…

Un an, 10 luni și 16 zile

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
4,000 views

Your tuppence

 1. Mia / 23 May 2015 23:24

  In primul rand,barbatii vor sex,indiferent de situatie! Cred,adica sigur,acesta este primul lucru la care se gandesc cand vad o femeie,daca este buna de …. sau nu,in functie de aceasta isi stabilesc relatia pe care vor cu respectiva! 🙂 Ce pot sa zic,femeia stie si ea ce are si profita cat poate,atunci cand vrea! Bineinteles,`cum`,variaza in functie de categorii. Cine se aseamna se aduna,un barbat inteligent si sigur pe el intotdeauna isi va alege o femeie la fel ca el! O femeie care nu are nevoie de nicio confirmare! Altfel,acel EL,va fi nevoit sa ii puna mereu `bluzica` pe ea, atunci cand se iveste cate-un nor la orizont! Dragalas articol si la mai multe! Te salut! 🙂

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
 2. Faiantaru' / 5 May 2015 5:19

  *edulcorata

  Thumb up 0 Thumb down 0
  Reply
 3. Faiantaru' / 5 May 2015 5:13

  Te complici, crede-ma ! Sau, hai, ca suna totusi prea frust, sa spunem ca esti supracalificat pentru jobul asta.

  La duamna, exhibitionismu’ numa’ cea fost canonizat, ca doara scopul sfinteste mijloacele !

  De buna seama inca n-ai auzit-o pe aia, precum ca prostitutia, de vreme ce n-a ocolit nici casele regale, e ai mai nobila preocupare de pe lume. Rege + prostituata = nobila prostitutie ! Da, chiar pe atat de rudimentara le e gandirea. La cerere pot oferi link.

  Acum ca MissWho sigur nu citeste pe acilea … ai putea-o intreba asa, intr-o doara, ce crede despre Remus Cernea. fara a-i marturisi, fireste, ca-i sufletu’ ei pereche, spune unu’ care aidoma ei traieste in lumea edulcolorata a truismelor. M-ar distra sa cunosc raspunsu’ ! 🙂 🙂 🙂
  P.S. Ala, spre deosebire de ea, chiar a scris premierului nipon sa lase delfinii in pace !

  Thumb up 2 Thumb down 1
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro