Despre foşti, numai de bine

9 March 2017

Sunt o fostă şi am nişte foşti (nu mulţi, ce-i drept). Că, dacă n-ar fi, nu s-ar povesti. Şi dacă ei n-ar fi fost, nici eu n-aş fi fost ceea ce sunt astăzi, când în relaţia actuală mă simt atât de iubită. Şi dacă ei n-ar fi fost, cine m-ar fi învăţat pe mine şi pe pielea mea cele mai importante lecţii despre viaţă, iubire, relaţii? Cine m-ar fi învăţat să iubesc, să sufăr, să iert, să respect, să ofer şi să primesc, să privesc adânc în suflet, să visez, să păstrez, să repar, să lupt, să renunţ, să cred, să descopăr, să ascult, să mă deschid, să susţin şi multe altele pe care le-aş putea înşira la nesfârşit?!

Sunt o fostă care-am iubit şi-am suferit, şi-am avut nişte răni de vindecat, dar şi amintiri frumoase de păstrat. Şi am nişte foşti care-au trecut tot cam pe-acolo. Aşa cum spun majoritatea despre poveştile de iubire pe care le trăiesc: este o legătură specială. Bun, şi la noi a fost. Atâta doar că, dacă e atât de specială, nu dispare, eventual, se schimbă. Pentru că priorităţile se schimbă, relaţiile se schimbă, viaţa se schimbă şi noi ne schimbăm. Specială a fost iubirea noastră, ca toate iubirile, de altfel. Dar tot specială a fost şi prietenia noastră. Am pus punct iubirii. Prietenia a fost pusă pe hold o vreme, să ne revenim. Dar n-a dispărut. Iar respectul a rămas pe termen nelimitat. Şi se spune că respectul este cea mai înaltă formă de iubire. Să nu mai respectăm ce am iubit ne descalifică pe noi ca oameni în primul rând şi-ar face o bucăţică frumoasă din viaţă să devină o minciună.

cuplu

La noi nu ştiu meritul cui să fie şi nici nu contează prea mult. Însă niciodată n-am aruncat cu noroi în iubire după ce-a trecut. N-am mânjit cu mâinile noastre inima care-a bătut pentru persoana dragă. Nu ne-am rupt bucăţi din suflet ca apoi să le aruncăm la gunoi, ci să încercăm să le lipim la loc după o vreme. N-am vărsat lacrimi de ură, ci de durere şi uneori am plâns împreună. N-am pătat amintirile şi n-am şters cu buretele trăiri, sentimente, momente. Ci le-am păstrat frumos şi am avut grijă de ele. Iar rănile… uf, rănile ni le-am vindecat separat, dar şi împreună: cu un „iartă-mă”, cu „îmi pasă”, cu „ai grijă de tine” sau „am vrut să văd ce mai faci”, cu strigăte mute în momente dificile pe care uneori doar noi ni le auzeam, cu bucurii împărtăşite sau, pur şi simplu, depănând amintiri cu „mai ţii minte când…?”.

Şi nu, nu e ceva ce am avut şi nu putem lăsa din mână. Nicio poveste căreia nu-i putem da drumul, ci una care se întinde pe o viaţă-ntreagă, iar noi am învăţat să o trăim aşa cum este. Cu prietenii, cu iubiri, cu pauze, din nou cu prietenii, însă niciodată ca adversari. N-am fost unul o jigodie şi celălalt un sfânt, ci oameni care au luat împreună nişte decizii pe care şi le-au asumat.

Pot vorbi oricând despre „foşti” cu drag. Pot spune poveştile noastre cu zâmbetul pe buze. Pot privi în urmă cu inima întreagă şi vindecată. Pot să-i privesc în ochi cu sufletul împăcat şi mă pot privi în oglindă, având conştiinţa curată. Aşa că, despre foşti, numai de bine.

Guest post by Invisible woman

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Un nou început

La 49 credeam încă că viaţa se termină când faci 50. Greşit!

Cum să (mai) alegem ca să ne fie bine?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Mihai / 10 March 2017 8:57

  Ce urat si ciudat arata ,,Nicio” la inceput de rand. O chestie ca un os ramas in cerul gurii…
  In rest, articolul e ceea ce-ar trebui sa fie un articol. Un castig ca l-am citit.

  0
  0
  Reply
 2. axelle / 9 March 2017 20:15

  Stii cum se spune: asa, si? Poti spune numai de bine despre fosti atunci cand esti vindecat ,ceea ce inseamna ca esti o persoana matura emotional.Lucrurile sunt simple.

  0
  0
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro