Despre scandalul homofob de la World Class

17 September 2014

Săptămâna trecută, World Class România a fost pusă în fața unui val de acuzații publice privind atitudinea companiei față de un incident ce a avut loc în luna martie a anului curent. Doi dintre membrii clubului Downtown au avut un conflict privind prezența fiicei de 3 ani a unuia dintre ei în vestiarul destinat bărbaților. Discuția a divagat într-un schimb de replici referitoare la orientarea sexuală a părintelui fetiței, care s-a încheiat prin intervenția managerului de club.

De-a lungul anilor au existat numeroase sesizări din partea membrilor cluburilor World Class România, care și-au exprimat nemulțumirea în legătură cu disconfortul creat de prezența unor minori de sex opus în vestiare. Atât reclamațiile, cât și evenimentul din luna martie, au condus la adoptarea unei reguli potrivit căreia copiii, cât timp se află în vestiare (pentru bărbați sau pentru femei), să fie însoțiți de persoane de același sex.

large_image_11

”În general, nu comentăm public disputele membrilor noștri, însă în acest caz informațiile care au fost prezentate eronat, nu sunt în acord cu principiile după care ne ghidăm în cadrul companiei. Mai mult decât atât imaginea unora dintre angajații noștri a fost afectată. Una dintre valorile fundamentale ale World Class este aceea de a trata cu respect și în mod egal fiecare persoană, indiferent de orientare sexuală, rasă, culoare, naționalitate etc. Pentru a soluționa cu succes acest subiect, intenționăm ca în perioada următoare să analizăm situația alături de autorități competente, specialiști (parenting, psihologi) și membri ai cluburilor noastre”, a declarat Mikael Fredholm, CEO World Class România.

World Class oferă copiilor sub 12 ani accesul gratuit la piscinele sale și își propune implementarea vestiarelor pentru familii, pentru a respecta nevoile și cerințele clienților. Aceste spații există deja în clubul Marriott și, începând de astăzi, în Downtown. Odată cu finalizarea renovării anuale, compania va pune la dispoziție vestiar pentru familli și în InCity. În același timp, se caută cea mai bună soluție și în cazul clubului Titan.

”Termenii folosiți în descrierea acestei reguli sunt neutri, neexistând nicio sintagmă care să poată crea o discriminare pe bază de orientare sexuală sau situație familială. Aceasta se aplică tuturor membrilor, inclusiv familiilor monoparentale, respectiv heterosexuale. Noua regulă nu poate cere o discriminare pe bază de situație familială câtă vreme majoritatea membrilor clubului au parteneri care nu dețin un abonament la clubul World Class România sau care sunt în imposibilitatea de a însoți copilul minor de același sex în incinta clubului”, a declarat Doru Trăilă, Avocat Partener la Casa de Avocatură TSAA.

World Class este o companie deschisă care are obiective de lungă durată pe piața din România, legate de îmbunătățirea radicală a stilului de viață al oamenilor, indiferent de gen, orientare sexuală, religie etc. și refuză orice atitudini, valori și comportamente discriminatorii.Citiţi şi

Pierce Brosnan iubește aceeași femeie de 28 de ani, nu contează cât s-a schimbat ea

Linguriță de silicon pentru bebeluși – diversificarea începe cu distracție

COLECTIV – 7 ANI. Rugați-vă copiii să trăiască

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro