Diana, o altă viață luată violent de un bărbat cu ordin de restricție

15 February 2021

Diana, 30 de ani, mamă a unui băieţel de patru ani, a fost găsită înjunghiată mortal de către fostul iubit, Viorel, 42, de care se despărțise în decembrie 2020. Crima s-a petrecut sâmbătă, în Cisnădie, Sibiu, iar atacatorul s-a predat la Deva. Asta e știrea. Așa s-a încheiat o poveste care o fi fost cândva de dragoste. Pentru că, după ce s-au cunoscut în urmă cu un an, și-au cumpărat apartamente în același bloc, pe același palier…

O poveste care se repetă cu o frecvență teribilă aici, acasă, în România, sau aiurea, prin lume. Bărbați geloși, incapabili să accepte despărțirea, dependenți ei înșiși de victimele lor, de teroarea pe care o generau, merg pe principiul grotesc “dacă nu ești cu mine, nu vei fi cu altcineva, mori!”. Gelozie? Boală, pentru că iubirea nu duce la crimă, iubirea nu e compatibilă cu violența.

Ce m-a frapat în această întâmplare tragică este faptul că erau vecini! Comportamentul lui era fără dubii al unui psihopat. Și-a montat cameră ca să vadă când și cu cine vine, au mai fost situații în care el o agresa verbal, o hărțuia (gândiți-vă cum e să stai pe același palier cu fostul tău abuzator), și de aici a apărut și acel ordin de restricție valabil până în vară. Care, dacă mă întrebați, nu știu cum ar fi putut fi respectat ținând cont de vecinătatea imediată. Nu s-a vrut probabil îngrădirea libertăților acelui individ. Nu se știe în ce fel era el monitorizat de poliție. Probabil că, “dacă voia cu adevărat să scape”, Diana ar fi trebuit să plece din locul acela, nu el.

Deocamdată nu sunt clare împrejurările în care el a ajuns în apartamentul Dianei, unde ar fi continuat o ceartă începută pe holul blocului. Viorel susţine că Diana l-ar fi atacat cu un cuţit, el i l-ar fi smuls din mână și… i-a luat viața.

Încă o femeie tânără a fost victima geloziei unui bărbat și pentru că nimeni nu ia în serios comportamentele bărbaților care se ascund după convenabila circumstanță atenuantă (?!?) “orbiți de gelozie”. E omor calificat, va plăti, dar Diana nu mai este, iar copilul ei urmează să trăiască cu acest secret îngrozitor – cum a murit mama lui.

Citiți și 440 de perechi de pantofi cu toc, 440 de femei ucise de partenerii lorCitiţi şi

Greșeala lui Julien

Amantele iubesc cel mai sincer

Dacă încredere nu e, nici dragoste nu e

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro