Doar pentru bărbații sub 30 de ani

26 March 2019

V-am speriat puțin, nu? Cred că majoritatea bărbaților și majoritatea femeilor care cred că le știu pe toate tocmai și-au dat ochii peste cap după ce au citit titlul. Probabil că unii nici nu s-au încumetat să dea click pe articol, considerând că este încă o prostioară clișeistică.

Dacă totuși ai avut curiozitatea de a citi aceste rânduri, poți să tragi liniștit aer în piept și să te relaxezi. Titlul sună mai grav decât este. De fapt, eu nu voi enumera niște reguli propriu-zise (pentru că nu, nu le știu nici eu pe toate), ci mai degrabă niște sfaturi pentru bărbații foarte tineri (dar nu numai). Deși sunt subiectivă, nu am intenția de a jigni pe nimeni, sunt doar un om care poartă un bagaj de experiențe. Tu, cel care citești acum, ești tot un om care poartă un bagaj de experiențe, doar că ele diferă, cantitativ și calitativ. Fiind oameni diferiți, nici un bagaj nu e la fel, dar unele pot semăna. Sigur, poți să fii sau să nu fii de acord, să îmbrățișezi total sau deloc sfaturile pe care urmează să ți le dau. Pot doar să-ți spun că, dacă ai sub 30 de ani și ești bărbat, s-ar putea să-ți prindă bine să-ți faci ordine în gânduri, iar dacă ești femeie, s-ar putea să-ți revizuiești anumite păreri și atitudini.

Atunci când inviți o femeie în oraș, plătești tu!

Nu e vorba de faptul că ea nu-și permite să-şi achite consumația, ci de faptul că TU ai invitat-o. Dacă nu vrei să ții cont de codul bunelor maniere, este problema ta, dar nu te aștepta să-ți treacă prin dormitor 20 de femei pe săptămână dacă ai atitudinea asta. Dacă tot suntem la capitolul acesta, ea nu e DATOARE să se culce cu tine pentru că i-ai oferit o cafea, i-ai oferit-o pentru că ați avut un flirt și ai invitat-o, atât. Ce se întâmplă mai departe rămâne de văzut.

Femeia care „cedează” din prima nu e neapărat de moravuri ușoare

Newsflash: unele femei ȘTIU ce vor de la un bărbat și nu au chef să-l facă să „umble” după ele 10 ani. De asemenea, ar fi bine să știi că o femeie care vrea doar sex de la tine nu e, în mod necesar, o femeie care ia toată populația masculină a orașului la rând; s-ar putea să nu vadă în tine mai mult decât un partener sexual, s-ar putea să nu fie disponibilă în acel moment din punct de vedere emoțional, s-ar putea să… Dacă nu discutați, nu vei ști ce își dorește de la tine, iar dacă nici ea nu știe ce vrea, nu-ți pierde vremea. O să te înnebunească inutil și tu ai să-ți verși, cel mai probabil, frustrarea pe alte femei. Spune-i frumos să îți dea un semn când știe ce vrea. Bineînțeles, presupunând că și tu știi ce vrei și i-ai spus clar deja.

Nu stigmatiza niciodată o femeie pentru că ați avut o apropiere fizică mai mare decât te-ai fi așteptat la prima întâlnire. La urma urmei, dacă nu ți-ai fi dorit, nu s-ar fi întâmplat (indiferent CE anume s-a întâmplat) și poate că-ți vine greu să crezi, dar există multe mimoze care te conving să umbli după fundu’ lor mult timp, dar dacă se concretizează relația, vei avea niște „surprize” de toată frumusețea…

Nota Bene: Dacă o femeie te face să aștepți (ceea ce te atrage, știu), nu înseamnă că e neapărat mimoză. Majoritatea așa am fost învățate de mici, dar nici nu ai certitudinea că ai întâlnit-o pe Virgin Mary în carne și oase. Învață să citești printre rânduri, îți va fi mai ușor.

Problema nu e că vrei doar sex, ci că nu-ți asumi

La 20 de ani, majoritatea persoanelor de sex masculin vor doar sex (unii toată viața) și nu e nimic rău în asta. De fapt, vrei să-ți faci experiență, să cunoști mai multe tipologii de femei și foarte bine faci! Am o întrebare pentru tine în acest caz: de ce te implici în relații oficiale? Probabil ai să-mi spui că altfel nu ai fi ajuns în pat cu femeia respectivă, plus că poate îți place felul ei de-a fi și ai făcut acest compromis. Nimic mai greșit! Dacă nu te simți capabil, fizic și emoțional, să ai o relație serioasă, înseamnă că nu ar trebui s-o ai. E frustrant, atât pentru tine, cât și pentru femeia respectivă, care poate investește foarte mult și din toate punctele de vedere în relația voastră. Spune de la început ce vrei și nu te pierde în jocuri infantile: dacă vrei doar o aventură/ un parteneriat sexual, spune-i. Dacă vrei o relație serioasă (a se înțelege monogamă și asumată), spune-i. Da, vei întâlni femei care nu vor fi de-acord să aibă o legătură pur sexuală cu tine, dar oricât de mult te-ar atrage o persoană, lumea nu se oprește la ea.

Citiţi şi Nu cred în prietenii cu beneficii, dar cred în sexul fără obligaţii

Dacă la un moment dat, într-o relație neoficială, ea va încerca să te „atragă” într-una oficială, este STRICT problema ei. Tu i-ai spus ce vrei, ea nu te poate acuza că ai dus-o cu zăhărelul. S-ar putea, totuși, să te îndrăgostești de ea (astea sunt riscurile relațiilor neoficiale), iar în acest caz ar trebui să-i spui și să luați o decizie împreună. Poate că în ceea ce privește sentimentele voastre va exista reciprocitate, poate că nu, dar comunicarea este foarte importantă. Nu lăsa lucrurile să se înțeleagă de la sine, ceea ce tu interpretezi s-ar putea să existe doar în mintea ta.

Nu-ți încerca norocul cu prietenele ei, indiferent de situație!

Te-ai despărțit de ea sau este „prietena ta cu beneficii” și crezi că ar fi interesant să-i faci curte amicei ei? Poate că ție nu ți se pare ceva foarte grav, dar crede-mă că pe majoritatea femeilor le scot din sărite genul acesta de reacții. O femeie, în general, o să-i dea un șut în fund fără să se gândească prea mult „prietenei” care se cuplează cu fostul sau tipului cu care face sex şi pe care „îl prinde” că se dă la prietena ei. Nu, dacă nu ești într-o relație cu ea nu ești obligat să te culci doar cu ea și nici nu trebuie să-i dai raportul, DAR nu te culca/ nu-ți încerca norocul cu prietena ei, e horror și crede-mă că dacă nu e idioată își va da seama la un moment dat. „Bine, dar dacă nu am știut că despre prietena ei era vorba?” Dacă nu ai știut, asta e, se mai întâmplă, dar nu folosi asta ca pe o scuză, ulciorul nu merge de multe ori la apă.

Nu adopta un stil vestimentar care e la modă, dar care nu te reprezintă

Newsflash 2: Există femei care nu sunt atrase de bărbații cu barbă/ mocasini/ bicepși/ glezne la vedere/ cozi scurte, prinse în vârful capului. Daaa, existăm! Poți să adopți orice stil vestimentar vrei, atâta timp cât te reprezintă, personal nu văd nicio problemă. Totuși, nu adopta un anume look doar ca să pari mai matur sau mai cool în ochii domnișoarelor. Ție trebuie să-ți placă în primul rând cum arăți, vor exista și femei pe măsura ta. Așa cum nu toate căutăm „sugar daddies” în Loft doar pentru că unele o fac sau nu suntem hipsterițe pentru că e în trend, nici tu nu ar trebui să adopți un stil care nu te reprezintă doar pentru că unii l-au adoptat. Atunci când te regăsești în ceva, se vede, așa cum se vede când forțezi nota.

Comportă-te civilizat și nu folosi replici de agățat de 3 lei!

Chiar dacă nu te reprezintă galanteria excesivă, nu-ți recomand să încerci să agăți o femeie pe Facebook cu „Bei? Fumezi?” sau cu „Pisi, dacă-ți dau adresa, vii la mine să ne uităm la un film fain?”. Sigur, asta dacă nu vrei să-ți asumi riscul de a-ți lua un mare block din prima… Indiferent de tipologia unei femei sau de tipologia în care crezi tu că se încadrează și presupunându-se că n-ai crescut într-un mediu similar cu cel al lui Mowgli, NU o lua ca din oală! Nicio femeie normală la cap cât de cât nu va cădea la picioarele tale, „ambetată de amor”, dacă-i servești replici de genul. De asemenea, dacă este tipa cu care faci sex ocazional, înțelege că ea nu este datoare să fie acolo când ai tu chef și unde ai chef. De bun-simț ar fi să o anunți cu două-trei zile înainte de întâlnire. Nu de alta, dar noi nu ne-am născut epilate, pensate, aranjate, mna… Iar dacă tot vorbim de bun-simț, poți să-i trimiți un mesaj în care să o întrebi dacă a ajuns cu bine acasă, eventual s-o și conduci. Hai că se poate!

Și insistențele tale ar trebui să aibă o limită

Te-a blocat pe Facebook? OK, ce te face să crezi că-ți va accepta cererea de urmărire de pe Instagram? Am menționat anterior că există femei care sunt veșnic nehotărâte, care joacă rolul Sfintei Filofteia sau care joacă bărbații pe degete. Totuși, ia în considerare faptul că sunt și femei suficient de mature din punct de vedere emoțional încât să-ți spună clar ce vor. Momente de incertitudine avem cu toții, dar când suntem confuzi cred că firesc este să spunem: „Acum nu știu, am nevoie de un timp, apoi îți voi da un răspuns clar”. Este simplu. Dacă ai încercat și domnișoara ți-a oferit un „nu” elegant, dar ferm, ar trebui să te oprești acolo, cu atât mai mult în situația în care s-a ajuns la un conflict între voi. Dacă insiști aiurea, s-ar putea să dezvolți o obsesie pentru femeia cu pricina, îndepărtând-o și mai mult. Pe de altă parte, s-ar putea să-i dai de-nțeles că îți este atât de indiferentă, încât ai și uitat de refuzul ei. Crede-mă, nici una dintre cele două ipostaze nu va fi în favoarea ta.

Azi da, mâine ba, poimâine nu se știe

Indiferent de relația în care te afli cu o femeie, îți recomand să fii constant. Dacă mereu îți intervine ceva în „agendă”, amâni întâlnirea în ultimul moment și „dispari” vreo 5 luni, urmând să „apari” din senin și în cele mai inoportune momente, da, s-ar putea să ții o femeie pe jar și s-o aduci în pragul celei mai urâte crize de isterie din viața ei. Pe de altă parte, s-ar putea și să întâlnești o persoană care să nu mai aibă răbdare cu imprevizibilul din viața ta și să-ți cumpere un bilet (doar dus) către străfundul originilor tale… numa’ zic. Dacă ești (sau te consideri) un mare Casanova, îți recomand să-ți faci un carnețel: măcar așa n-o încurci pe Mița cu Zizi, oricât de măgulitor ar fi să știi că două femeiuști și-ar scoate reciproc fulgii din cauza ta.

Guest post by Elektra

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Dar dacă este mai mic de înălțime? Dar dacă este divorțat? Dacă e urât, sau prost, sau faianțar?

Paritate și meritocrație

24 de Mari Idei care vor schimba lumea în 2021

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Voicu / 28 March 2019 16:27

  Sunt romantic si nu cad in prostia de a crede ca vreo fufa merita un comportament galant.

  0
  1
  Reply
 2. Voica / 28 March 2019 11:07

  Voicule un romantic de mic esti!

  0
  0
  Reply
 3. Voicu / 26 March 2019 14:51

  Ce mizerie de articol. Unii (cei inteligenti) nu mai vor doar sex din adolescenta, cand s-au prins cam care-i treaba plicticoasa cu sexul. Vor eventual relatii inchegate cu persoane f. ok sub toate aspectele, nu sa aiba doar ce f**e. Si daca tot cauti sex, nu inteleg de ce sa te comporti si cavalereste cu femei care atat au in cap. N-are logica.

  0
  2
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro