„Doar sfârșitul lumii” vine pe 6 ianuarie!

Catchy

6 January 2017

Distribuit de Independenţa Film, azi intră pe marile ecrane româneşti filmul Doar sfârșitul lumii (Juste la fin du monde), în regia canadianului Xavier Dolan. Filmul a fost premiat la Cannes 2016 și este selectat pe lista scurtă pentru Cel mai bun film străin la Oscar 2017.

Din distribuție fac parte Vincent Cassel, Marion Cotillard, Léa Seydoux, Gaspard Ulliel, Nathalie Baye.

juste-la-fin_afis-rsz

Filmul vorbeşte despre drama unui tânăr scriitor – Louis (interpretat de actorul Gaspard Ulliel) -, foarte bolnav, care se întoarce acasă după o absență de 12 ani, pentru a-și anunța familia că urmează să moară.

juste_la_fin_du_monde_9_shayne_laverdi_re_-_sons_o

Pelicula este filmată într-un mod aparte, specific lui Dolan, astfel că în conferinţa de presă de la Cannes, actorii din rolurile principale nu s-au sfiit să vorbească despre asta şi despre relaţia care s-a format între ei şi cameră.

„Sincer, în Doar sfârșitul lumii, eu n-am știut niciodată exact cum anume mă filmează camera… Evident, câteodată o vedeam că este foarte foarte aproape și îmi imaginam că e un prim plan. Dar chiar și așa, nu știam exact cum anume mă urmărește, ce urmărește… Recunosc, Xavier are o manieră foarte foarte specială de a filma. Uneori camera era atât de aproape încât mă obișnuiam cu ea și uitam că este acolo, devenea parte din grup, parte din mine… simțeam că respirăm acolo, împreună”, spunea Marilon Cotillard.

juste_la_fin_du_monde_11_shayne_laverdi_re_-_sons_

La rândul său, Gaspar Ulliel, a declarat că „La început, eu unul am avut senzația că suntem filmați cu un microscop! Aveam impresia că tot ceea ce facem este mărit de câteva ori.”

Cât despre Xavier Dolan, membru al juriului festivalului de la Cannes în 2015, spunea despre prezența sa în cadrul festivalului din 2016 cu Doar sfârșitul lumii: „Sunt mândru să aduc acest film la Cannes. Fiind o adaptare a unei piese franțuzești, cu actori francezi, mi se pare cu atât mai emoționant să-l prezint pe teritoriu francez, în contextul acestei competiții, în cele mai bune condiții posibile pentru un cineast. Ori de câte ori lumea pomenește de Cannes, imediat se aduc în discuție petrecerile cu multă șampanie, nesfârșitele evenimente de PR și chestii ieftine pentru cei lipsiți de imaginație. Dar ceea ce se întâmplă acolo cu adevărat este altceva: se leagă prietenii, au loc întâlniri, plus senzația unică de a-ți fi proiectat filmul într-un cinematograf celebru, unde toți respiră alături de tine, râd cu tine sau plâng cu tine. Sunt foarte emoționat că am fost invitat din nou la Cannes”.

juste_la_fin_du_monde_4_shayne_laverdi_re_-_sons_o

Titlul original: Juste la fin du monde / It’s Only the End of the World

Durata: 95 min.Citiţi şi

Lupoaica din L.A.& N.Y. – Molly’s Game

Uppercut emoțional –  Wonder

 Super-mustața lui Kenneth Branagh – Murder on the Orient Express

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
508 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro