După 800 de ani, Universitatea Oxford va fi condusă de o femeie

30 May 2015

Pentru prima oară în 800 de ani, Universitatea Oxford va fi condusă de o femeie. E vorba de Louise Richardson, care, în prezent, coordonează activitatea Universității St. Andrew din Scoția. Louise Richardson va conduce Universitatea în următorii șapte ani. Numirea ei va trebui aprobată de Congregația Oxford, organul legislativ al universității, și apoi Louise Richardson va deveni prima femeie care primește titlul de chancellor. Această titulatură pentru conducătorul unei universități datează din 1201, iar recunoașterea membrilor ei drept universitas (comunitate academică), din 1231.

L

Lordul Patten, deținătorul postului onorific de cancelar al universității britanice, a spus despre cei care au făcut această numire că ”sunt foarte impresionați de puternica adeziune a profesorului Richardson la valorile educative și universitare care sunt îndrăgite la Oxford”.

“Oxford este una dintre cele mai prestigioase universități din lume. Mă simt extrem de privilegiată de faptul că voi avea oportunitatea de a conduce această instituție remarcabilă”, a declarat Louise Richardson, în vârstă de 56 de ani. Loiuse Richardson este cunoscută în mediile academice în special pentru lucrările despre terorism și din domeniul securității.Citiţi şi

Dinte pentru dinte

Asasinii iernii

Există, oare, prietenie între bărbat și femeie?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro