Eșarfele deloc efemere ale lui Hamid

13 April 2016

L’Univers Efemere – un eveniment unicat care înglobează un vernisaj de pictură şi transpunerea în obiecte decorative şi eşarfe din mătase a celor mai reprezentative lucrări semnate de designerul de interior Hamid Nicola Katrib -, marchează cel de-al treilea vernisaj al talentatului artist.

port parolle

Tema centrală a celor 16 picturi sunt recipientele din sticlă, alături de cărţile de joc, fructele (cea mai reprezentativă fiind cireaşa), omizile şi fluturii în valenţe multiple. Postamentele din lemn şi marmură servesc drept veritabile scene pe care sunt montate compoziţiile, cu gândire scenografică minuţioasă.

fluturi

fluturi 2

Trei dintre tablouri trec  graniţa realităţii fizice în instalaţii, o trecere a lucrărilor plastice din plan bidimensional în realitatea tridimensională. Cele trei Simfonii denotă şi o modificare a concepţiei asupra relaţiei cu privitorul.

instalatie

Mai mult, 10 tablouri au devenit artă de purtat sub forma unor eşarfe din mătase naturală, în nuanţe diafane de roz, bleu, gri şi verde, reprezentând întocmai elementul eleganţei şi al feminităţii. La acestea se adaugă şi șase bastiste destinate bărbaţilor pentru a da o notă distinctă sacourilor. Începând cu 7 aprilie, accesoriile de mătase pot fi achiziţionate în cadrul magazinului Neo Galateca aflat în incinta galeriilor Galateca. Fiecare comandă va fi însoţită de o broşură care include şi povestea pictată pe mătase, dar şi de un mesaj personalizat din partea artistului.

Hamid Nicola Katrib (HNK) reuşeşte în această expoziţie să pună la un loc direcţiile sale creatoare animând realitatea cotidiană cu fanteziile universului sau efemer. El este unul dintre cei mai apreciaţi arhitecţi tineri din România. În 2007, şi-a deschis propriul birou de arhitectură şi design de interior, Crea Decoration. Mai multe detalii, aici.Citiţi şi

Alergăm după rezolvări, ignorând fluturii

Scrisoare de adio pentru relele din viața noastră

Hitler în pielea unui iepuraș – Jojo Rabbit

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro