Eu chiar nu mai ştiu de care să mai caut

30 December 2019

Povestea acestei prietene m-a pus rău pe gânduri…

“Am fost măritată cu unul din ăia care ştiu totul despre femei. Am zis să iau unul din ăsta care ştie despre ce vorbeşte, că oi fi eu genială, dar nu le ştiu chiar pe toate.

O perioadă, ne-a mers bine. Am luat un credit, ne-am ridicat o casă, apoi am intrat în rutină. Până în ziua când ni s-a crăpat tencuiala, mă uitam prea intens la tavan. Am alocat nişte bani din buget, pentru materiale amenajare living mic. El a cerut şi pentru manoperă. Nu pentru el, Doamne fereşte! A dat fuga la anunţuri şi a angajat pe cineva. Apoi aproape că a maltratat Paginile Aurii, căutând disperat instalator, parchetar, tâmplar, lăcătuş, îngerul casei – unul care venea chiar şi numai să bată un cui. Genialul meu avea o singură specializare, dar se pricepea să facă rost de mână de lucru în situaţii de criză.

Trăgând linia, la un moment dat, meseriaşii ăia ajunseseră să mă coste mai mult decât căsnicia cu pârâtul. Am divorţat.

femeie restaurant

O perioadă am zis să-mi văd de treaba mea, că mă pricepeam și eu la alegerea gresiei și puteam şi eu să dau singură click pe anunţuri. Apoi guvernul a mărit impozitele, accizele şi se urmărea aplicarea uneia usturătoare, de răzbunare pe cei care renunţaseră mult prea uşor la familie şi acum încercau tot felul de surogate dăunătoare moralei societăţii. Ca să nu ajung să cicălesc şi eu de după vizor copiii vecinilor, ca madam Frăgulescu, altă divorţată, un etaj mai jos, m-am recăsătorit.

Ăsta ştia să facă de toate. A pus gresie, faianţă, termopane. Repara prizele, fierul de călcat, aragazul, ce mai, pusesem mâna pe o comoară! Nu stătea locului o clipă, toată ziua meşterea la câte ceva. Seara cădea lat.

Nici nu ştiu cum de mai sunt în toate minţile după aşa ghinion! A divorţat el de mine, cică aduceam acasă prea multe medicamente compensate. Era vina mea că nu puteam să dorm?

C-aşa e Dumnezeu, dă, da’ numai pe jumătate. Ce era aşa greu să-i pună pe ăştia doi la un loc, să am şi eu unul ca lumea! Nici nu e de mirare că Adam a rămas un revoltat. Păi, se descurca el cumva de unul singur. Nu, Dumnezeu a trebuit s-o scoată dintre coaste pe Eva şi să-i pună toata viaţa pe drumuri şi la încercări! Eu acum chiar nu mai ştiu de care să mai caut…”

Știți, și eu sunt în căutări… 🙂 La mulți ani!Citiţi şi

Povestea care nu ar fi trebuit să fie scrisă așa

Viața

Un trend care dăinuie încă din lockdown: Eficientizarea caselor

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro