EUROPAfest – Bucharest International Jazz Competition, concerte live, cu public, 16 – 24 iulie

9 July 2021

În perioada 16-24 iulie, București devine capitala jazz-ului. Seară de seară, scena Sălii Auditorium a Palatului Regal/Muzeul Național de Artă al României va găzdui concerte, recitaluri, seri de jam sessions, spectacole de gală cu artiști din 20 de țări. Un maraton de nouă zile de muzică live, o experiență sonoră inedită.

Anul acesta accentul va fi pus pe jazz, care înseamnă înainte de orice libertate, energie creativă, relaxare, inovație, spontaneitate. Sloganul anului 2021 nu este ales întâmplător, ci sublinează chiar esența sa Return to Live Music. No limits, just hope! În cadrul festivalului un loc aparte îl ocupă Bucharest International Jazz Competition, aflat la a 15-a ediție, cotat între primele trei evenimente de jazz din Europa, conform BBC. Artiști din 20 de țări aduc în festival un mix eclectic de stiluri și ritmuri pentru gusturi diverse.

Festivalul este dedicat atât pasionaților, cât și celor care vor să descopere frumusețea și unicitatea jazz-ului alături de trupe cunoscute ale scenelor internaționale sau formații noi, doritoare de afirmare. Cu titluri precum Jazz at the Palace, Summertime Jazz, Sunday Jazz Mood, It’s Jazz Time sau Jazz a Perfect Day publicul bucureștean este invitat la un răsfăț auditiv.

Se va cânta și se va asculta jazz tradițional, New Orleans jazz, swing, bebop, cool jazz, latin jazz, fusion, soul jazz, free jazz, modal jazz sau contemporan cu trupe din Argentina, Aruba – Insula Caraibe, Azerbaidjan, Australia, Austria, Brazilia, Columbia, Coreea de Sud, Cuba, Elveţia, Finlanda, Franța, Germania, Italia, Japonia, Polonia, Rusia, Statele Unite ale Americii, Țările de Jos și Ucraina.

Directorul EUROPAfest, dl. Luigi Gageos declara:

Am fost dintre puținii operatori culturali din România care nu și-au anulat evenimentele în 2020, ci le-au adaptat mediului online. Dar, atât ca muzician, cât și ca art manager pot spune cu certitudine că aceasta nu este o soluție care să poată înlocui spectacolele live. Publicul este o componentă importantă în ecuația unui concert reușit. Aplauzele, bucuria, emoția dată de evoluția pe scenă în fața publicului, energia care se creează și circulă între artiști și audiență nu pot fi înlocuite de niciun mijloc tehnic, de niciun artificiu de promovare.

Anual, peste 300 de muzicieni din mai mult de 40 de țări evoluau pe scenele festivalului în București și alte orașe. Anul acesta am avut abia în luna mai confirmarea că putem organiza festivalul în spații închise, așadar prezentăm artiști din 20 de țări într-un line-up variat și atrăgător. EUROPAfest are o ediție atipică, dar calitatea artiștilor și a producțiilor prezentate rămâne la aceleași standarde profesionale. Așteptăm publicul iubitor de muzică bună începând cu 16 iulie la sala de concerte. 

EUROPAfest este un festival de tradiție care anual prezintă jazz, blues, pop și muzică clasică. 2021 este un an atipic în care am decis să dăm prioritate jazz-ului, fără însă a neglija sau a renunța la celelalte genuri muzicale. Am observat în rândul bucureștenilor un apetit în creștere pentru muzica de jazz, de aceea vrem să venim în întâmpinarea lor cu un line-up de excepție. Aducem în premieră artiști europeni și din alte colțuri ale lumii pentru a simți și la București pulsul scenei de jazz internaționale. O seară la EUROPAfest este o poartă deschisă către alte lumi. Vă așteptăm cu drag!

Unic în România, festivalul internațional EUROPAfest, organizat de jmEvents, aduce din 1994, în cadrul aceluiași eveniment, patru genuri muzicale: jazz, blues, pop și clasic. În 2005, EUROPAfest a fost primul eveniment căruia Casa Regala i-a acordat Înaltul Patronaj, iar din 2015 este festival EFFE | Europe’s finest festivals, titulatură oferită de Comisia Europeana și Parlamentul European.

Toate noutățile și informațiile referitoare la festival vor fi comunicate pe www.europafest.ro și pe paginile de social media EUROPAfest – Facebook și Instagram. Biletele se pot achiziționa de aici.Citiţi şi

25-30 octombrie – Sibiu Jazz Festival 2022 Ediția 50

Turneul național “Impressions de voyage en jazz: Enescu, Ellington, Ravel”

Și a fost Sibiu Jazz Festival 2021

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro