Există perii de păr și există periile DYSON, accesoriile noului aparat de coafat Airwrap Multistyler

10 November 2022

Am explicat aici motivele pentru care femeile din toată lumea sunt înnebunite după aparatele de coafat Dyson Airwrap și accesoriile lor cu care pot realiza singure, acasă, coafuri exact ca la saloanele de top. Azi ne vom ocupa de cele trei perii de coafat: una rotundă pentru volum și alte două, diferite de tot ce ați întâlnit până acum – peria fermă de netezire și peria moale de netezire.

Despre istoria periei de păr de la inventarea ei până la Dyson

De când a fost inventată prima perie modernă de păr (de către americanul Hugh Rock în 1854), ea a fost produsă pe rând în felurite forme, culori, mărimi și combinații de materiale. Invenția venea cu o putere sporită față de pieptenele cu un singur rând de „dinți” și era clar superioară când era vorba de descâlcit părul lung, așa cum l-au purtat decenii la rând femeile din toate societățile. Pentru că părul unei femei a fost mereu parte din frumusețea ei, din farmecul ei, din puterea ei de seducție.

Fac o paranteză legată de importanța părului văzută și prin ochii bărbaților și am să vă povestesc un episod deloc plăcut din istoria franțuzoaicelor.  În august 1944, după încheierea celui de-al doilea Război Mondial, peste 20.000 de persoane (în special, femei) sunt acuzate că ar fi colaborat – de bunăvoie sau nu – cu naziştii și sunt umilite public prin tăierea părului. Nu scurtat cu foarfecele, ci pur și simplu rase pe cap. Acest episod rușinos din istoria Franţei nu a fost niciodată investigat în amănunt, iar colaboratori celebri au rămas… netunși. Dar asta e altă poveste. Închid paranteza.

Revenim la peria de păr, ea a evoluat odată cu timpurile și cu nevoile femeilor moderne. De la cea prețios ornamentată, care a stat la loc de cinste pe măsuțele de frumusețe din fața oglinzilor femeilor cu stare, la marea varietate de tipuri de perii de păr de azi: plate, rotunde, combinate, simple sau ventilate, pentru păr drept, ondulat sau creț. Dar, la fel ca mașini, bijutierii sau modă, și în materie de perii de păr există un campion, Dyson, și restul.

Ce au periile Dyson ale aparatului de coafat Airwrap Multistyler atât de special 

Fiind parte integrantă a unui concept tehnologic inovator, peria moale de netezire a noului dispozitiv Airwrap a fost reproiectată pentru a-i îmbunătăți considerabil performanțele.

Câmpul de peri, mai fermi sau mai flexibili, a fost împărțit în două, părțile au devenit mobile permițând o mai eficientă distribuire a curenților de aer cald, având ca efect netezirea mai rapidă.

Ai fi tentat să zici că nu sunt vedetele aparatului de coafat, dacă le compari cu barele de făcut bucle. Dar nu mereu vrei bucle, nu? Și atunci intră ele în scenă. Și îți arată că sunt cu un rost precis acolo. Pentru un stil neted, drept sau cu volum

Peria moale de netezire are perii moi, cu vârf sferic, proiectați să fie blânzi cu scalpul. Perii fermi au rolul de a netezi și a controla părul rebel, predispus la încrețire.

Spatele ușor bombat al periilor au marginile rotunjite pentru a permite și stilizarea lejeră pe măsură ce părul este uscat, fără a fi nevoie de temperaturi ridicate. Să nu uităm de acest performant control al temperaturii care exclude neplăcuta posibilitate ca firele de păr să sufere din cauza excesului de căldură –  temperatura aerului este măsurată de 40 de ori pe secundă!

Acum, că ai terminat uscarea delicată a părului (fără să uiți de momentul de fixare cu aer rece la finalul stilizării fiecărei șuvițe), poți să-l scuturi strălucind de sănătate (pentru că desigur folosești ce-i mai bun ca să-l îngrijești, de la șampon, la balsam ori ulei), înfoiat și ușor întors la capete, și să obții același efect asupra privitorilor ca atunci când îți aruncai teatral buclele pe spate. 🙂

Mai avem peria rotundă pentru volum, pe care eu am folosit-o la stilizarea bretonului, dar și pentru a fixa vârfurile în interior sau în exterior, atunci când am vrut să dau rapid această linie coafurii. Peria este excelentă și pentru păr un pic mai scurt. Iar pe o tunsoare bob e spectaculos rezultatul. Această perie întregește gama posibilităților pentru ca nimic din ceea ce se putea la salon să nu se poată și acasă.

Recapitulare și pont –  mâine e ziua ta norocoasă! 🙂

Dyson Airwrap Multi-Styler este un aparat de coafat multifuncțional impresionant care utilizează tehnologie avansată, precum efectul Coandă îmbunătățit, și accesorii reproiectate pentru a oferi părului un aspect profesional. Dacă obișnuiți să vă coafați din când în când și acasă, atunci este investiția perfectă. Pentru că treptat, când veți constata că rezultatele sunt aceleași, dar avantajele substanțial mai mari, salonul nu va mai constitui o tentație nici când veți fi plecate de acasă. Pentru că, la cum arată și ce poate să facă, nu-l veți uita vreodată acasă.

Și aici pontul pentru toate doamnele –  mâine începe campania de Black Friday pe site-ul oficial Dyson în România, dyson.com.ro., așa că fiți pe fază pentru a prinde cele mai mari reduceri din an.Citiţi şi

Notino Black Friday 2022 – O săptămână cu promoții de până la 40%

Primul eveniment Dyson în România: efectul Coandă, partea esențială din ultimul produs de îngrijire personală lansat de companie

Notino prezintă cel mai mare eveniment de reduceri al verii – SUMMER BLACK FRIDAY

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro