Expoziția Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto la Palais Galliera, Paris

2 October 2020

Toamna aceasta nu e deloc săracă în evenimente, în ciuda tuturor restricțiilor impuse de pandemie în toată lumea. Iar Parisul nu se dezminte: din 30 septembrie s-a deschis la Muzeul Modei din Paris (Palatul Galliera) expoziția Gabrielle Chanel. Fashion Manifesto. 

{Left} Dress, autumn-winter 1964-1965 Paris, Palais Galliera / {Right} Dress, spring-summer 1959 Patrimoine de CHANEL, Paris © Julien T. Hamon

De-a lungul zilei, ambasadoarele Casei au vizitat expoziția îmbrăcate în ținute CHANEL. Vanessa Paradis, Anna Mouglalis, Angèle, Caroline de Maigret, Charlotte Cardin, Gaspard Ulliel și Sébastien Tellier au omagiat personalitatea Domnișoarei Chanel. La fel, actrițele Karidja Touré, Lyna Khoudri și Diane Rouxel, scriitoarea Anne Berest, cântăreața Clara Luciani și dansatoarea și coregrafa Blanca Li.

Cu ocazia redeschiderii după lucrări majore de extindere, când a putut fi remarcată o nouă serie de camere botezate “Galeries Gabrielle Chanel”, Palatul Galliera a prezentat prima retrospectivă pariziană dedicată muncii designer-ului vizionar are a fost Gabrielle Chanel. Cea care a imaginat o nouă alură și a revoluționat lumea modei, a accesoriilor, a parfumurilor, cosmeticelor și a bijuteriilor din metale și pietre prețioase (fine jewellery).

1930, cu ducele de Verdura, creator de bijuterii

Expoziția organizată cu sprijinul Casei Chanel pe o suprafață de 1500 m² scoate în evidență nașterea și evoluția stilului lui Gabrielle, caracteristicile muncii ei, apariția codurilor proprii și contribuția la istoria modei. Expoziția adună peste 350 de piese din colecțiile Palatului Galliera și ale altor muzee internaționale, acoperind perioada 1910 – 1971 și va fi deschisă pentru public până pe 14 martie 2021. Nu ratați! 🙂

#ExpoCHANELAcest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro