Femei care chiar iubesc prea mult

22 February 2015

Monica-BerceanuAzi am primit un telefon. O doamnă tare încurcată m-a întrebat: „Monica, ai scris tu un articol pe Catchy, ”Bărbatul tuturor”, și vreau să te rog să-mi spui… e vorba despre bărbatul meu… ?” și-i zice numele. Îi simțeam acelei femei respirația sacadată, lacrimile oprite în gât, teama de confirmarea bănuielii. După ce i-am răspuns că nu și i-am auzit oftatul de ușurare, am continuat discuția încă o vreme. Ce i-am spus ei vă spun și vouă.

Înainte de-a o judeca pe “cealaltă” femeie și de a vă ruga ca Sfântul Ciprian să desfacă farmecele făcute de ea bărbatului… vostru, cercetați cu câtă obiectivitate vă mai stă în putință, dacă nu cumva el a apelat primul la farmecele personale pentru a o cuceri. Nu le mai găsiți întruna scuze ca să puteți merge mai departe. Mai departe, unde? Nu vă mai înjosiți doar-doar veți găsi urmele infidelității bărbatului pe care îl iubiți. Simplul fapt că v-ați gândit când ați citit articolul c-ar putea fi el e ditamai motivul de trezire și de… despărțire. Da, oricât v-ar durea și oricât de frică v-ar fi de singurătatea de după.

Gândiți-vă că, dacă ați ajuns să sunați o potențială rivală, deja ați atins cel mai de jos prag al umilinței. Treziți-vă, nu ea vi l-a furat! S-a dus el, de bunăvoie și nesilit de nimeni! Da, exact așa cum v-a luat, la bine și la rău, în Biserică! Nu sunați cu sufletul strâns, rugându-vă să nu fie adevărată bănuiala. Nu răsuflați ușurate apoi și nu-i mulțumiți lui Dumnezeu că a fost doar o sperietură. N-am fost eu, dar asta nu înseamnă că nu poate fi alta. De ce-ați mai sta lângă un bărbat care nu vă mai inspiră încredere?  Bun, știu, i-ați oferit totul, doare infidelitatea, e îngrozitor de suportat ideea că v-a înlocuit cu alta, dar e clar că nu este bărbatul tău, că nu e pentru tine. Și, dacă vă asta vă poate alina în vreun fel, trebuie să credeți că așa cum vouă v-a găsit vreo vină penibilă pentru nestatornicia lui, așa va face cu toate.

night in the city, erotic work jack Vettriano

Telefonul acesta m-a făcut să mă gândesc la toate femeile care au avut curajul să iasă din asemenea căsnicii urâte. Dar și la cele care din prea mare iubire, cred ele,  au rămas, acceptând să fie înşelate și mințite, iertând toate fărădelegile. Cele care, prin comparație, îi fac pe bărbați să le deteste pe primele, care au avut demnitatea de a pleca atunci când le-au aflat secretele murdare.

Pe Monica o găsiți cu totul aici.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Oare atât merit? Câteva cuvinte îngrămădite pe o foaie A4, ruptă neglijent de la jumătate?

Femeile în airsoft: schimbarea dinamicii într-un sport dominat de bărbați

Dar cum să NU știți ce e ăla păstârnac și la ce se folosește?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS

Your tuppence

 1. Nmn / 29 May 2016 21:16

  Răzvan, din Ardeal de acolo de la tine, asa se învața? Ca daca bărbatul te Înșeală sa stai sa il pupi si sa ii faci mâncare? Eu zic tu sa nu înveți fetele tinere sa accepte asta.
  Ca daca fiica-ta ar trece prin asta, dupa ce ai crezut-o, ai educat-o, numai tu stii cat de greu a fost sa tii si casa si masa si copii la școala, sa vina un dragut ca el, care nu are coloana vertebrală si o Înșeală pe fiica ta fara urma de regret, cred ca nu ai mai gândi la fel. Ma îndoiesc ca asta e o educație sanatoasa pentru generațiile viitoare.
  Nu ar fi mai bine sa învățam copii noștri sa aiba coloana vertebrală, sa aleagă in cunoștința de cauza, sa învețe respectul de sine si respectul pentru celălalt? Sau crezi ca femeile nu pot merge la alții? Si ele pot, dar femeile in detrimentul bărbaților au coloana vertebrală mai mare, au stima de sine, etc…aici ma refer la sotiile devotate, muncitoare, care dupa ce ca iti pun mâncarea pe masa, îngrijesc odraslele, spală toata casa, merg si la un serviciu si aduc bani in casa, trebuie sa înțeleagă si ca domnul nu e monogam. Monogamia e o alegere din respect pentru sine, educație si bun simt. Iar daca intr-adevăr nu ti-e bine cu consoarta, poti oricând alege sa pleci. Dar pe usa din fata nu din dos.
  Totul e despre alegere, educație si multe altele…app…nici tu nu poti generaliza, ca tot Ardealul gândește ca tine.
  Nu învătați copii sa devină bărbați din topor, ca e normal femeia la cratiță si tu prin sat la altele. Ca a trecut demult vremea cand femeia era doar la cratiță, mai nou aduce bani si ea in casa, te spală si pe tine, si copii, gătește, calcă, etc…si nu mai suferă atat de criza vârstei, v-o fi prea greu cu telecomanda in mâna, si aveți prea mult timp Liber, de aia va umbla hormonii.
  Ia pune mâna si fa câte face o soție harnică, sa vedem cand ai timp de un meci si de o ocheada la vecina si de criza vârstei.
  Tulai doamne, ca mulți au rămas încă in comunism.
  Învața-ti viitorii copii si pe tine însuți, sa aiba caracter. Ca altfel, nu vad vreun viitor al tării asteia.

  Reply
 2. Razvan / 24 February 2015 13:45

  Monica, suferi, se vede de aici din Ardeal de unde iti scriu. Nu iti spun ca e gresit sa suferi, te vei mantui prin suferinta dupa spusele tale dar e oarecum periculos sa scrii un asemenea articol in care generalizezi “barbatul”.
  E clar ca “Barbatul tuturor” l-ai scris cu lacrimi in ochi si cutite in suflet, atat doar ca nu se vad lacrimile pe hartie pentru ca e un articol on-line si nu tiparit; experienta ta si parerea ta sa ramana ale tale, nu influenta alte fete care sufera din oarece motive sa isi ia inima in dinti si sa plece de langa iubitii lor pentru ca asa a scris o oarecare fata ranita.

  Reply
 3. nanna / 22 February 2015 23:28

  Asta cam asa este. Barbatul care pleaca in cautarea altei femei este singurul “vinovat”. El decide. … Pe de alta parte treaba cu prea multa iubire ma duce mai degraba cu gandul la egoism si nesiguranta. Daca iubesti cu adevarat, vrei ca persoana cealalta sa fie fericita (bun, rau cum o fi el) deci daca nu mai merge, da-i drumul si cauta-ti fericirea la randul tau. Ce rost are o relatie in care partenerul vrea pe altcineva?? Adevarul este ca omul nu e facut sa fie monogam, faptul ca el/ea alege sa fie, e decizia fiecaruia dictata de educatie, convingeri personale etc. O relatie se bazeaza pe incredere, prietenie si respect. Daca acestea sunt date, in mod normal partenerii decid sa ramana impreuna – in pofida eventualelor “atractii periferice”. Daca nu mai functioneaza, focusul se indreapta in alta parte. …

  Like 2
  Dislike 1
  Reply
 4. eu / 22 February 2015 20:21

  Titlul nu are nici o legatura cu cartea “Femei care iubesc prea mult” scrisa de Robin Norwood, nu? 🙂

  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro