Festival Internaţional de Comedie la Cluj

12 September 2015

Îmi place comedia cu viziunea sa dulce-amară asupra vieţii. Pe care nu trebuie să o luăm prea în serios pentru că, oricum, trece. Şi, cu siguranţă, nu sunt singura care gândeşte la fel, dovadă că Festivalul lnternațional de Film Comedy Cluj a ajuns anul acesta la cea de-a VII-a ediție, desfăşurându-se între 16 şi 25 octombrie 2015. Inedit, această ediţie va include mai multe spectacole de teatru, Comedy Cluj transformându-se astfel într-un într-un mix de film și teatru.

Ediţia din această toamnă este inaugurată de comedia dramatică Ashby a regizorului și scenaristului Tony McNamara care va rula vineri, 16 octombrie, începând cu ora 19:00, la Cinematograful Florin Piersic. Este primul film dintr-un lung şir de 200 de pelicule de lung şi scurt metraj incluse în program, dintre care aproape 50% sunt producţii independente. Din toate colţurile lumii, inclusiv Malaezia sau Africa de Sud. O călătorie în mentalitatea creatorilor de umor proveniţi din ţări atât de diferite nu poate fi decât fascinantă, chiar dacă nu întotdeauna umorul de situaţie sau de limbaj poate fi pe deplin inţeles, acesta fiind mereu tributar culturii locului de origine.

Deschidere Comedy 2014

Piesele de teatru din festival sunt 39 de trepte, în regia Gabrielei Dumitru, adaptare a romanului omonim semnat de John Buchan Vania și Sonia și Mașa și Spike, de Christopher Durang, în regia lui Horia Suru de la Teatrul Foarte Mic, În parc, o comedie spumoasă scrisă și regizată de Radu Iacoban și piesa Cupluri, după Donald Margulies, în regia lui Vlad Zamfirescu.

Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj este organizat de Fundația Europeană pentru Cultură Urbană. Detalii pe pagina web a festivalului.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Ești bărbat când…

Cel mai enervant cuplu din online

Noua regină a comediei negre – The Great

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro