Flori, fete şi băieţi

23 April 2012

Un prieten îmi spunea mai demult că are oroare să cumpere flori pentru gagică-sa. Se rușina când oamenii se uitau lung la el pe stradă și când vecinii îl salutau pe scara blocului, zâmbindu-i cu subînțeles. Ba chiar și câinii cartierului îl lătrau la intrarea pe alei.

Bărbații sfioși, spre deosebire de mine, eu fiind un adult cu o desăvârșită siguranță de sine, șovăiesc la intrarea în florărie mai ceva ca la dentist. Dacă n-ar fi un gest bizar, majoritatea ar dori să poarte cagulă, sau chiar un ciorap de damă pe față, să ia primul buchet deja făcut, să lase banii potriviți și să dispară, ținând buchetul la spate.

Pe stradă trebuie aplicată o strategie optimă pentru ascunderea buchetului, în funcție de tipul acestuia. Cele mai nasoale, aud de la diverși prieteni timizi, sunt alea care nu se pot ține în jos. Pe astea n-ai cum să le ascunzi la spate, fără să ții mâna într-o poziție incomodă; nu numai că-ți va amorți, dar va atrage și privirile celor din jur.

Cercetătorii americani au descoperit că, în lumea bărbaților, a cumpăra flori unei femei care ți-a căzut cu tronc, e motiv de luat peste picior. Asta declanșează un sentiment de solidaritate în alte fete, martore la eveniment. Faci o glumă nevinovată la adresa nefericitului, despre freziile pe care le-a oferit unei fete și alta îți sare la beregată. “Ce-ai, mă, cu el? Ce, nu se mai pot face gesturi din astea romantice?”

Comunitatea științifică a facut un studiu utilizând două stereotipuri legate de comportamentul masculin, și anume afinitatea pentru bere și pentru fotbal. Au urmărit felul în care reacționează femeile când gestul de a cumpara flori pentru o fată este ca și cum ai cumpăra bere ca să vezi un meci cu prietenii. Li s-a spuns că prietenii masculi încuviințează acest gest prin remarci prietenești de tipul: “C…, dacă dai pe la supermarket, nu cumperi și niște flori pentru Ileana? Am văzut o tanti în față la Megaimage cu niște gladiole superbe.”

Studiul a scos la iveală ceva șocant. Cumpăratul florilor ar ajunge astfel o activitate de rutină. A oferi flori iubitelor și nevestelor ar cădea în ordinar până la derizoriu. Ce fată și-ar mai dori flori în aceste condiții?! Suferința. Umilirea publică. Ironia amicilor. Acestea trebuie să însoțească oferitul florilor, pentru a fi apreciate.

În concluzie, dragi cititoare, când mai auziți o ironie la adresa unui aducător de flori, încurajați-l pe cel care-a făcut-o, ba chiar puteți completa și voi cu o ghidușie bine ticluită. Altfel se duce naibii gestul romantic.Citiţi şi

Dilema lui Jan

Când știi că ești cel mai norocos om de pe pământ

Aş iubi de nebun o femeie frumoasă, dar numai o vară

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
 • Facebook
 • Twitter
 • Google Bookmarks
 • LinkedIn
 • RSS
2,259 views

Your tuppence

 1. florarie / 24 April 2012 12:01

  Foarte interesant articolul. Nu sunt de acord cu Patricia.. Un buchet de flori este ceva deosebit ce se bucura de unicitate prin prisma multiplelor variante in care poate fi realizat, de multitudinea de nuante si tipuri de flori ce pot fi folosite. O planta, chiar daca este vie pentru o perioada mai mare de timp, va fi frumoasa, spectaculoasa, dar aceeeasi zi de zi 🙂

  Thumb up 4 Thumb down 0
  Reply
 2. Patricia / 24 April 2012 10:30

  Hidden due to low comment rating. Click here to see.

  Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
  Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro