Guvernul italian oferă tinerilor care împlinesc 18 ani câte 500 de euro pentru… cultură

24 August 2016

Este vorba de un bonus pentru cultură pe care tinerii italieni îl vor primi odată cu împlinirea vârstei de 18 ani, sub formă de voucher de 500 de euro. Iniţiativa va fi pusă în practică începând cu 15 septembrie. Banii pot fi cheltuiţi pentru cărţi, bilete la concerte, film, teatru, muzee sau excursii în parcurile naţionale. Aproximativ 575.000 de tineri vor beneficia de aceste prevederi pentru care guvernul italian va cheltui 290 de milioane de euro, bani însă consideraţi „bine cheltuiţi”. Scopul iniţiativei este acela de a le deschide tinerilor apetitul pentru cultură, dar şi acela de a le reaminti că aparţin unei comunităţi care este pregătită să-i primească cu braţele deschise.

bibiloteca

Prin intermediul unei aplicaţii, tineri vor avea acces la voucherul lor pe care îl pot cheltui atât online, cât şi offline. Similar, pentru la anul, guvernul italian pregăteşte un bonus pentru profesori, în valoare tot de 500 de euro, pentru a fi folosit în vederea dezvoltării profesionale.

Acum vă las să vă gândiți la cât de mult mai avem noi, românii, până departe…

 Citiţi şi

Chanel Connects – viitorul culturii

Cele mai ieftine oraşe din Europa pe care să le vizitezi după pandemie

Frica de Dumnezeu

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro