Hai sictir!

15 January 2017

Întotdeauna există binevoitori (a se citi binevoitoare) care ştiu mult mai bine decât tine cum să-ţi trăieşti viaţa. Îi găseşti în viaţa oricărei femei – o mătuşă, o vecină văduvă, o soră fată bătrână şi lista este deschisă.

O, da, ele ştiu…

Nu e bine cu cine te-ai măritat! Nu ai văzut ce soţ ai? E prea slab, prea gras, prea frumos, prea urât, prea curvar, prea ursuz, prea şi prea… Copiii tăi nu sunt destul de bine educaţi, nu ştii ce să faci cu ei. Nu te comporţi cum trebuie cu bărbatul – că doar e precum copilul, îl ai cum îl creşti şi tu nu ştii cum să-l creşti.

femeie nervoasă

Nu ştii să-ţi echilibrezi viaţa de familie cu cea profesională. Lucrezi? Ce-ţi trebuie? Că nu ai timp să ai grijă de familie. De aia bărbatul ţi-e nesimţit şi nepăsător, iar copiii obraznici. Nu lucrezi? Păi, eşti o femeie întreţinută, aştepţi să-ţi vină toate de-a gata, fetiţo, aşa nu se mai poate! Ai prietene? Păi, să nu te miri dacă s-o încurca bărbată-tu cu vreuna dintre ele… nu ai viaţă socială? Eşti o sociopată, nebună, păi, de aia bărbată-tu nu prea stă pe-acasă, sau vrei să zici că nu ai observat asta? Te consumi, te implici – eşti labilă psihic. Ai caracater puternic – eşti o psihopată periculoasă.

Nu ştii să mănânci. Eşti prea slabă, prea grasă, prea… Te machiezi? E clar, eşti panaramă şi-ţi fug ochii după bărbaţi. Nu te machiezi? Eşti înapoiată, săracul bărbat, cum o sta cu o nesimţită ca tine… Te îmbraci elegant? Urmăreşti ceva, sigur te-ai încurcat cu şeful, că doar nu degeaba se îmbracă aşa o femeie. Te îmbraci sport? Eşti o şleampătă!

Respiri? Nu o faci bine! Nu mai respiri? Ţi-ai pus palma fund şi ai murit şi nu ţi-a păsat de ceilalţi…

Vă sună cunoscut? Ei, bine, pentru toate cele care se spetesc muncind să vă urmărească şi vă ghideze viaţa, pentru cele care întotdeauna ar trăi mai bine, mai frumos, mai minunat şi mai mirobolant decât voi, în locul vostru, viaţa voastră, nu am decât un singur mesaj: „Hai, sictir!”.

Guest post by Anays M.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Începe școala. Ce începe de fapt?

Geanta

Copiii care bat muntele nu ajung vreodată supraponderali

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

  1. Un om / 4 January 2018 21:00

    Cat respiri,se vor găsi ființe fara nicio ocupație sau vre-un tel în viata,care fac spume la gura bârfind continuu! Tot ce merita ,e ignoranta !

    Reply

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro