Horoscopul lunii aprilie 2020 – să ne păstrăm calmul, binele va veni

3 April 2020

Previziuni generale

Conjuncția dintre Jupiter și Pluton care are loc în Capricorn devine exactă la 5 aprilie 2020 și este cel mai important eveniment astrologic al acestei perioade. Jupiter și Pluton se întâlnesc într-o zodie asociată cu autoritatea, cu structurile sociale și politice, cu instituțiile, cu structurile de guvernare, cu liderii, cu reputația, dar și cu prejudecățile și regulile sociale.

Jupiter și Pluton sunt considerați căutători ai Adevărului. În plus, Pluton are și o calitate deosebită de a aduce la lumină ceea ce a tot fost ascuns, pentru a provoca schimbări și transformări radicale.

Prin urmare, conjuncția Jupiter-Pluton prevestește expansiune, progres și creștere (Jupiter), dar numai prin destructurarea acelor aspecte personale, colective ori sociale care nu mai sunt funcționale, care sunt corupte, ilegale, întemeiate pe abuz de putere și pe pervertirea adevărului, pe furt, pe înșelăciune sau pe manipulare (Pluton).

Atât la nivel social cât și la nivel personal, putem avea parte de dezvăluirea unor acte majore de corupție, de destabilizarea unor sisteme sociale, de restructurări sociale ori ale unor instituții, de căderea unor lideri și apariția altora noi. Având în vedere că în Capricorn se găsește în continuare și Nodul Sud, este foarte probabil ca unii să se agațe de trecut, să dorească să meargă înainte din inerție, pe o cale distructivă.

Persoanele care au ajuns în anumite funcții sau pe anumite posturi fără să aibă competențele necesare, ar putea avea acum probleme și dificultăți. În schimb, cei care sunt motivați de principii înalte, competenți și perseverenți, se bucură de oportunități noi, de respect, de șanse de a progresa socio-profesional și de recunoașterea meritelor.

Cuvântul de ordine al lunii aprilie 2020 ar putea fi reformă. Și nu orice fel de reformă, ci una radicală, menită să smulgă răul din rădăcină. Luptele pentru putere se pot intensifica și pot să izbucnească tot felul de crize.

Chiar și situația generată de coronavirus poate avea rolul de a ne arăta slăbiciunea unor sisteme pe care ne bazăm, fie că e vorba de sistemul de sănătate (la nivel local sau mondial), sau de competența autorităților de a gestiona situații care ne pot pune viața în pericol.

Pentru că Jupiter este asociat cu călătoriile și cu străinătatea, rămâne de văzut care va fi impactul epidemiei de coronavirus asupra turismului mondial și poate chiar asupra imigrației.

Nu putem exclude ca sub aceste influențe astrale să se nască o nouă ordine mondială, noi forme de organizare socială, legi noi. Energia Capricornului poate fi folosită cu succes pentru a construi și pentru a pune bazele unor proiecte personale și sociale pe termen lung. Ambițiile se amplifică, dar crește și capacitatea noastră de a le realiza. Cheia reușitei o reprezintă corectitudinea, moralitatea, legalitatea, urmărirea și respectarea adevărului. Multe iluzii se pot spulbera, multe convingeri se pot schimba radical, tocmai pentru a putea să ne bucurăm de noi începuturi sănătoase. Dar nimic nu se face peste noapte și schimbările pot fi extrem de dificile, lente, cu recăderi pe șine mai vechi, cu zbateri violente ale unor structuri și obiceiuri vechi.

Un alt domeniu sensibil, dar cu mare potențial de schimbare, este cel financiar. Este posibil să apară schimbări legislative și de politici fiscale și nu este exclus să fie nevoie de reduceri, tăieri, diminuări, înainte de a putea vedea creștere și progres economic. De aceea, în plan personal ar fi bine ca fiecare dintre noi să dea dovadă de chibzuință în gestionarea resurselor, a datoriilor ori a investițiilor planificate. Ne putem confrunta cu constrângeri economice, cu înăsprirea unor politici fiscale ori cu crize legate de sistemul bancar, totul pe fondul unor schimbări absolut necesare, stringente. Pot ieși la lumină practici ilegale ori imorale de tot soiul, care vor stârni revolta populară.

În România am putea avea parte de tot felul de probleme sau chiar de evenimente șocante legate de Parlament, de alianțele politice, de activitatea partidelor, de formarea unor alianțe sau de spulberarea acestora etc. Dar nu putem exclude nici problemele legate de sănătatea publică. Până la reforme și prosperitate e cale lungă, iar primele semne și direcții clare în acest sens ar putea să apară abia din noiembrie.

Astfel, putem concluziona că înainte de a progresa – atât la nivel personal, cât și profesional – trebuie să ne confruntăm cu latura întunecată a unor sisteme sociale ori politice, a unor relații ori a unor sectoare anume din viața noastră etc.

În ceea ce privește tranzitele planetelor rapide, Mercur traversează fulgerător Berbecul, între 11 și 27 aprilie. Acest tranzit rapid sugerează o predispoziție spre impulsivitate mentală și spre idei insuficient gândite, dar pe care ne cam repezim să le punem în practică. Trecerea lui Mercur prin Berbec este aducătoare de grabă la vorbă, de nerăbdare și poate chiar de o predispoziție spre iritare și beligeranță.

Aspectele tensionate pe care Mercur le formează cu Jupiter și Pluton, între 24 și 26 aprilie, sugerează conflicte, aroganță, senzația de constrângere și nevoia de a ne impune punctele de vedere. Lipsa de atenție ar putea fi unul dintre dușmanii noștri importanți, care ne conduce spre greșeli și gafe regretabile. De asemenea, eastrolog.ro recomandă evitarea extremismului în gândire, pentru că acesta nu va face decât să declanșeze opoziția celorlalți.

În aceste condiții, eventualele negocieri, discuții importante sau examene ar trebui programate pentru prima decadă a lunii aprilie, când Mercur se află în Pești și este în relații armonioase cu Jupiter, Pluton și Saturn.

Marte se află în Vărsător de la 30 martie, iar Venus intră în Gemeni la 3 aprilie, ceea ce înseamnă că viața sentimentală este mai puțin pasională în luna aprilie 2020. Atracțiile sunt mai mult intelectuale, ne atrage mai degrabă o glumă inteligentă sau o persoană cu care putem vorbi verzi și uscate, relaxat. Preferăm o atmosferă prietenească și relațiile platonice sau cele ieșite din comun, cu un aer de nonconformism. În cuplurile deja formate, e nevoie de spațiu și de libertate, iar posesivitatea este sancționată și poate conduce chiar la despărțiri. Comunicarea este cheia rezolvării tuturor problemelor sau neînțelegerilor.

Aceste tranzite ale lui Marte și Venus sunt foarte bune pentru cei care se află în căutarea iubirii, dar nu se grăbesc să intre într-o relație care presupune obligații. Pe de altă parte, în relațiile mai vechi, poate mai tensionate, se creează condiții pentru discuții raționale, detașate, obiective și pentru abordări mai optimiste, mai relaxate.

Soarele întră în Taur la 19 aprilie, iar Mercur la 27 aprilie. Aici, Soarele și Mercur se întâlnesc cu Uranus în intervalul 25-27 și în data de 30. Aceste aspecte sugerează o inventivitate practică ieșită din comun și capacitatea de a descoperi soluții simple și neașteptate pentru probleme complicate.

Pe tot parcursul lunii aprilie 2020, se recomandă prudență în manevrarea aparatelor, a mașinilor și utilajelor de orice fel și în toate activitățile care au legătură cu electricitatea.

Aries (Berbec) by Annael (Anelia Pavlova)

Citiți și horoscopul anual 2020, ce mai an!

Horoscop Berbec martie 2020

Dragoste și viața în doi 

Viața sentimentală a Berbecilor se anunță agitată în luna aprilie 2020, adesea tensionată din cauză că nu este deloc ușor să te împarți între viața profesională și cea personală.

Marte, guvernatorul Berbecului, proaspăt intrat în casa XI a Berbecului (la 30 martie), indică o viață socială activă solicitantă ( o fi de la faptul că e doar online?) și dorința de a avea mai multă libertate în plan relațional. În cuplurile mai vechi, puțină distanță s-ar putea dovedi chiar benefică. (ghinion, deocoamdată!) Ai grijă, doar, să nu te înstrăinezi de perechea de viață! Dacă vrei să-i faci o surpriză păcută, inviți să te însoțească la anumite evenimente și întâlniri (online! :))

Comunicarea în cuplu este favorizată de Venus, care tranzitează casa comunicării Berbecului începând din 3 aprilie, și de Mercur, care tranzitează Berbecul în intervalul 11-27 aprilie. Ai face bine să eviți impulsivitatea verbală și izbucnirile copilărești și să ții cont de ceea ce îți spune jumătatea.

Venus și Marte, situați în semne de Aer, te ajută să îți exprimi trăirile și sentimentele într-un mod mai relaxat, așa că se pot găsi soluții dintre cele mai neașteptate pentru problemele de cuplu. Dacă nu ai mult timp de petrecut alături de persoana iubită, fă-ți timp măcar să-i comunici, prin toate mijloacele posibile, care sunt sentimentele tale! Tehnologia modernă poate fi de mare ajutor în acest sens.

Cum viața socială e activă doar online, iar Venus dă o mână de ajutor celor care doresc să intre în vorbă cu oameni noi, Berbecii celibatari au multe șanse de a cunoaște persoane interesante. Relațiile se înfiripă, însă, mai degrabă după 20 aprilie

Citiți mai multe despre Muncă și bani, Formă fizică și moral, aici.

Celelalte zodii, aici.

Mulțumim astrologului Ada Cocoș și eAstrolog.ro.Citiţi şi

Lună Plină în Capricorn pe 22 iunie 2024, ora 04:07 (horoscop)

Prințesa sturionilor

Alinierea celor șase planete din 3 și 4 iunie 2024 – eveniment astronomic și fenomen vizual

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro