Horoscopul lunii ianuarie 2021

1 January 2021

Previziuni generale

Luna ianuarie 2021 se anunță deosebit de dinamică, presărată cu situații conflictuale și provocări menite să ne îndrume către o percepție diferită a realității în care trăim. Cu cât ne încăpățânăm mai mult să persistăm în vechi obiceiuri, cu atât mai drastice pot fi consecințele evenimentelor care au loc pe parcursul lunii.

Jupiter, situat în Vărsător, formează un careu cu Uranus, guvernatorul Vărsătorului, situat în Taur; aspectul exact are loc în data de 18, dar efectele sale se fac simțite destul de puternic în intervalul 13-22 ianuarie. Acest careu induce nevoia de nou și dorința de a ne descătușa, de a ne elibera de orice fel de constrângeri, și sugerează că ne putem aștepta la evenimente sociale tensionate sau cutremure financiare. Este foarte posibil ca dorința de siguranță să fie lăsată deoparte sau în numele ei să se recurgă la gesturi și inițiative riscante, la proteste și mișcări sociale. Atunci când Uranus este implicat în aspecte tensionate, așa cum este cazul în ianuarie 2021, pericolul cel mai mare cu care ne confruntăm este de a face revoluție de dragul revoluției, de a dori schimbare de dragul schimbării, fără a avea ce pune în loc.

Din fericire, chiar și în cazul aspectelor tensionate, dinamice, apar întotdeauna posibilități de progres, pentru că energia acestor aspecte favorizează schimbările pe care dorim să le facem de multă vreme, atât la nivel personal, cât și la nivel social. Este posibil ca mulți dintre noi să oscileze între nevoia de stabilitate și siguranță, pe de o parte, și dorința de a explora aspecte mai neortodoxe ale vieții, pe de altă parte. Cel mai bine ar fi să purcedem mai întâi la redefinirea ideii de securitate și siguranță, astfel încât noul să își poată face loc în viața noastră în mod constructiv, fără a genera perturbări. Pe de altă parte, acest context astral ne ajută să înțelegem pe pielea noastră faptul că nu tot ceea ce este nou, de ultimă generație, este și benefic.

La 7 ianuarie 2021 Marte părăsește Berbecul, zodia sa de domiciliu, și își începe tranzitul prin Taur, zodie care îi diminuează energia. Spiritul de inițiativă și de pionierat al lui Marte se ciocnește de nevoia Taurului de a păstra ceea ce are și de a menține lucrurile așa cum sunt. La 20 ianuarie 2021, Marte se întâlnește în conjuncție cu Uranus, aspect ale cărui efecte se fac simțite în intervalul 18-22 ianuarie; în plus, în perioada 19-26 ianuarie Marte formează un careu cu Jupiter, ceea ce poate agrava interacțiunea Jupiter-Uranus. Acest context astral foarte puternic sugerează că putem asista la o confruntare între ceea ce considerăm a fi vechi și dorința de progres. Este posibil să se declanșeze conflicte, posibil cu substrat economic; interesele personale se ciocnesc cu cele de grup, în mod exploziv. Ca întotdeauna, interacțiunea dintre Marte și Uranus poate prevesti accidente, explozii, cutremure, violențe, ciocniri ale unor grupuri cu forțele de ordine etc.

La 8 ianuarie 2021 Venus intră în Capricorn, unde se află deja Soarele și Pluton; întrucât Capricornul este o zodie de Pământ, ca și Taurul (care găzduiește planetele Marte și Uranus), eastrolog.ro apreciază că energia astrală a acestei perioade este deosebit de constructivă și pragmatică. În ciuda tensiunilor – sau, poate, tocmai impulsionați de aceste tensiuni – avem posibilitatea să concretizăm sau să consolidăm o mulțime de lucruri, fie ele proiecte profesionale, fie relații sau situații financiare, inițiative sociale etc. În plan sentimental și relațional, acest context astral amplifică senzualitatea, dar și pofta de a intra în relații amoroase incitante sau chiar periculoase. Pe de altă parte, tranzitul lui Venus prin Capricorn ne conferă o energie care poate contribui la domolirea dorințelor prea puternice și, în plus, poate avea un impact benefic asupra modului în care ne gestionăm banii, pentru că ne îndeamnă să fim mai cumpătați.

Tot la 8 ianuarie, Mercur intră în Vărsător, unde se mai află Jupiter și Saturn și unde își face apariția și Soarele la 19 ianuarie. Prin urmare, în această perioadă beneficiem cu toții de o mare capacitate creativă și inovativă. Ideile progresiste și îndrăznețe nu lipsesc, doar că este posibil să se ciocnească de încăpățânarea și conservatorismul energiilor care vin dinspre Taur.

Cu Marte și Uranus în Taur și cu Mercur, Jupiter, Saturn și Soarele în Vărsător, devine clar că Taurul și Vărsătorul exercită influențe importante în luna ianuarie 2021. Dar ambele sunt zodii cu calitatea Fixă, ceea ce înseamnă că ar putea fi mai dificil decât de obicei să găsim o cale de mijloc între deschiderea spre concepte inovative și gândire abstractă, specifice Vărsătorului, și nevoile practice specifice Taurului. Prin urmare, este important să înțelegem și să acceptăm că noul nu este neapărat un factor perturbator al stabilității și al siguranței ci, dimpotrivă, dacă este gestionat cu înțepciune, poate fi un instrument esențial pentru păstrarea și consolidarea a ceea ce este prețios pentru fiecare dintre noi. Iar dacă ni se pare că anumite lucruri se mișcă prea repede, vom avea timp să ne reevaluăm ideile și descoperirile începând de luna viitoare, pentru că la 30 ianuarie 2021 Mercur începe să retrogradeze în Vărsător.

by Annael (Anelia Pavlova)

Horoscopul anului 2021, aici.

Horoscop Capricorn ianuarie 2021

Dragoste și viața în doi

La 8 ianuarie 2021 Venus, guvernatoarea casei iubirii Capricornului, intră chiar în Capricorn, ceea ce sugerează că ești mai interesat de relațiile afective. Capricornii celibatari se ocupă serios de îmbunătățirea vieții romantice și își pun la muncă șarmul pentru a scăpa de singurătate.

Tot la 8 ianuarie, Marte își începe tranzitul prin casa V a Capricornului (iubirea, romantismul, aventurile sentimentale, flirturile, distracțiile), iar energia sa te ajută să îți exprimi cele mai profunde emoții, să îți mărturisești sentimentele, să te lași purtat pe aripile pasiunii și ale jocului amoros. S-ar putea, chiar, să descoperi că e plăcut și relaxant, că îți face bine să flirtezi, chiar dacă ești căsătorit și flirtezi cu perechea de viață.

Tranzitele lunii ianuarie 2021 favorizează (re)descoperirea senzualității și a puterii de seducție, iar dacă îți dorești să întemeiezi o familie, poți face pași importanți în această direcție.

Sub influența careului format de Uranus, situat în casa V a Capricornului, cu Jupiter, unii Capricorni ar putea avea parte de surprize neplăcute din partea unui fost iubit/a unei foste iubite. Este posibil ca o persoană din trecutul tău să încerce să revină în viața ta, într-un mod insistent, care te agasează. Un alt scenariu posibil ar fi că reiei de bunăvoie o relație cu un fost/o fostă, ceea ce te marchează mai mult decât ai fi crezut și ar putea chiar să te destabilizeze emoțional. Nu e recomandat să iei decizii în pripă, încearcă să analizezi situația într-un mod cât mai obiectiv, rațional, realist.

Citiți mai multe despre Muncă și bani, Formă fizică și moral, aici.

Celelalte zodii, aici.

Mulțumim astrologului Ada Cocoș și eAstrolog.ro.Citiţi şi

Șase feluri în care răspundem la stres și ce e de făcut

Destinații unde soarele nu apune niciodată

1-20 decembrie 2020 – cum influențează Mercur în Săgetător fiecare zodie

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro