Horoscopul lunii iulie 2018

29 June 2018

Previziuni generale

În luna iulie 2018 au loc numeroase aspecte tensionate, semnele Fixe fiind toate activate de planete. În Taur se află Uranus; în Leu se află Venus (până la 10 iulie), Mercur, Soarele (din 23 iulie) și Nodul Nord; în Scorpion se află Jupiter; în Vărsător se află Marte retrograd și Nodul Sud.

Efectele acestei configurații se manifestă pe două coordonate: pe de o parte, suntem afectați de încăpățânare, vanitate și o nevoie exagerată de securitate; pe de altă parte, realizăm că este nevoie de schimbare. Împreună, aceste tendințe pot conduce la conflicte, la nevoia de a contesta autoritatea celorlalți, în vreme ce, la rândul nostru, suntem contestați. Fiecare o ține pe-a lui, cam aceasta este tendința generală, iar ciocnirile de orgolii și de voințe sunt la ordinea zilei.

Numeroase planete se găsesc în mers aparent retrograd: Marte, Saturn, Pluton, Jupiter (până la 10 iulie) și Mercur (din 26 iulie). Prin urmare, se poate accentua senzația frustrantă că batem pasul pe loc, că nu reușim să progresăm sau să aducem anumite situații și/sau relații în punctul în care ne dorim.

Pe de altă parte, este un context astral favorabil pentru a reevalua și reformula strategii personale și profesionale, pentru a ne revizui poziția în relațiile cu ceilalți sau în ceea ce privește colaborarea cu anumite companii sau organizații.

Prima decadă a lunii iulie 2018 este marcată de cuadraturile pe care Mercur, situat în Leu, le formează cu Uranus și cu Jupiter, precum și de opoziția Mercur-Marte. Prin urmare, s-ar putea să simțim că nu există coerență între ceea ce gândim și ceea ce facem, sau că se accentuează o predispoziție către atitudini agresive, exagerări, supraîncărcare/suprastimulare mentală și lipsă de atenție. Sarcasmul și iritabilitatea pot fi la ordinea zilei, ca și o oarecare disperare de a ne asigura securitatea financiară și emoțională.

Negocierile se pot dovedi dificile și, înainte de a putea face un pas decisiv înainte, este nevoie de un bilanț, de o regrupare, de o recapitulare a concluziilor trase din situații și evenimente recente.

Din fericire, aspectele armonioase ale Soarelui cu Jupiter și Neptun (ambele situate în semne de Apă) ne oferă stabilitatea emoțională și intuiția de care avem nevoie pentru a gestiona cu bine răsturnările de situație, conflictele, neliniștile. Este o perioadă bună pentru a ne pune resursele la lucru, cu răbdare, perseverență și tenacitate.

La nivel social, nemulțumirile pot atinge un punct critic, iar eclipsa parțială de Soare din 13 iulie 2018 ar putea reprezenta un declanșator. Insecuritatea și instabilitatea economică și socială ar putea să ne trezească dorința de a redefini relația dintre cetățean și sistemele de conducere, economice, financiare etc.

La 10 iulie 2018 Jupiter își reia mersul direct în Scorpion, iar Venus intră în Fecioară, de unde aspectează armonios planetele Uranus, Saturn, Jupiter și Pluton. Prin urmare, devenim mai pragmatici în relațiile cu ceilalți și în plan financiar. Privim cu un ochi mult mai critic la cei din jur, tindem să analizăm mai minuțios ce câștigăm, cu ce efort, cât cheltuim și pe ce. Uneori, nevoia de a evalua cât mai precis anumite riscuri relaționale și financiare ar putea să ne blocheze, să ne limiteze creativitatea și să ne facă să ezităm. Totuși, dacă acționăm corect, a doua jumătate a lunii iulie 2018 ne poate aduce satisfacții, atât la nivel afectiv, cât și în plan material.

Senzația de frustrare se poate accentua după 23 iulie, când Soarele se află în Leu și se găsește în aspecte tensionate cu Uranus și Marte. În plus, la 27 iulie 2018 are loc o eclipsă totală de Lună pe axa Leu-Vărsător, adică pe axa individual-colectiv. Prin urmare, ne putem confrunta cu momente de criză la nivel personal sau colectiv și pot ieși la lumină secrete surprinzătoare. Este posibil să aibă loc o răsturnare de situație în domeniul financiar, cu impact important în plan social. În pofida stresului care ar putea rezulta de aici, partea bună a lucrurilor este că aflăm adevărul și avem posibilitatea să ne revizuim planurile și strategia de viitor.

horoscop iulie

Mai trebuie să ținem cont și de faptul că Mercur retrogradează în Leu între 23 iulie și 20 august. În această perioadă avem tendința să ne exprimăm cu patos și orgoliu, într-o manieră adesea exagerat de dramatică, care poate provoca reacții pe măsură. Nu este exclus să se manifeste o agresivitate verbală și o dorință de a ne impune punctul de vedere. În schimb, această perioadă ne oferă posibilitatea să ne reactivăm creativitatea și să reluăm anumite proiecte individuale pe care le-am abandonat, din lipsă de idei, cu ceva timp în urmă. De asemenea, eastrolog.ro recomandă atenție la semnarea diverselor acte și documente, dar și la modul de exprimare în relațiile amoroase ori în discuțiile cu copiii.

Horoscop RAC iunie 2018

Dragoste și viața în doi:

Până la 23 iulie 2018 Soarele se găsește chiar în Rac, în opoziție cu Saturn și cu Pluton, retrograde în casa parteneriatelor. Prin urmare, viața de cuplu tinde să fie agitată, cu dispute și confruntări de voințe și de forțe. Este o perioadă în care poți să recâștigi terenul pierdut, să îți recapeți vocea, să îți definești dorințele și să te îndrepți spre împlinirea lor deși perechea de viață are alte idei. Nu este ușor de găsit o cale de mjloc.

Vestea bună este că Jupiter își reia mersul direct începând cu 10 iulie 2018, în casa iubirii Racului. Acest lucru îi avantajează mai cu seamă pe Racii care își caută pereche sau care doresc să își legalizeze relația amoroasă. Dar ar putea lucra și în favoarea Racilor care doresc să reînvie romantismul în căsnicie. Pentru mulți Raci, îndatoririle zilnice, care li se păreau doar obligații, nu mai sunt o povară. În numele iubirii adevărate se pot rezolva multe.

Pe de altă parte, Racii care decid să divorțeze sau sunt implicați într-un proces de divorț cu partaj, nu prea au parte de liniște. Este nevoie de o abordare mai pragmatică, iar ultima decadă a lunii ar putea aduce mici pași înainte.

Cu Marte retrograd în continuare în casa sexualității și a intimității Racului, ai putea fi tentat să te reîntorci la o veche pasiune sau începi o relație extraconjugală. Eastrolog.ro te sfătuiește să eviți astfel de alegeri.

Citiți mai multe despre Muncă și bani, Formă fizică și moral, aici.

Celelalte zodii, aici.

Mulțumim, Ada Cocoș și eastrolog.ro.Citiţi şi

Lună Plină în Capricorn pe 22 iunie 2024, ora 04:07 (horoscop)

Prințesa sturionilor

Luna Nouă din Gemeni de pe 6 iunie 2024 – Venus promit dragoste, pace, bani și succes

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro