Horoscopul lunii octombrie 2020 – înainte să fie mai bine, e nevoie să fie mai rău

1 October 2020

Previziuni generale

Luna octombrie 2020 se anunță deosebit de intensă, bogată în situații care ne dau mult de gândit și în evenimente care ne îndeamnă către introspecție și către confruntarea cu propriile temeri ori obsesii.

Pe de o parte, Pluton își reia mersul direct în Capricorn, la 4 octombrie; pe de altă parte, Mercur începe să retrogradeze prin Scorpion, la 14 octombrie. Prin urmare, în octombrie 2020 este posibil să iasă la lumină anumite secrete, anumite lucruri care ne-ar fi plăcut să rămână ferite de ochii lumii. Privind situația din altă perspectivă, această conjunctură astrală constituie o excelentă oportunitate de a spune adevărul despre anumite chestiuni vechi, care au rămas nerezolvate sau care sunt marcate de confuzii, intrigi ori conflicte.

Contextul astral al lunii octombrie 2020 ar putea genera, de asemenea, o predispoziție către exagerări în ceea ce privește neîncrederea în ceilalți sau diverse teorii ale conspirației.

Înainte de a-și începe retrogradarea, Mercur formează o opoziție cu Uranus (în intervalul 6-9 octombrie), apoi reface de două ori acest aspect: o dată în timp ce retrogradează (18-21 octombrie), apoi după 4 noiembrie, revenit la mers direct. Opoziția Mercur-Uranus are loc în zodii financiare (Scorpion și Taur), astfel încât ar putea semnala instabilitate financiară și necesitatea de a face cât mai repede anumite ajustări în acest domeniu. Totuși, astfel de ajustări trebuie făcute în urma unor analize atente, care să conducă la cunoașterea situației reale și la stabilirea unor obiective clare, pragmatice, realizabile.

Având în vedere că Uranus este planeta tehnologiei, opoziția sa cu Mercur semnalează că pentru unii ar putea fi momentul să dea un nou impuls afacerilor lor prin transformarea acestora în afaceri online, de exemplu. Dar poate fi vorba și despre retehnologizare, despre utilizarea unor mijloace de ultimă oră sau despre implementarea unor soluții tehnice care să eficientizeze activitatea sau care să asigure o protecție mai bună pentru datele clienților și ale firmei. Dacă decideți să faceți astfel de schimbări sau modernizări, eastrolog.ro vă sugerează să le faceți după 17 noiembrie, iar până atunci să vă documentați și să cântăriți cu atenție avantajele și dezavantajele tuturor variantelor posibile.

Pe tot parcursul lunii octombrie 2020 se recomandă prudență sporită în cazul tranzacțiilor online. De asemenea, sunt contraindicate investițiile mari și cumpărăturile făcute sub impulsul momentului. Chiar dacă o ofertă sau o promoție este deosebit de tentantă (sau mai ales în astfel de situații!), este recomandat să verificăm mai întâi dacă site-ul respectiv are o bună reputație și dacă sunt disponbile datele de identificare complete ale personei sau ale firmei de la care intenționăm să cumpărăm. Altfel, cine nu deschide ochii, deschide punga.

Opoziția Mercur-Uranus poate indica și probleme relaționale ce țin de intimitate, de fidelitate ori de posesivitate, iar comunicarea joacă un rol crucial în rezolvarea acestora. În intervalul 7-8 octombrie se pot produce rupturi bruște, pentru ca apoi, în intervalul 19-20 octombrie, să apară regretele și dorința de a reveni asupra deciziei etc. Pe de altă parte, retrogradarea lui Mercur și opoziția sa cu Uranus ne oferă o excelentă ocazie să ne eliberăm de eventualele relații toxice. Uranus ne ajută să înțelegem mai ușor că uneori, din dorința de a avea mai multă siguranță, riscăm să alunecăm în situația de a ne compromite sistemul de valori, libertatea și creativitatea – și, paradoxal, chiar acea siguranță pe care dorim să o protejăm.

by Annael (Anelia Pavlova)

Mercur retrogradează în Scorpion în perioada 14-28 octombrie, apoi se întoarce în Balanță, unde continuă să retrogradeze până la 4 noiembrie. În consecință, după 28 octombrie 2020 crește riscul de neînțelegeri în relațiile cu ceilalți, indiferent de natura acestor relații. Să ne străduim cu toții să ascultăm cu atenție punctul de vedere al celorlalți, pentru că numai așa putem lămuri eventualele tensiuni și conflicte existente, fără a provoca altele noi. Pe de altă parte, ar putea apărea o predispoziție de a ne întoarce spre trecut și de a ne tot gândi la anumite relații trecute. Acest lucru poate fi util doar dacă ne conduce către concluzii și învățăminte și, în final, către o desprindere definitivă de ceea ce a fost.

Marte, retrograd încă de luna trecută în Berbec (adică în propriul domiciliu), reface aspectele tensionate cu planetele din Capricorn: Jupiter, Saturn și Pluton. Aceste aspecte au mai avut loc în luna august, înainte de retrogradarea lui Marte, și vor mai avea loc în decembrie 2020 și ianuarie 2021, după ce Marte revine la mersul direct. Prin urmare, este de așteptat ca sfârșitul anului să aducă deznodământul unor situații care ne tulbură și ne frustrează. Tot ce putem face este să ne înarmăm cu răbdare și să acceptăm că este vremea pentru analiză interioară, reevaluarea planurilor pe termen lung, revizuirea strategiei și reorganizarea forțelor. Aceste cuadraturi formate de Marte cu Jupiter, Saturn și Pluton, deși se pot dovedi dificile pentru unii dintre noi, ne oferă energia necesară pentru a revizui ceea ce am făcut în luna august. Acum putem identifica mai ușor eventualele slăbiciuni ale planurilor noastre și avem posibilitatea să reparăm, să refacem, sau, dacă este cazul, chiar să punem la cale o relansare ori o repornire de la zero.

Frustrările din această perioadă pot declanșa o agresivitate care până acum a fost latentă. Ținând cont de faptul că Marte este retrograd, agresivitatea manifestată față de ceilalți riscă să se întoarcă, într-o formă sau alta, împotriva celui care a inițiat-o. Atenție!

În plan social, anumite conflicte se pot adânci și parcă ne duc cu gândul la o vorbă veche care spune că înainte să fie mai bine, e nevoie să fie mai rău. Nu este exclus ca evenimentele din luna octombrie 2020 să ne arate că uneori nu putem păși pe un drum nou, mai sănătos, decât după ce anumite structuri sociale, politice ori economice se prăbușesc de tot.

Tranzitul lui Marte prin Berbec ne poate inspira pe toți să deschidem drumuri și să ne avântăm curajos în direcții noi, neexplorate. Dar energiei lui Marte i se opune energia planetelor din Capricorn, care reprezintă simbolic ceea ce este vechi, corupt, depășit.

Pe de altă parte, energia planetelor din Capricorn poate fi folosită constructiv pentru a ne temporiza acțiunile și pentru a ne reformula așteptările astfel încât să fie realiste, realizabile.

Ar fi bine să profităm de tranzitele lunii octombrie 2020 pentru a încerca să descoperim de ce nu suntem acolo unde am vrea să fim și pentru a ne aduna curajul de a face ceea ce ne-am dorit întotdeauna. Este posibil să ne dăm seama că unii au dobândit putere și autoritate asupra noastră doar pentru că le-am acordat mai multă încredere decât meritau, iar acum ar fi vremea să ne implicăm mai mult în propria noastră viață și să recuperăm autoritatea și puterea care ne aparțin de fapt.

În acest context astrolgic relativ tumultuos, Venus tranzitează Fecioara în intervalul 2-28 octombrie, apoi intră în Balanță, zodia sa de domiciliu. În timp ce tranzitează Fecioara, Venus formează aspecte armonioase cu Uranus din Taur și cu planetele din Capricorn (Jupiter, Saturn și Pluton). Astfel, se creează o nouă Piramidă în zodii de Pământ, iar energia acesteia ne ajută să ne echilibrăm, să gândim pragmatic, să fim calculați și să adoptăm o perspectivă pe termen lung. În relațiile cu ceilalți tindem să fim mai temperați, mai exigenți și mai atenți la amănunte pe care până acum poate că nu le-am fi luat în considerare. În această perioadă, afecțiunea se exprimă mai mult prin fapte decât prin vorbe, mai mult pragmatic decât romantic.

Cu toată sobrietatea indusă de tranzitul lui Venus prin Fecioară, în luna octombrie 2020 nu ne putem plânge de lipsa intensității emoționale, deoarece avem parte de două momente de Lună plină: la 2 octombrie (Luna în Berbec, în opoziție cu Soarele din Balanță) și la 31 octombrie (Luna în Taur, în opoziție cu Soarele din Scorpion). La 31 octombrie, Luna se află în conjuncție cu Uranus, situat în Taur, ceea ce înseamnă că surprizele nu sunt excluse. Este posibil ca un eveniment, o situație ori o relație să se încheie pe neașteptate sau să ia o întorsătură cel puțin surprinzătoare.

Citiți și horoscopul anual 2020, ce mai an!

Horoscop Balanță octombrie 2020

Dragoste și viața în doi 

Configurația astrală a lunii octombrie 2020 sugerează că sunt destule lucruri de lămurit în viața sentimentală a unor Balanțe, mai ales în cazul celor care sunt de multă vreme căsătorite ori implicate într-o relație sentimentală. Marte, aflat în tranzit retrograd prin casa VII a Balanței (relațiile, parteneriatele, căsnicia), formează din nou aspectele tensionate cu planetele din casa IV, aspecte care au mai avut loc în luna august. Prin urmare, este de așteptat să revină în atenție o chestiune complicată sau neplăcută de familie.

Este posibil ca perechea de viață să treacă printr-o perioadă mai dificilă, de descurajare, sau să aibă dificultăți în relația cu părinții, iar frustrările sale se fac resimțite puternic în viața de cuplu. De asemenea, este posibil să apară dispute în legătură cu spațiul locativ ori cu modul în care este amenajată locuința, sau să nu reușiți să ajungeți la un acord în ceea ce privește o eventuală mutare, chiria pe care v-o permiteți etc. Probabil că perechea ta are nevoie de mai mult timp de gândire sau dorește să modifice strategia pe care ați stabilit-o împreună în luna august, după discuții și certuri.

Din altă perspectivă, această perioadă vă oferă o foarte bună ocazie să analizați împreună și, dacă este cazul, să revizuiți bazele pe care vă construiți relația. Vă recomandăm să vă oferiți reciproc mai multă libertate de gândire și de mișcare și să încercați o scurtă perioadă de distanțare, chiar dacă locuiți sub același acoperiș, pentru ca fiecare să-și poată face ordine în gânduri.

Balanțele celibatare sunt mai înclinate să se întoarcă spre trecutul amoros decât să privească înainte, iar unele Balanțe au chiar tendința să caute sau să accepte compania unui fost iubit ori a unei foste iubite. Totuși, situațiile și relațiile de acest fel sunt instabile și au la bază mai degrabă atracții carnale decât sentimente profunde, ceea ce nu prea corespunde cu ceea ce își doresc, de obicei, Balanțele.

Citiți mai multe despre Muncă și bani, Formă fizică și moral, aici.

Celelalte zodii, aici.

Mulțumim astrologului Ada Cocoș și eAstrolog.ro.Citiţi şi

25 mai 2024 – Jupiter intră în Gemeni (horoscop)

21 aprilie 2024: la fiecare 14 ani, Jupiter îl ajunge din urmă pe Uranus și formează o conjuncție (horoscop)

8 aprilie 2024 – eclipsă totală de Soare în Berbec

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro