Horoscopul lunii septembrie 2019 – trezirea din iluzie

2 September 2019

Previziuni generale

În septembrie 2019 planetele sunt mult mai active în aspecte decât în luna august, oferindu-ne energia necesară pentru a reveni la muncă și la activitățile de zi cu zi, chiar dacă încă ne mai sunt proaspete în minte amintirile din vacanță.

Zodia muncitoare, răbdătoare și analitică a Fecioarei este tranzitată în septembrie de Marte (pe tot parcursul lunii), de Venus și Mercur (ambele până la 14 septembrie) și de Soare (până la 23 septembrie). Prin urmare, este de așteptat să fim cu toții mult mai răbdători cu activitățile de rutină, mai preocupați să fim de folos celorlalți, mai interesați de găsirea unor soluții pentru a ne eficientiza viața și pentru a obține cele mai bune rezultate în urma eforturilor depuse.

Energia mentală este sporită, iar conjuncțiile pe care Mercur, aflat în Fecioară, le face cu Marte (3-4 septembrie), cu Soarele (3-5 septembrie) și cu Venus (11-15 septembrie) sugerează capacitate de concentrare și de a ne susține cu argumente imbatabile punctele de vedere, drepturile, credințele, dorințele, acțiunile.

Există însă riscul de a ajunge mai repede decât de obicei la suprastimulare mentală sau la agitație, dacă nu ne canalizăm energia spre scopuri clare, practice. Recomand utilizarea acestei energii astrale pentru studiu, pentru a învăța lucruri noi și pentru a comunica mai bine, mai concis și mai la obiect cu cei din jurul nostru. Pe de altă parte, este de preferat să evităm agresivitatea față de ceilalți și înclinația spre ironii usturătoare sau vorbe tăioase.

În perioada 5-9 septembrie 2019 Mercur este în relații foarte bune cu Saturn retrograd și cu Pluton (ambii situați în Capricorn), ceea ce favorizează fixarea unor cunoștințe și aprofundarea studiilor. În această perioadă avem capacitatea de a privi cu realism și luciditate situațiile în care suntem implicați, punându-le în contextul experiențelor trecute.

Suntem mult mai atenți la detalii, la ceea ce se ascunde în spatele unor afirmații și/sau acțiuni. Ne (re)găsim răbdarea de a ne ocupa de activități pe care le considerăm plictisitoare sau prea dificile. Capacitatea de a pătrunde dedesubturile unor situații sau relații este mult mai bună decât de obicei și ne poate ajuta să elucidăm chestiuni complicate, să descifrăm secrete etc.

De asemenea, am putea constata că suntem mai convingători decât de obicei, că negocierile curg mai ușor sau că reușim să readucem o afacere pe linia de plutire.

În prima jumătate a lunii, Mercur și Marte se află în relații tensionate cu Jupiter, sugerând că este posibil să avem perioade în care orgoliile nu ne dau pace și dorim să avem dreptate cu orice preț, sau că suntem dispuși să ne asumăm riscuri mari pentru a progresa cu anumite proiecte sau relații.

Aspectele pe care Mercur și Marte le formează cu Jupiter stimulează spiritul de inițiativă și curajul de a ne apăra drepturile, dar recomand evitarea unor acțiuni prea expansive, la scară mare. Este de preferat să acționăm cu moderație, în etape mai mici și mai bine calculate. În plus, agitația mentală se poate transforma repede în agitație motorie, cu un risc mai mare de accidentări.

De asemenea, Mercur și Marte formează opoziții cu Neptun, ceea ce sugerează imaginație și creativitate, dar și o predispoziție spre autoiluzionări ce conduc repede la dezamăgire și descurajare.

În perioadele 6-7 și 12-15 septembrie este posibil să ne regăsim cu greu motivația de a acționa. Autoamăgirea și încercările celorlalți de a ne înșela pot fi mai frecvente, așa că recomand prudență în fața unor promisiuni, fie ele financiare, amoroase etc.

Și din punct de vedere afectiv putem trece de la o atitudine stabilă și realistă la iluzii, fantasme, visare cu ochii deschiși, idealizare. Cu siguranță, nu strică nimănui să viseze la persoana iubită, să citească poezii sau să asculte melodii romantice, dar în perioada 3-5 septembrie 2019 este mai mare riscul să fim escrocați sentimental sau, cum se spune în popor, să intrăm în săptămâna chioară.

În ultimele zile ale lunii septembrie există șansa unei treziri – care se poate dovedi relativ brutală și neplăcută, dar este absolut necesară.

La 14 septembrie 2019 Venus intră în Balanță, zodia sa de Domiciliu, însoțită de Mercur, iar la 23 septembrie li se alătură și Soarele. Prin urmare, am putea deveni cu toții mai dornici de armonie, mai dornici să lăsăm deoparte neînțelegerile și animozitățile și să ajungem la un numitor comun cu cei din jur. În a doua parte a lunii am putea fi mai receptivi la ideile de corectitudine, dreptate și egalitate în drepturi și, de asemenea, mai dornici de socializare, de asociere, mai interesați de viața de cuplu.

Aspectele tensionate din ultimele zile ale lunii septembrie 2019, dintre Venus și Mercur pe de-o parte și Saturn și Pluton pe de cealaltă parte, sugerează dificultăți în relațiile afective, o predispoziție spre exces de autoritate, manipulare, gelozie și jocuri de putere care se termină prost.

Pe de altă parte, aceste aspecte ar putea sugera că suntem mai pregătiți ca oricând să luăm decizii relaționale și/sau financiare dificile pentru a ieși din situații care ne limitează fizic, psihic ori financiar. În acest sens, ajută mult faptul că Saturn își reia mersul direct în Capricorn, la 18 septembrie. Mintea ni se limpezește și ne asumăm cu mai multă maturitate și responsabilitate direcția în viață și deciziile ce trebuie luate.

Predispoziția de a visa la fapte mărețe, indicată de careul Jupiter-Neptun (14-28 septembrie), își poate găsi un suport real, concret, sub influența puternică a lui Saturn revenit la mers direct. Aceste influențe, combinate, ne pot trezi din negare, atât la nivel individual, cât și la nivel colectiv. În această perioadă sunt descurajate credința oarbă, fanatică, (auto)indulgența exagerată și lipsa de sinceritate cu sine și cu ceilalți.

La nivel social, se poate ascuți lupta pentru schimbarea unor sisteme politice ori economice sau a unor instituții ale statului care par învechite sau compromise. Trezirea din iluzie ar putea fi dureroasă, dar e necesară pentru a putea trăi o viață sănătoasă, pentru a ne putea construi un viitor solid, coerent.

©Vasko Taskovski

***

Citiți și cel mai bun horoscop pe 2019, aici

***

Horoscop Fecioară septembrie 2019

Dragoste și viața în doi

Predispoziția ta de a-ți dori mai multă independență și mai multă libertate persistă și în prima jumătate a lunii septembrie 2019.

Cele mai multe Fecioare sunt decise să schimbe radical ceva în viața lor și nu prea vor să se împiedice în relații amoroase, în angajamente sentimentale etc., sunt mai puțin dispuse să țină cont de planurile soțului sau ale soției. Fecioarele celibatare nu sunt prea interesate să își schimbe statutul.

Faptul că Saturn își reia mersul direct în casa iubirii și a aventurilor sentimentale, casă pe care o și guvernează, ar putea conduce la clarificări afective.

Nici pentru Fecioarele căsătorite lucrurile nu sunt simple în luna septembrie. Par să se accentueze tot mai mult diferențele de opinii, de principii și de valori dintre tine și perechea ta, iar concilierile sunt dificile. Se poate ajunge lesne la un cerc vicios de învinuiri reciproce. E adevărat că perechea ta de viață pare cam absentă sau lipsită de direcție, dar nici tu nu ești implicat 100% în gestionarea vieții în doi.

Începând cu a doua jumătate a lunii septembrie, în relațiile amoroase ale Fecioarelor se pot acutiza nemulțumirile și neînțelegerile legate de bani, iar soluții imediate nu prea sunt. Fii diplomat și răbdător.

Citiți mai multe despre Muncă și bani, Formă fizică și moral, aici.

Celelalte zodii, aici.

Mulțumim astrologului Ada Cocoș și eAstrolog.ro.Citiţi şi

Luna Plină în Leu din 5 februarie 2023 – obstacole și recompense

7 ianuarie 2023, Lună Plină în Rac – schimbări binevenite

Luna Plină în Gemeni din 8 decembrie 2022 – continuăm pe drumul pe care ne aflăm sau luăm o cale nouă?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro