Îmi plac bărbaţii, dar prefer… o prietenă

3 June 2016

Nu pentru o relaţie romantică sau sex, degeaba mustăcesc unii. Ci pentru siguranţa pe care prezenţa ei ţi-o oferă. Pentru punctul de stabilitate pe care o prietenă îl reprezintă în viaţa ta. Pentru că bărbaţii vin şi pleacă (şi chiar dacă nu pleacă, prea puţini sunt cei care rămân şi cu sufletul), copiii vin şi pleacă, bucuriile şi necazurile vin şi pleacă. Însă prietena rămâne acolo, o viaţă întreagă, chiar şi atunci când nu îi vorbeşti şi când nu o întâlneşti zilnic.

Şi cred că multe relaţii eşuează tocmai pentru că iubirea nu are la bază şi prietenia. Nu ştim să fim prieteni cu persoana iubită, căci dacă am şti, relaţiile dintre femei şi bărbaţi ar fi cu mult mai puţin tragice faţă de cum sunt ele acum.

femei

©Nina-Sinitskaya

Iar testul este unul simplu. Când ai un necaz, pe cine simţi că ai vrea să vezi mai întâi? Cui simţi că ai vrea să i-l destăinuieşti întreg? Pe ce umăr ai vrea să laşi lacrimile să curgă? Norocoşi cei pentru care cel mai bun prieten şi iubita/iubitul sunt una şi aceeaşi persoană, norocoşi şi cei care au un astfel de prieten în viaţa lor, indiferent cine este el/ea. Pe care să-l poată trezi la orice oră pentru a-i plânge la telefon, pe care să-l poată chema la orice distanţă, indiferent în ce zi (sau noapte) pentru o mână de ajutor şi care să nu dea nici măcar jumătate de pas înapoi, niciodată.

Dincolo de filosofiile puerile că ne naştem şi murim singuri, între aceste două momente nu putem să fim fericiţi privaţi de compania celorlalţi. Şi, de aici, marile bucurii şi tristeţi, totodată.

Iar mie mi se pare totul mai uşor şi mai frumos de trăit, de înţeles şi de suferit atunci când se împarte la doi. Sau la două!

Guest post by Anays M.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂  Trimite-ne textul pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Vă salută o amantă oarecare

De fapt, cred că nu am vrut să accept gândul că sunt victima propriei mele iubiri

11 mai 2021, ora 22 – Lună Nouă în Taur. Putem modifica condițiile vieții noastre schimbând CUVINTELE

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro