În câte feluri îi poți spune c-o iubești

22 May 2018

FEMEIA… sufletul ei e cel care izbăveşte lumea bărbatului, care deschide inima lui şi care poate rivaliza cu divinitatea… atinge sufletul femeii precum un tangou minunat şi veţi dansa mnemonic… ascultă, cunoaşte, primeşte prezenţa ei înfiorând aerul ce vă învăluie, ca apoi să sfărâmi în mii de bucăţi prezentul, amestecându-vă vieţile, sângele, respiraţiile şi crezurile.

Poți iubi o femeie pentru cum arată şi cum face dragoste, pentru frumuseţea spiritului ei, pentru drăgălăşenia cu care te învăluie, pentru căldura inimii ei, pentru modul în care te iubeşte din priviri, topindu-te. Sau o poţi iubi pur şi simplu pentru ceea ce devii în prezenţa ei, pentru visele cu care adormi, pentru răsăriturile parfumate cu care te trezeşti, pentru nerăbdarea cu care o aştepţi, pentru copacul ce creşte în tine, pentru ecoul ce se întoarce înzecit mai frumos… totul este să vibrezi cu ea pe aceeași lungime de undă, să se simtă în ochii tăi Prima şi Ultima Femeie din Lume, iar tu să te tranformi în Cel Mai Iubit Dintre Pământeni… femeia este un templu la care te închini, dar negreşit trebuie să intri, să mănânci, dar şi să rabzi, să râzi, dar şi plângi, esti CEO de neclintit, dar te şi joci, ca în final să constaţi că eşti complet schimbat, tânjind după căldura fiinţei ei – e dovada vie că toţi bărbaţii au un călcâi al lui Achiles, trebuie doar descoperit.

Dragostea e minunată, dacă vrei cu adevarat sa o descoperi: te iubesc ALTFEL, te iubesc pentru că mă faci să zbor, pentru că uit de mine, pentru că te respir în fiecare clipă, te iubesc pentru că eşti jumătatea mea lăsată de creator să o descopăr, te iubesc pentru râsul tău molipsitor, pentru mâinile tale calde, pentru parfumul tău de femeie… te iubesc citind în ochii tăi dăruirea mea totală… Nu-i aşa că putem oferi ALTFEL iubirea noastră?

woman in the mirror

Femeia trebuie să ştie să privească dincolo de aparenţe, statutul de mamă, iubită, soţie şi fiinţă liberă o obligă să poată discerne chiar cu riscul descoperirii unor adevăruri ce-i pot distruge milenii de iubire… iar EL trebuie doar să fie in stare s-o iubească! Bărbatul se poate mântui doar prin femeie, drumul său fiind presărat cu nenumărate pietre de hotar menite să-l încerce, prietenii fiind primii care îl vor sfătui… cum să greşească; starea civilă e un pas pe care îl facem de multe ori pentru ca “aşa trebuie”, uitând destul de repede motivele care ar fi trebuit sa unească doi oameni – teoria şi practica sunt de multe ori antagonice, pur şi simplu văd femeia ca fiind calea spre mântuire – iar dacă acel bărbat are şansa să o aibă şi soţie, înseamnă că cineva acolo sus îl iubeşte.

Când nu ştii s-o spui frumos, inventezi… când nu găseşti motive, cauţi… când nu răspunsurile sunt calea de împăcare, taci… chimia unei relaţii este istoria multor paşi făcuţi din grijă. Cu grijă, devotament, suspin şi alinare… noi bărbaţii ar trebui să purtăm tot timpul oglinda – femeia nu este ceea ce vrem noi să fie, ci ceea ce îi oferim să devină… mai intâi ar trebui să ne privim dorinţele şi putinţele în imaginea proprie ca apoi să pretindem să speram ceva, depinde doar de noi cum se simte privită şi apreciată femeia… restul e vânare de vânt, găsirea jumătăţii poate fi o întâmplare fericită, rezultatul unei căutări asidue sau un pod prea îndepărtat. Apropierea dintre oameni nu micşorează distanțele, din contră: măreşte volumul întrebărilor şi deschide uşa îndoielilor. Dintre toate ‘bolile’ pămâtului, iubirea este singura ce poate fi cauză şi efect, durere şi fericire, disperare si bucurie, placebo sau panaceu. Când un bărbat se îndrăgosteşte, e capabil să răstoarne munții. Iar femeia e capabilă să răstoarne universul acestuia. În fiecare gest de iubire şade o rugă de împlinire – curajul, încrederea şi dăruirea fiind portativ sufletelor. Mirosul fericirii face parte din planul dragostei – TU, cum miroşi?

Guest post by Victor Bucur

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.



Citiţi şi

Nu te-am uitat nici azi, iubitule

Recomandările lui Aristotel pentru a fi în cea mai bună formă

Frumoasa iubește bestia doar în poveste?

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro