Începe Next 2016, cel mai mare festival de scurtmetraje din România

6 April 2016

NexT_poster_logos_sm (1)

Pe 7 aprilie, la ora 19.30, se deschide cea de-a zecea ediţie a celui mai mare festival de scurtmetraje din România.

Ediția aniversară, organizată la Clubul Țăranului, durează până pe 11 aprilie și propune publicului din București 140 de filme scurte recente, în nu mai puțin de 16 secțiuni, zeci de invitați speciali, seminarii și petreceri.

Out in Space, Oscars Night, Avant-garde, NexT is Feminist, LGBT și Hanky Panky sunt doar câteva dintre programele de neratat ale ediției.

Ada Solomon, inițiatoarea Societății Culturale NexT, și Yvonne Irimescu, coordonatoarea festivalului, vor prezenta la gala de deschidere cele mai importante momente ale ediției, urmate de scurtmetrajele din secțiunea aniversară 10 ani de NexT: Cinci filme ale unor voci originale și curajoase. Printre acestea, filmul lui Laszlo Nemes, care a câștigat anul acesta Oscarul pentru cel mai bun film străin, cu Son of Saul.

Cu ocazia ediției aniversare NexT, Clubul Țăranului găzduiește expoziția De 10 x NexT, care adună posterele realizate de artistul vizual și realizatorul de film de animație Matei Branea, din toate cele zece ediții ale festivalului. Curatorul expoziției, Alexandru Ciubotariu, a selectat alături de afișe și câteva schițe, desene pregătitoare și desene originale.

Seara, la Cinema Elvire Popesco, de la 19.30, are loc prima proiecție a programului Video Essays, în prezența lui Kevin B. Lee,  unul dintre cei mai reputați autori de eseuri video  și membru al juriului Competiției Internaționale NexT 2016.

A zecea ediție a Festivalului Internațional de Film NexT are loc între 15 și 19 aprilie, la Clubul Țăranului, Cinema Elvire Popesco și la CinemaPRO, Institutul Cultural Român, Club Control, J’ai Bistrot, Cărturești, Terra Events Hall, DESCHIS Gastrobar.

Biletele și abonamentele se pot achiziționa online aici.Citiţi şi

Cele mai bune filme pentru tineri rulează în premieră la KINOdiseea

Viața le-a făcut cadou după 50 de ani poza de când s-au cunoscut și nu s-au mai despărțit

Fără politică la festivalurile de muzică? Mai gândeşte-te!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro