Instagram ascunde numărul de like-uri pentru “a înlătura presiunea”

18 July 2019

Administratorii celebrei reţele de socializare Instagram vor testa în câteva ţări impactul produs de renunţarea la afişajul numărului de like-uri din dreptul fiecărui utilizator. Experimentul va avea loc în Australia, Noua Zeelandă, Japonia, Irlanda, Brazilia sau Canada şi are ca scop înlăturarea presiunii sociale resimţite de utilizatorii platformei.

Testul va începe chiar de astăzi, iar persoanele care vor intra să verifice ce s-a mai întâmplat în vieţile altora vor putea vedea în partea inferioară a pozelor doar un nume de utilizator alături de menţiunea “şi alţii”, acolo unde până acum se afla numărul total al celor care apreciaseră postarea. Autorii conţinutului vor putea totuşi să îşi vadă în continuare numărul de like-uri primite.

Care a fost motivul ce a condus la această iniţiativă din partea Instagram? Explică şeful platformei, Adam Mosseri: “Vrem ca oamenii să fie mai puţin preocupaţi de numărul de like-uri pe care îl primesc pe Instagram şi să petreacă mai mult timp alături de oamenii la care ţin”.

“Sperăm ca acest test să înlăture presiunea pe care mulţi o resimt când monitorizează numărul de like-uri pe care le primesc, astfel încât să se poată concentra pe împărtăşirea lucrurilor care le plac. Scopul este acela de a-i face pe utilizatori să se simtă mai puţin judecaţi şi de a vedea dacă asta îi va ajuta pe oamenii să se concentreze mai puţin pe aprecieri şi mai mult pe expunerea propriilor poveşti”, adaugă şi Mia Garlick, directorul de politici al Facebook Australia şi Noua Zeelandă.

Numărul de like-uri este, de la apariţia sa, cel mai important indicator al succesului pe Instagram. Studiile au arătat că acest tip de răspuns instant la conţinutul postat poate creşte respectul de sine al utilizatorilor, însă poate în acelaşi timp să îi zdruncine moral pe cei nu la fel de populari. Studiile au arătat că platformele de social media afectează sănătatea mentală, în special a tinerilor.

Citiţi şi Pe Facebook şi Instagram toată lumea pare fericită şi are succes

Numărul de aprecieri reprezintă de asemenea o modalitate de a adăuga valoare unei postări, pe care unii dintre instagrameri reuşesc să o şi monetizeze. Influencerii care sunt plătiţi pentru conţinutul pe care îl prezintă sunt validaţi de numărul de like-uri primite.

În afară de această măsură, Instagram va introduce în viitorul apropiat şi un nou feature pentru a încerca să contribuie la combaterea fenomenului bullying.

Sursa

Dacă răsfoind presa internațională sau națională (de ce nu?), dați peste articole interesante și credeți că le-ar folosi și altora ceea ce vi s-a părut vouă util, vă rugăm semnalați-ni-le. Poate și cu un scurt rezumat, dacă aveți darul de a face sinteze, poate cu o opinie. Trimiteți, fie doar link ul, fie și rezumatul și sau opinia, pe adresa office@catchy.ro. Mai mulți ochi, mai mulți căutători de calitate, nu poate fi decât mai bine. Vă mulțumim.Citiţi şi

Magie sau minciună?

Dispariția lentă a unei platforme de socializare și posibilitatea ca tu să devii CEO

Aceste noi “meserii”, influencer și vlogger

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro