Inteligența artificială (AI) a dezvoltat și a gustat propria băutură energizantă. Ai încerca-o și tu?

26 July 2023

Imaginează-ți un sistem de inteligență artificială (AI) care nu numai că proiectează o băutură, ci își selectează cu atenție ingredientele, dezvoltă rețeta completă și chiar o gustă pentru a o perfecționa. Sună ca o idee dintr-un film SF, nu-i așa? Ei bine, pregătește-te să fii uimit, pe măsură ce intrăm în detalii.

Pentru început să ne amintim câteva dintre reperele și invențiile importante din istoria alimentelor și băuturilor: prima livrare de alimente din lume a avut loc în 1768, frigiderul a apărut la începutul anilor 1800, pasteurizarea în secolul al XIX-lea, cuptorul cu microunde în 1945, gătitul prin inducție în 1973, comenzile online de alimente în 1994 și roboții care le livrează în 2018.

În luna iulie 2023, asistăm la cea mai recentă invenție în domeniu: prima băutură energizantă din lume dezvoltată în întregime de inteligența artificială, pe baza instrucțiunilor unui producător din Ungaria.

În timp ce această inovație a fost anunțată cu doar puțin timp în urmă, procesul de producție a băuturii a început deja într-una dintre cele mai moderne fabrici de băuturi energizante din Europa.

Sisteme care fac ceea ce au fost instruite să facă

Folosind capacitatea sa de neegalat pentru a procesa cantități mari de informații cu o viteză amețitoare, AI a cercetat date istorice de pe internet, analizând detalii despre ingredientele băuturilor energizante, cifre și vânzări, feedback-ul consumatorilor, cercetările în domeniul sănătății și tendințele din industrie. Înarmat cu aceste cunoștințe cuprinzătoare, AI și-a propus să creeze o băutură energizantă care să depășească toate așteptările.

Folosindu-și puterea cognitivă, AI a îmbunătățit băutura energizantă cu un amestec atent selecționat de vitamine și aminoacizi, asigurând conformitatea cu reglementările industriei și optimizând standardele nutriționale.

Pentru a ajusta gustul, AI a creat trei variante inițiale, pe care le-a digitalizat folosind tehnologia pusă la dispoziție de o companie din New York. După ce a degustat – da, a degustat, nu a testat – toate cele trei băuturi și a analizat date și statistici extinse, AI a folosit inteligența predictivă pentru a selecta aroma câștigătoare.

Rezultatul? Tutti-frutti cu o explozie de gust de fructe de pădure, o aromă proaspătă și diferită de oricare alta de la HELL, creată digital.

AI a oferit inclusiv recomandări stricte pentru păstrarea secretă a rețetei. Acesta se află într-un computer din fabrica HELL ENERGY din Ungaria, fortificat cu măsuri avansate de securitate. Pentru o siguranță sporită, o copie a rețetei este stocată într-un seif din Elveția.

Implicarea AI în întregul proces nu se încheie aici. Inteligența artificială s-a ocupat inclusiv de designul ambalajului, aducându-i un aspect tineresc, în linie cu tendințele actuale, dar și în armonie cu identitatea brandului.

Noua creație, HELL A.I., a fost supusă unor controale riguroase de calitate, dar și degustărilor în orb și a trecut cu brio toate testele, validând încă o dată capacitatea extraordinară pe care AI o are.

Această inovație reprezintă intrarea într-o nouă eră pentru industria alimentară, în care sistemele AI analizează cantități mari de date în doar câteva minute, reducând ciclul de dezvoltare a produselor de la câțiva ani la câteva săptămâni. Eforturile de colaborare între mai multe sisteme AI stimulează inovația în domeniu, depășind limite considerate până acum imposibile.

Produsă într-una dintre cele mai avansate fabrici din Europa, băutura energizantă HELL A.I. este gata să-și facă debutul în peste 60 de țări din întreaga lume în vara și toamna acestui an. Pregătește-te să pornești într-o experiență de gust inedită, creată din fuziunea inteligenței artificiale cu inovația în domeniul băuturilor.Citiţi şi

HELL ENERGY deschide un nou capitol – După campaniile memorabile cu Bruce Willis, ne întâmpină noi eroi

Tiramìsu sau tiramisù?

Eu voi lăsa ChatGPT să țină examenul final pentru mine. Voi distrați-vă învățând

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro