Iubita, hai că mai vorbim, trebuie să fac acum ceva urgent. Te pup, pa, pa!

Catchy

16 March 2017

Cea mai bună prietenă. Îi sunt. Ea aşa zice. Dar chiar cea mai bună… nu ştiu. Însă încerc să-i fiu. Ei şi tuturor prietenilor sau cunoştinţelor mele. Poate nu reuşesc să am mereu sufletul întreg acolo, în problemele lor. Însă păstrez cu încăpăţânare acea amprentă de bun-simţ. Rareori, simt că mă sufoc. Admit că nu le-o spun tuturor. Doar celor care ştiu că înţeleg. Pentru ceilalţi, fac un efort în plus şi tac. Nu mă simt „erou”, nici victimă şi nici mai bună decât ei. Dimpotrivă, mă zbat între această laşitate a mea şi nevoia lor de a fi ascultaţi până la capătul lumii. Cu orele. Nevoia lor de dezbate şi de a despica toate firele în patru sute de mii de milioane de părţi. Şi recunosc că, dacă asta le este cumva de ajutor, cât de puţin, mă bucur şi simt că laşitatea mea de a nu le spune că m-au sufocat a avut un scop bun şi că… prea sunt şi eu sensibilioasă. Uneori, deşi poate nu ar trebui, comentez. Spun ce cred. Nu e mereu bine, ştiu. Însă mă ghidez după o singură regulă: nu judec. Pe nimeni. Sau cel puţin asta încerc.

femeie telefon

Ei şi după ce stăm de vorbă la telefon cu orele şi-mi povesteşte ce-o frământă şi ce-o doare şi dezbatem ca două prietene ce suntem problema, şi-o întoarcem pe toate părţile şi o facem franjuri, o amestecăm şi iar o luăm la disecat, mă întreabă… „dar tu?”.

Şi eu, îmi iau avânt, şi-i spun gândul care mă arde cel mai tare zilele astea. Şi aştept o reacţie. Mică. Măcar să ştiu că m-a auzit şi că nu s-a întrerupt convorbirea telefonică fix când era rândul meu să mă destăinui. Să mă alint, să mă eliberez de povara nespusă. Şi nu întârzie să vină:

– Iubita, hai că mai vorbim, că trebuie să fac acum ceva urgent. Te pup, pa, pa!

Şi rămâne „iubita” (eu adică) cu gura deschisă, cu cuvântul nemestecat şi cu telefonul mort în mână.

Şi cu sufletul, brusc, uscat.

Guest post by Amalia S.

Și tu poți scrie pe Catchy! 🙂

Trimite-ne un text încă nepublicat, cu diacritice, pe office@catchy.ro.Citiţi şi

Viața ca un magazin

Nu sunt Zâna Zorilor, dar nici Muma Pădurii nu sunt…

Nu a crezut niciodată că poți plânge citind un jurnal…

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
10,293 views

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro