Kate albește? Și ce, tu nu îmbătrânești?

15 May 2018

Ți-au ieșit primele fire de păr alb… Ai, poate, nici 30 de ani. Sau și mai puțin. Le observi tu sau altcineva, râzi, nici nu-ți trece prin cap să te îngrijorezi ori să te amărăști. Și nici să le smulgi pentru a alunga ispita gândului întunecat că îmbătrânești. Asta e! Parte din creșterea ta, din zestrea ta genetică, din experiența ta numită viață sau doar hazard. Unele femei albesc foarte timpuriu, la altele se declanșează foarte târziu sau chiar deloc acest proces natural. Am avut o vecină de vreo 75 de ani fără un fir alb în cap… Un noroc neimportant pentru ea, lovită de multe alte nenoroace, și alta care era jumătate de cap albă la jumătate din vârsta primei… Fiecare cu norocul ei. Așa ar trebui să gândim, dar nu toate reacționăm așa de dezinvolt, din păcate.

Kate-Middleton-hair

2015

Două fotografii cu Kate Middleton au fost subiect de controversă la vremea lor (2013, 2015), perioadă în care ducesa a fost cam însărcinată, iar “neglijența” pentru care a fost taxată ca persoană publică, și aparținând Casei Regale, a fost perfect scuzabilă – nu te vopsești când aștepți un copil.

Dar ce e până la urmă atât de grav? Atât de nepotrivit, de inadecvat, de rușinos? Nimic. Și prințesele îmbătrânesc. Cum ar fi arătat Regina vopsită? Nu vreau să mă gândesc… 🙂

kate-middleton-half-up

2013

Pare o femeie cu fire albe neîngrijită? Aceasta e întrebarea. Există vreo normă socială care le exilează pe cele care albesc pe tărâmul bătrâneții? E urât părul alb? Mie mi se pare că, dacă e spălat, tuns și aranjat într-un fel care să-ți vină bine n-ar trebui să fie vreo problemă. De percepție, de prejudecată. Bărbații grizonanți sunt mai atrăgători, veți spune, puțin supărate de încă o discriminare. Ia mai gândiți-vă un pic… cu ce asociați maturitatea unui bărbat? Cu stabilitatea financiară, poate și cu o eventuală pricepere de substituție, că, în rest, neputințele vârstei ating fără deosebire de sex. Așa că poate e cazul să nu ne mai îngrijorăm pentru primele fire albe și să nu le smulgem. Vorba bunică-mii, “lasă-le acolo, aduc noroc”. 🙂 Și, nu uitați, vulpile argintii sunt mai frumoase și mai prețioase decât cele roșcate…Citiţi şi

Despre prietenie, cu pleonasm

Felul în care ne purtăm ucide frumusețea

Între acceptarea părului alb și bretonul care întinerește

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro