“Lasă-i în p**a mea”! Și exact așa s-a întâmplat cu arșii de la Colectiv – după patru ani, zero vinovați!

24 October 2019

Cotidianul Libertatea a făcut public astăzi un film de aproximativ 21 de minute, realizat de către subofițerul care a însoțit primul echipaj ISU București Ilfov, ajuns la locul dezastrului de la clubul Colectiv. Din respect pentru victime, redacția Libertatea a decis să blureze fețele celor aflați în agonie și ale morților. “Am considerat că interesul public ca oamenii să știe adevărul nu va fi afectat, în condițiile în care relevant este felul în care au acționat salvatorii în primele zeci de minute, intervenție care, până astăzi, a fost ascunsă de către ISU și IGSU, două structuri ale Ministerului de Interne”, precizează cotidianul.

Citiți aici evoluția evenimentelor legate de acest subiect.

Citiţi şi La 4 ani de la Colectiv, încă nu există vinovaţi (mărturii din sala de judecată)

În continuare, clipul publicat de Libertatea:

În mijlocul dezorganizării generale, Orlando Șchiopu, unul dintre șefii ISU, cedează nervos și înjură morții: “Lasă-i în p**a mea”!

Ne uităm, prostiți, am simțit, am știut, dar când chiar vezi haosul, te ia cu amețeală și cu ură. Patru ani! Înțelegeți? Morților acelora nu li se va face oare niciodată dreptate? Suntem la discreția unor neisprăviți, oameni fără conștiință, fără inimă, care nu știu decât interesul personal și care dorm foarte bine noaptea, neurmăriți de victimele incompetenței lor. Ei ca ei, dar noi, ceilalți?…

Ca să nu mai spunem că mustrările de conștiință ale celui care a așteptat patru ani ca să facă publice filmările, sub protecția anonimatului, miros mai degrabă a joc politic. Rușine! De ce ai tăcut atâția ani, tu, cel care declari că ai fost afectat de descoperirile ”Gazetei Sporturilor”?

Atunci, echipa de investigații care lucrează acum la GSP și Libertatea, a dezvăluit că, în ciuda a ceea ce susțineau autoritățile, pompierii au știut de situația Clubului Colectiv. Cu mai mult de o lună înainte de incendiul devastator, ISU București primise, din partea altui organizator de concerte, o cerere pentru a asigura protecția în același sediu la un concert și mai mare! După investigația de presă, mai mulți șefi au fost demiși, iar alții au fost schimbați din funcții.

”Chiar dacă nu ne-a convenit ce ați scris atunci, ați scris adevărul! Iar acum, apropo de toate audierile de la Parchet și de apropierea a 4 ani de la eveniment, am simțit că e normal ca publicul să știe tot adevărul ca să se închidă cercul”, a explicat ofițerul de pompieri, care a cerut păstrarea confidențialității asupra numelui său.

Chiar așa ai simțit? Pe bune?Citiţi şi

Alexandra Furnea – autor Humanitas cu cartea “Jurnalul lui 66”

Dacă vine lupul, cine se va angaja să apere turma

E feroce!

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro