Londra – “Inside the Christian Dior: Designer of Dreams”

16 April 2019

Dacă te pasionează moda, dar şi călătoriile, nu doar Parisul e o idee bună. Londra este absolut superbă și, Brexit sau nu, până pe 1 septembrie poți vizita expoziţia Inside the Christian Dior: Designer of Dreams. Peste 200 de piese de îmbrăcăminte haute couture din colecţia Victoria & Albert Museum, alături de accesorii, fotografii de fashion, filme, parfumuri vintage, seturi de machiaj, ilustraţii, reviste şi posesiuni personale ale designer-ului Christian Dior.

Jurnalista Irina Păcurariu a vizitat expoziţia şi a împărtăşit câteva impresii care ne-au făcut să căutăm zboruri spre capital Regatului Unit. 🙂

“Despre Inside the Christian Dior: Designer of Dreams, expoziția deschisă la legendarul Victoria & Albert Museum din Londra, n-am de spus decât că trebuie văzută. Indiferent cât de puțin îți pasă de modă, rochii sau de design haute-couture. N-are legătură cu snobismul sau cu obsesia pentru perfecțiune. Locul e un fel de paradis al creativității absolute și spune istoria uneia dintre cele mai influente case de modă ale lumii, cu semnăturile lui Dior, cel care a înființat-o, dar care a murit la 52 de ani, la puțin timp după ce a adus-o în top, dar şi creaţii de la Yves Sain Laurent, Gianfranco Ferre, Raf Simons, controversatul și genialul John Galliano sau Maria Grazia Chiuri, directorul de creație din prezent.

Proiectul este impecabil, de la cele câteva sute de modele adunate și până la felul surprinzător în care descoperi fiecare din cele mai bine de 15 spații, gândite să uluiască și să seducă. Ceea ce, uitându-mă la spectacolul publicului – minunat și el – îi iese din plin.

Sute de femei, pentru că despre ele e în primul rând vorba, aveau figurile luminate de cea mai simplă dintre bucurii. Le plăcea să vadă cu ochii lor că ceea ce cumpăraseră cândva de la Mango, H&M sau Zara a avut o asemenea sursă fabuloasă de inspirație. Ne place sau nu, haute-couture nu e doar despre “ce nu putem avea”, rochiile pe care le vedem pe podiumuri sau purtate de staruri la evenimente care magnetizează planeta, ajung “de larg consum”, chiar și în copii modeste. Și asta ne face, pe noi, femeile, ușor mai fericite.

Peste tot expoziția apare SOLD OUT, dar încă se poate găsi un loc, într-o zi sau alta, până pe 1 septembrie, ca să nu mai spun că jurnaliștii sunt primiți oricând. Pentru prietenele de aici, care au chef de evadare, iată și dovezi că n-a fost nevoie să exagerez. Zâmbiți și încordați-vă abdomenul, poate ne vine totuși vreuna… Deși la mine e sigur, slabe speranțe! #womanpower #amîntâlnitfemeifericite”

Iată mai jos câteva imagini cu creaţiile care îţi taie respiraţia, prezentate în cadrul expoziţiei Inside the Christian Dior: Designer of Dreams.

Sursa foto: Victoria and Albert MuseumCitiţi şi

Ce făcuseră mamele noastre de nu ne lăsaseră nicio avere?

Virginia Woolf – când mintea nu te mai lasă să trăiești

Coco Chanel despre Christian Dior, răutăcisme de altădată

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro