Luna Nouă în Capricorn – să renunțăm la ceea ce nu mai funcționează

13 January 2021

Luna în Capricorn aduce preocupări legate de trecut, nu se prea încrede în nimeni și în nimic, este prudentă, dar își ascunde foarte bine sensibilitatea, emotivitatea. Semnul Lunii amintește de obiceiurile negative formate în trecut și care acuma ne țin pe loc, și care trebuie depășite, dacă vrem să evoluăm. Iar aceste obiceiuri negative țin de luptele pentru putere pline de egoism, frică, frustrări, manipularea celorlalți în eforturile de a câștiga recunoaștere, modele karmice ce țin de influența puternică a părinților, ignorarea ideilor celorlalți, detașare de sentimente. Nu trebuie uitat că Luna este în exil în semnul Capricornului, deci într-o situație cosmică rea, sub presiunea lui Saturn ce o face timidă, ezitantă.

O Luna Nouă în Capricorn, deci într-un semn cardinal de pământ aduce preocupări legate de trecut și viitor, cămin, tradiție, carieră, părinți, statut social, ambiții profesionale, funcții înalte, guvern, parlament, corporații, construcții durabile prin muncă, efort îndelung, răbdare, atenție, inițiere și ucenicie. Scopul cel mai înal al Capricornului este de a crea “Cerul pe Pământ” și nu întâmplător, acest semn este semnul nașterii lui Isus Cristos. Se pare că acest semn enigmatic este cel mai pământesc, dar și cel mai spiritual în același timp. Capricornul este asociat într-un sens material cu ambițiile lumești și în sens spiritual cu ucenicul, ascensiunea către divinitatea din noi. Fie că vorbim despre planul material, fie că vorbim despre planul spiritual, această slujba nouă la început de an deschide o cale pentru reînnoirea credinței, pentru a urca pe munte, pentru evoluție.

Cu Luna Nouă în Capricorn în casa I, accentul este pus pe dezvoltarea personală, pe recunoașterea esenței noastre divine, pe încrederea în noi înșine. Recunoașterea unei slăbiciuni este la fel de importantă pentru dezvoltare ca și recunoașterea punctelor forte. Nicio persoană nu poate există fără o formă de slăbiciune, fără păcate, iar recunoașterea acestora poate fi un pas mic către purificarea acestora și începem să urcăm. Trebuie să devenim mai disciplinați, responsabili, precauți și să încercăm să facem lucrurile în mod corect.

Luna Nouă în Capricorn în conjuncție strânsă cu Pluto în Capricorn ne poate ajuta să ieșim din visele nerealiste, din imaginația neproductivă, din relațiile manipulatoare. Când luăm decizii de schimbare a vieții, Pluto este prezent. Această Luna Nouă nășită de Pluto în Capricorn poate aduce schimbări ireversibile,  psihicul este demolat și reînnoit. Acum, frica poate fi transformată în putere, încredere divină și integritate. Este timpul să învățăm să fim o forță a binelui, să ne reamintim de adevărata noastră misiune aici, pe pământ, să ne reamintim că suntem în slujba cerului și nu invers.

Nu putem fugi de provocările pe care viața le aduce în calea noastră, nu putem da nimănui poverile noastre aici pe pământ, dar această lunație ne spune că putem alege calea credinței, așa suntem protejați. Izolarea, retragerea, meditația, singurătatea, tăcerea, rugăciunea au rolul de a ne conduce către ceea ce contează cu adevărat pentru noi, de a ne auzi vocea sufletului, de a ne liniști, de a înțelege că avem nevoie de puține lucruri materiale.

Sufletul fiecăruia dintre noi trebuie curățat de nămol (Capricorn –pământ) prin rugăciune, iubire necondiționată, prin bunătate, prin renunțarea la atașamentele față de bunurile materiale și lumești.

Semnul Capricorn guvernează genunchii, iar această Luna Nouă de mână cu Pluto ne reamintește că avem datoria să cultivăm smerenia, umilința, disciplina, doar așa ni se permite să trecem prin ușa inițierii și să înțelegem misterele vieții.

Să fiți binecuvântați!

Aici, influența asupra fiecărei zodii. 

Mulțumim, Adriana Tudosă! Citiţi şi

Ce ne învață sfinții

Horoscopul Lunii Noi în Capricorn – 11 ianuarie 2024, ora 13:57

Mercur în mers direct prin Scorpion! Avem horoscopul acestui tranzit

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro