Luna Nouă în Rac din 29 iunie 2022 – atenție la exagerări, la dorința de a lua măsuri mai mari decât suntem pregătiți, la judecăți greșite și începuturi false

28 June 2022

“O Lună Nouă este asociată tot timpul cu un pas nou, o idee nouă, un cuvânt nou, o atitudine nouă, o înțelegere nouă, ambiții și obiective noi. În semnul de apă al Racului, această “energie astrală” nouă este legată de casă, tradiții și angajamente, mamă, țară de origine, confortul domestic, legături de familie, patriotism, relații care oferă siguranță și securitate sufletului, copii și bucuria copiilor (toți suntem într-un fel copii), despre suflet. Racul, un semn cardinal de apă, este o poartă de acces la viață, este placenta zodiacului, un loc în care nu există sfârșituri și începuturi definitive, ci doar mișcare, apa nu poate fi oprită niciodată, ci doar transformată, ci doar își schimbă formă.

Această Luna Nouă în Rac ne reamintește că fiecare sfârșit aduce un nou început, la fel cum apa găsește o cale de trecere la fel și noi putem găsi acuma o cale de a ieși dintr-un impas care ne afectează emoțional, care ne afectează securitatea fizică și casnică. Nu trebuie uitat că Racul are gheare mari pentru a prinde și a păstra totul (în toate aspectele legate de casă, proprietăți imobiliare, emoții, familie, tradiții, naționalitate, trecut). Dar schimbarea este în aer cu această Lună Nouă în Rac. Acesta este un moment minunat pentru a ne elibera de toate temerile noastre și pentru a dezvolta încrederea în Divinitate. Este timpul construirii unor noi modele emoționale de a fi cu familia, cu noi înșine, cu prietenii etc. Securitatea (Rac) aici pe pământ necesită corp fizic, pereți, pază, fel de fel de bariere, porți, încuietori, dar siguranța divină este singura care ne protejează cu adevărat. Această lună nouă în rac este despre alinierea noastră cu voință divină, cu “ Voia Ta, Doamne “ și nu voia mea.

Acuma, verbul “a simți“, verbul magic al Racului, este conjugat în casa XII (suntem la mila lui Dumnezeu), o casă naturală a lui Neptun, ceea ce arată că începuturile pot fi destul de neclare, ne putem păcăli sau suntem înșelați, ademeniți, vrăjiți. În astrologie, casa XII se ocupă, pe lângă spiritualitate, credință, vindecare holistică, multă lume, și de secrete, manevre în spatele scenei celor mulți, manipulările din umbră, încrederea oarbă în lideri falși, dușmani ascunși, trădare. Casa XII este cunoscută drept casa secretelor. Este asociată cu karma și credința în general. Casa a XII-a este condusă de Neptun și este astfel legată de dizolvarea ego-ului în scopul maturizării spirituale. Luna Nouă în Rac și în casa XII ( multă apă, multe emoții, multe vulnerabilități) este un moment bun pentru a face un inventar al tuturor tiparelor fizice, mentale, emoționale și spirituale, care ne țin legați, blocați și, în cele din urmă, neîmpliniți. Este cel mai bun moment pentru a folosi această energie magică pentru a ne vindeca rănile străvechi, pentru a găsi noi modalități de a rezolva problemele vechi și pentru a ne atinge obiectivele. Trebuie să permitem fluidității acestei lunații de apă să ne schimbe direcția, să fim flexibili astfel încât să alegem acțiunile necesare evoluției noastre. Este timpul să învățăm că atunci când găsim iertare și compasiune reală pentru noi înșine, pentru greșelile noastre, regretele noastre, gafele noastre, putem să fim iertători și cu ceilalți. Abia când ne vindecăm cele mai profunde răni, vedem vindecarea care se întâmplă automat în lumea noastră externă. Când putem începe să vedem fiecare experiență, oricât de dură și dureroasă, cu compasiune și recunoștință pentru noi înșine, când putem să ne iubim și atunci când greșim, când vom renunța la a ne mai bate singuri, când renunțăm la a ne mai victimiza, când renunțăm la a mai considera vinovați pe ceilalți pentru neputință noastra, când ne acceptăm atât părțile întunecate, cât și cele luminoase ale naturii noastre, viața devine mai ușoară. O lună nouă în casa XII ne îndeamnă să fim răbdători, să reflectăm și să facem un bilanț, dar cu multă sinceritate, în scopul de a porni din nou la drum, dar fără atâtea bagaje după noi. Fără sprijin divin, o lună nouă în casa XII  ajunge să fie o sursă de confuzie, iar alții pot abuza de noi prin jocuri și planuri secrete, interese obscure, dușmănii ascunse, ești condus de nas fără să-ți dai seama, altcineva îți regizează viața.

Cu Luna Nouă de mâna cu Lilith pe gradul 8:22 Rac (sediul puterii brute și primare), putem vedea cum lucrurile ar putea scăpa de sub control! Oriunde merge Lilith, aduce un strop de sălbăticie, un sentiment de pericol, de necunoscut, de lucruri care scapă de sub control. Exilată din Grădină pentru refuzul ei de a se supune lui Adam, are grijă de ea însăși și refuză să respecte standardele acceptate. Energia ei este un amestec de individualitate sălbatică/sexualitate tabu și furia de a fi aruncată afară. Pur și simplu nu este acceptată de grup pentru că le reamintește oamenilor problemele pe care preferă să le ignore. Lilith este femininul neîmblânzit. Ea există în noi toți. Lilith este puterea noastră ascunsă și ne oferă puterea ei atunci când totul eșuează. Alinierea lunii noi cu Lilith oferă ocazia perfectă de a cunoaște natura dorințelor și sentimentelor noastre, să înțelegem că poftele noastre lumești ne distrag atenția de la adevărata noastră cale și să îmbrățișăm dorințele sacre care ne ajută să creștem. Acesta lună nouă de mână cu Lilith ne îndeamnă să îmbrățișăm partea din noi cu care ne simțim inconfortabil și care nu este acceptată de familie, de ceilalți.

Lilith este un indicator karmic puternic. În formă sa simplificată, Karma înseamnă că vei fi pedepsit sau răsplătit pentru faptele anterioare. Dar, în realitate, lucrurile sunt ceva mai complicate. Cu Lilith puternică, există două reacții posibile pe care le putem avea: 1) să continuăm să facem rău în același fel în care am făcut în trecut, în viața anterioară, sau 2) să nu răspundem ispitelor, să încercăm să facem lucrurile bine.

Deoarece această Lună Nouă este provocată de Jupiter în Berbec, ar trebui să fim atenți la exagerări, la dorința de a lua măsuri mai mari decât suntem pregătiți, la judecăți greșite și începuturi false. Există o tendință puternică spre exces, în special în planurile legate de familie, părinți, copii, carieră, imagine profesională, autorități. Trebuie să evităm aceste capcane. Această influență astrală ne testează simțul proporției și ne cere să recunoaștem din tot sufletul ce putem face și ce nu putem face cu adevărat. Dacă răspundem bine la aceste teste, această influență poate fi o binecuvântare divină. Orice aspect provocator are ceva pozitiv să ne învețe. Chiar dacă suferim înfrângeri aparente, s-ar putea să descoperim că ceea ce pierdem  nu este cu adevărat ceva semnificativ. S-ar putea să învățăm că nevoile ego-ului nu sunt deloc nevoile noastre reale. Dacă putem vedea dincolo de ceață (luna nouă în rac și în casa XII), această perioada poate fi o poartă de intrare către o înțelegere spirituală foarte evoluată.

“Doamne, arată-Mi calea pe care să merg” este rugăciunea care ne ține deasupra ceții, care ne arată calea de urmat.

Să fiți binecuvântați!”

Mulțumim, Adriana Tudosă!

Citiți și Luna Nouă în Rac din 29 iunie 2022 și zodiile

Ce e cu acești iepuri îmbrăcați ca oamenii care pare că merg la o paradă? Ei sunt imaginea sabiană a Lunii Noi în Rac. Cu toții suntem obișnuiți ca oamenii să poarte ținute de iepure la o petrecere, dar ce înseamnă atunci când un iepure poartă haine de-ale noastre?

Iepurii care poartă haine umane simbolizează tendința de a imita cu scopul de a progresa. Fake it until you make it. Chiar dacă mi se pare ciudat, chiar dacă arăt ca un iepure îmbrăcat ca un om, trebuie să joc cu curaj rolul.

Vulnerabilitatea apare cu acest simbol. Este ca și cum iepurii sunt în alertă constantă că vor fi descoperiți. Sunt ei îmbrăcați în oameni și merg ca la paradă, dar sunt totuși iepuri pufoși! Te face să te gândești la sindromul impostorului, care este o condiție insidioasă. Este sentimentul că, într-un fel, ești un fals, un escroc chiar, și nu contează ce faci, ce ai învățat, ce ai făcut sau cât de multă experiență ai. Cumva, cineva, undeva, va afla într-o zi că ești un fals! Cel mai adesea, acest sindrom are rădăcinile în condiționări și experiențe trecute care îți spun că ești nedemn. Deci, acest simbol ridică întrebări legate de siguranță și valoare.

De asemenea, poate fi util să explorăm unde am putea încerca să fim ceva ce nu suntem pentru a ne potrivi, pentru a aparține, pentru a simți că suntem acceptabili. Pentru că acest simbol poate vorbi și despre asta – încercarea de a te potrivi cu mulțimea, încercarea de a asuma o postură sau atitudine sau un personaj care ne face să nu ne putem distinge de ceilalți. Și totuși, atunci când facem asta, ne pune într-o stare constantă de anxietate. Cu cât încercăm mai mult să fim ceva ce nu suntem, cu atât și copilul interior va face tam-tam, temându-se de a fi devorat de Lilith. Este timpul să ne lăudăm pe noi înșine pentru tot ceea ce am învățat, experimentat și făcut în loc să ne abatem pentru a ne potrivi judecăților altora.



Citiţi şi

Luna Nouă în Vărsător și mesajele pentru fiecare zodie (horoscop) –

Mercur în mers direct prin Vărsător 5-23 februarie 2024 – horoscop

Horoscopul Lunii Noi în Capricorn – 11 ianuarie 2024, ora 13:57

Acest articol este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.


Nu rata urmatoarele articole Catchy!

Inscrie-te la newsletterul gratuit. Avem surprize speciale in fiecare zi pentru cititorii nostri.
  • Facebook
  • Twitter
  • Google Bookmarks
  • LinkedIn
  • RSS
Tag-uri:

Your tuppence

My two pennies

* required
* required (confidential)

catchy.ro